AWAS! KENA TAHU KENAPA NAJIS BURUNG BAHAYA PADA KERETA

16.12.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

AWAS! KENA TAHU KENAPA NAJIS BURUNG BAHAYA PADA KERETA. Sebut najis ni macam skema pulak yer.. Macam nak tulis karangan bahasa melayu kat sekolah. Senang sebut tahi je la. takde la nampak macam ikut format karangan sangat kan. almaklum la konsep entri blog lekatlekit.com ni santai2 bawah pokok jer.. kekdahnya tulis entri macam borak2 kosong. Hahaha... Awas! adik adik jangan guna format santai ni dalam karangan bahasa melayu kat sekolah ok kalau korang tak nak kurang nombor pada kertas soalan nanti.


walaupun aku ni tak pandai drive apatah lagi memiliki kereta hatta kereta mainan pun aku takde koleksi... Yang banyak koleksi skincare dengan dvd filem seram je. gamaknya akan datang benda tu sesak2 boleh jual tak? hahahaha... Tapi aku suka jugak membaca pasal kereta terutama tip2 penjagaan kereta ni. yelah.. boleh tumpang jaga kereta suami yang aku dok lenjan selalu. Jadi penumpang sebelah pemandu jer.. At least kita boleh share tips ni kan dengan suami agar kereta hak milik bersama tu kurang sikit kos nak merepair bila kita tahu macam mana nak jaga dengan baik.

Tengah2 dok baca tips penjagaan kereta ni secara tak sengaja pulak terbaca bahaya najis burung pada kereta. Nak2 orang yang suka sangat cari port bawah pokok konon nak park kereta tempat teduh sikit. Jaga2 bawah pokok hangpa park kereta atas pokok ada burung tengah parking. Burung ni dia nak berak takde dia cari tandas awam bagai.. mana dia bertenggek situ la jamban dia. Nasib la time dia lepak2 atas dahan pokok tetiba dia rasa nak membuang hajat. Kebetulan kereta hangpa parking bawa tu.. Maka tersadai la sisa2 kumuhan burung tu atas kereta hangpa. Nak2 lagi kalau parking dekat dengan BSN sungai buloh yang terkenal tempat pengumpulan gagak hitam. Memang kalau balik tak bawa bersama cenderahati dari gagak hitam tak sah la. Hahahaha

Ada orang malas nak cuci dia biar je taik burung bercorak atas kereta dia.. Katanya.. alah taik burung je bukan ada bau sangat. tak masuk kereta pun. Tapi dia tak tau kesan biarkan tahi burung melekat kat kereta dia lama lama. tahukah korang bahaya biarkan tahi burung lebih dari 48 jam melekat pada kereta anda. Nak tahu kenapa bahaya meh baca kat sini. tentu korang tak sangka >> Ini sebab kenapa Perlu bersihkan dengan segera Najis Burung yang melekat di kereta <<

Moral of the story.. Yang bernama tahi ni tak elok la di simpan lama lama.. walaupun tahi hidung. Yang namanya tahi ni takde satu pun yang menarik lebih2 tahi burung yang melekat atas kereta. Jadi jangan malas sangat...

4 comments:

  1. haha..

    jenuh la nak membasuh tahi tu kalau dah keras.

    haha

    ReplyDelete
  2. kesian kereta..nanti catnya akan pudar sikit...

    ReplyDelete
  3. bauksit ngan tahi burung, mana yang lagi berbahaya pada kereta? hehehe

    ReplyDelete
  4. Kalau hantar car wash jenuh depa nak clearkan najis tu ;-)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!