YANG SUKA MASAK PASTA KENA TAHU TENTANG JENAMA SAN REMO

9.11.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

YANG SUKA MASAK PASTA KENA TAHU TENTANG JENAMA SAN REMO. Sapa kat sini suka makan pasta @ spaghetti angkat tangan tutup ketiak.. Ok Ok.. ramai termasuk la aku. Aku memang suka sangat la spaghetti bolognese ni. Selalu aku guna mee spaghetti ni jenama lain. Rasanya macam tak pernah guna lagi la san remo ni sehinggalah semalam aku tetiba macam terhasut dengan iklan.. Pasta apa? Pasta san remo katanya.. Ok Aku pun beli sebab memang dah niat malam semalam nak masak spaghetti bolognese.Almaklum la aku kacukan orang Itali katanya.. so taste pun ada la sikit italian katanya. Hahahaha.. sila jangan ambil serius statement perasan nak mampus tu, hokay.


Biasa la.. sekarang aku kalau keluar berjimbaraya memang balik awal. Even semalam sempat jugak mendaki Genting Highland tetap masih balik di siang hari sebabnya kat sini kami kesempitan parking. Kalau balik lewat confirm la dah tak ada parking di kawasan sekitar. Maka bila dah balik awal.. Malam tetap kena masak jugak untuk dinner. Almaklum la.. air tangan bini ni di rindui suami. Tetap la kena merenjis2 juga air tangan dalam masakan. Rehat kejab lepas maghrib tu aku pun bertukang dengan senduk kuali bagai masak spaghetti bolognese.

Almaklum la.. mee spaghetti sebelum ni aku beli memang lambat sikit nak lembut. So aku rebus la dulu sementara nak masak. Rupanya jenama san remo ni dia cepat lembut. Sekejab jer rebus dah lembut. Lagipun pasta dia halus jer.. tak macam pasta jenama lain dia tebal sikit. Mungkin sebab tu jugak dia cepat lembut. Rasanya dia pun ok.. sedap je. Cuma sebab dia halus & cepat lembut. Cepat di masak & senang di makan terutama budak budak la sebab mee dia halus.

Jadi aku tak rasa tertipu sangat la dengan pasta san Remo ni.. Ternyata best guna pasta ni. Kalau emergency nak masak cepat. nak instant.. elok la guna pasta san remo sebab tak perlu rebus lama2. Jimat masa & tenaga katanya.

Apapun.. sesedap mana pun masakan dari negara luar memang tak boleh lawan citarasa hot & spicy orang Malaysia. Kita makan pasta pun tambah cili padi bagai sebab nak bagi rasa pedas sebab kita dah biasa makan macam tu. Cuma tahap kepedasan yang kita boleh tahan belum mampu sampai ke level ni >> Berani makan Pedas Macam ni? Confirm Orang Malaysia pun tak berani cuba << Bayangkan kuah spaghetti tukar jadi macam ni? kau hado berani makan? hahahaha

2 comments:

  1. Akk suka guna san remo jugak..sbb kat kedai umh akk brand ni je..kalau g pasaraya beso2 ada bykla pilihan..
    Akk suka carbonara..hehehhe

    ReplyDelete
  2. Kan... Memang selalu beli brand San Remo. Spiral pasta dia pun best! Semua pasta under brand San Remo terbaik!! :D

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!