BILA ARTIS SENTAP ANAK DI KATAKAN TAK SECOMEL ANAK ARTIS LAIN

23.12.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

BILA ARTIS SENTAP ANAK DI KATAKAN TAK SECOMEL ANAK ARTIS LAIN. kalau tak suami dia sentap pasal komen orang tentang anak depa, mesti bini dia. Kiranya pasangan suami isteri retis ni sejak ada anak tak habis2 dengan isu sentap pasal anak. Dah tau kau tu selebriti terkenal yang memang jenis tak tahan nak baca orang kutuk atau bandingkan anak kau dengan anak retis lain yang katanya lebih comel dari anak kau tak payah la nak tayang sangat anak kau kat media sosial.


 Sebab tu la Lisa Surihani & Yusri taknak membesarkan anak mereka sebagai selebriti macam dua pasangan retis ni buat. Yang sorang tu ok la.. Tak banyak sangat isu pasal anak dia. yelah.. anak dia comel macam anak mat saleh. yang sorang lagi ni dari dulu sampai sekarang tak habis2 isu pasal anak. Minta orang kesiankan anak depa.. padahal depa sebagai mak bapak nampak macam tak kesiankan anak sendiri je. Depa yang menjerumuskan anak depa dalam dunia yang akan menjadi penialian pada pandangan mata orang lain. Rasanya bukan sehari dua pasangan laki bini ni jadi retis kot.. takkan tak tau. Bila seseorang tu jadi public fugure memang akan terima dua benda ni. Tak pujian mesti kejian. So, bila anak depa pun depa public kan..  Memang akan terima benda yang sama walaupun masih budak kecik yang tak tahu apa apa.

Jangan harap semua manusia ni ada perikemanusiaan.. kalau semua manusia ada perikemanusiaan mesti tak ada kes penderaan. Sebab manusia ni ada macam2 jenis warna hati dia.. So, hangpa sebagai mak bapak la patut bijak buat pilihan untuk anak yang memang tak mampu nak buat keputusan sendiri lagi. Bila orang compare anak retis si nun lagi comel dari anak depa minta peminat jangan taksub bagai.

Aku pun tak suka spesis yang suka cari pasal dengan budak kecik yang tak reti apa2 ni.. Tapi tetap la apa yang berlaku pada pasangan retis yang manjang sentap pasal anak ni adalah salah depa sendiri. Depa yang tak kesiankan kat anak sendiri.. Guna anak untuk meraihkan populariti & publisiti. Bila anak jadi mangsa kutukan baru nak rasa betapa pedihnya hati.

Bagi aku kalau retis yang sayang & kesiankan anak.. Depa akan pilih cara yusri & lisa surihani. Orang kutuk anak.. rasa sakit sampai tembus ke tulang belakang beb! Aku pun tak boleh orang dok mengata anak aku bukan bukan.. seabad pun aku ingat. Tapi sebab aku bukan retis sapa nak peduli sangat pasal anak aku kan.. Lagipun aku tak berapa expose anak sangat kat media sosial. Ada tu ada la aku upload gambar dia.. tapi cerita anak aku bukan bahan utama untuk aku tulis kat blog walaupun aku bukan retis. Kalau aku tulis pun.. anak aku mustahil jadi se popular anak2 retis tu.. hehehe.

Moral of the story pada retis yang manjang sentap pasal komen orang kat anak depa tu.. hangpa patut rasa kesian kat anak hangpa dulu sebelum harap orang luar untuk simpati. Kalau kesian sila buat benda yang sepatutnya.. Kalau dah apa yang di buat sekarang lebih memberi keburukkan pada budak kecik yang tak berdosa walau sebesar zarah tu maka sila la fikirkan semula.

P/S : Dari dok kisah sangat pasal komen peminat yang dok compare pasal anak hangpa tu lagi baguih bawa anak anak enjoy kat sini. memang time macam usia depa tu benda2 macam ni ja buat depa seronok bukan dok asyik popularkan anak kat media sosial je. Bagi la peluang depa buat pilihan sendiri apa yang depa nak jadi. Bukan semua anak retis nak jadi retis jugak kan?? hehehe >> Jom Tengok Macam Mana Nak Ke Hello Kitty Puroland <<

3 comments:

  1. Hoo.. Really agree with this ! I really respect Lisa and Yusry way to raise their baby. Humble and rich people too. Respect !

    ReplyDelete
  2. Semoleknya fikir masak masak sebelum buat sesuatu...supaya tiada bunyi kemudian hari...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!