CERITA SERAM PENUTUP 2015

28.12.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

CERITA SERAM PENUTUP 2015. lagi beberapa hari dah nak masuk ke tahun 2016.. Yang paling menyeramkan bagi aku bukan cerita seram tapi cerita anak pertama kali nak melangkah ke sekolah tadika. Serius.. selama ni 24jam dia depan mata aku siang malam pagi petang.. tetiba nak lepaskan dia pergi sekolah beberapa jam. Serius.. aku tak confident untuk orang lain handle anak aku tapi sebab memang dah lumrah hidup sampai satu masa kita terpaksa lepaskan anak kita bawah pantauan orang lain untuk dia belajar sesuatu yang dia tak boleh belajar dalam rumah dengan kita. Sekolah bukan semata2 untuk dia belajar kenal huruf, kenal nombor & tahu membaca.. Disitu jugak seorang anak akan belajar bergaul,berkawan,melindungi diri sendiri,berdikari & banyak lagi perkara. Jadi nak tak nak.. Memang kita tak ada pilihan.. Untuk kebaikan anak jugak kan.


Walau kisah anak aku nak ke tadika lebih menyeramkan tak bermakna hobi aku beralih ke melayan perasaan seram terbayang anak nak ke sekolah. Tetap ada koleksi terbaru seram sebagai penutup tahun 2015. Tapi penghujung tahun tak banyak pulak filem seram yang best.. Yang baru2 serius tak berapa best nak di beli. Filem Thailand pulak tak ada filem baru maka semalam sebab tak nak balik menangis bawah bantal sebab tak beli dvd filem seram.. Ambil jugak la 2 filem ni. Filem ni bukan filem baru cuma tak ada dalam koleksi dvd seram aku lagi. Dua2 klasifikasi 18 tahun keatas ok..

Untuk filem Meat Grinder ni dari sinopsis aku baca bukan filem seram hantu tapi lebih kepada seram & ngeri melibatkan seorang peniaga mee yang menggunakan daging manusia dalam resepinya. Tapi filem ni kat cover dvd pun dah warning.. Ibu mengandung, pesakit jantung & kanak kanak bawah 18 tahun tidak di galakkan menonton. Mungkin kesan ngeri dia agak melampau.. Filem Thailand ni.. kalau effect ngeri boleh terbayang 7 hari 7 malam beb. Tapi tak tau antara meat Grinder dengan cerita ni >> Jom tengok Kisah manusia tertimbus bawah tanah selama 69 hari kat sini<< Yang mana lebih ngeri & seram. Rasanya Meat Grinder kot. hahahaha. Bukan macam filem melayu.. 7 hari 7 malam rasa nak menyumpah je lepas tengok. Sekali tengok menyesal seumur hidup sebab tak best.


Yang dvd kedua.. The second sight. Aku baca sinospis katanya kisah seorang yang boleh nampak hantu/roh di sekeliling dia. Dia jugak boleh nampak kehidupan masa lepas seseorang. Biasa la yang beragama budha ni percaya mereka ada kehidupan masa lepas kemudian di lahirkan semula sebagai orang lain. Nak tahu keseluruhannya cerita dia macam mana tunggu je aku tengok dulu nanti aku review gaya lekatlekit.


Jadi sebagai penutup 2015.. Ini saja aku mampu tambah untuk koleksi dvd seram lekatlekit.com. 2016 kot2 bertukar hobi tengok filem cinta pulak ke macam mana.. tak tau la kan. Yelah.. manusia kan berubah2 sifatnya. Selera pun boleh berubah, inikan minat. Manalah tau tetiba aku bertukar jadi minah jiwang minat filem cinta pulak ke? hehehehe

3 comments:

  1. dah lepas tengok nanti cite2 tu jgn lupa ulas kat blog...kikiki...dik anak dara kecik akak taun depan pon dah mula masuk sekolah makan...kan mahen teruja cam hape je...sekolah tadika tu dekat je belakang rumah mak akak....hehehe

    ReplyDelete
  2. citer mcm best je..huhu..tp seram sgt ke?

    xpelah, nk tgk dilwale je la..hehe :p

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com