APA BARANG MAKAN DALAM PAMPERS,TRY MAKAN NI ADA BERANI

15.12.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

APA BARANG MAKAN DALAM PAMPERS,TRY MAKAN NI ADA BERANI. amboi tadi dah up entri pasal orang makan alas pampers @ diaper (lampin pakai buang).. Ni tak habis lagi ke cerita makan dalam pampers? Tak pasal2 ada pulak orang mati kena kafan dalam pampers pulak dok ulang2 cerita benda yang sama kat blog dalam satu hari.


Dok aiihh... Bukan cheq nak cerita makan dalam pampers tu.. Hat tu dah selesai. Ni nak cerita pasal makanan orang2 Urban & hispter katanya. Yelah.. Orang sekarang ni kan kejar trend. Bukan saja fesyen dia nak trendy.. Makanan pun dia nak yang up to date. Kalau dulu makan nasi lemak, sambal ikan bilis, telur & ulam timun.. Sekarang apa barang makan nasi lemak berlaukan classic macam tu. Tak hispter katanya..

Abis tu nasi lemak macam mana yang nama urban & hispter sangat tu cheq Ooi.. Habaq mai kat makcik ni. Almaklum la makcik membesar dengan nasi lemak bungkus daun pisang berlaukan sambal ikan bilis, telur & ulam timun ja. Ni yang nak cerita ni..  walaupun menu utama krismas tak pernah ada dalam senarai nasi lemak.. Sekarang dah ada katanya. Kau hado makan nasi lemak ala2 christmas macam ni >> Bila Masakan Melayu Di Upgrade menjadi Menu hari Christmas dengan gabungan 2 makanan ni.. Ada berani cuba? << Nak Urban sangat kan? Hambil kau!! Pi la try menu urban macam ni. Menu2 kampung katanya takde kelas. hahaha

Manusia pun boleh kahwin campur apalah sangat makanan pun di gabungkan macam tu kan. Biasa la.. Cuma kalau silap bercampur jadi songsang. Jadi gabungan rasa tu kena betul2 matching kata orang putih.. Kalau kata orang sawo matang ni kena sepadan macam pinang di belah dua. Jangan macam pinang di belah2.. tak terbelah.

Moral of the story... Dalam hidup memang kita perlu kreatif tapi bukan sampai macam orang gila yang buat perkara yang orang rasa macam tak masuk akal.

4 comments:

  1. Kreatif pun kreatif jugak kan..tp terlebih kreatif yg karut2 tu xblh nk hadam kot..hahahaha

    ReplyDelete
  2. Kalau terlalu mengejar kelainan...hilang keasliannya..kesian generasi akan datang...

    ReplyDelete
  3. Keratif namanya....pemikiran luar kotak :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com