CLEVER GIRL BUKTI SELEBRITI SEKARANG RAMAI KURANG BIJAK

2.12.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

CLEVER GIRL BUKTI SELEBRITI SEKARANG RAMAI KURANG BIJAK. kat TV3 sekarang dah semakin kerap iklan promo untuk rancangan realiti TV, Clever girl. yang mencari perempuan bijak untuk di ketengahkan di kaca TV. Sapa2 rasa diri tu bijak pandai, matang, berilmu, berakal boleh la try luck untuk rancangan clever girl ni. Macam aku terlebih pandai so jadi tak layak pulak. hahahaha


Elok sangat la rancangan2 berunsur menguji kebijaksanaan mereka2 yang mungkin akan jadi selebriti ni di perbanyakkan. At Least bila banyak talent2 yang bijak di ketengahkan dalam industri hiburan takde la menyakitkan hati & akal sangat dengar atau baca statement2 kurang bijak dari para selebriti Malaysia yang nak tunjuk pandai walhal tahap kebijaksanaan dia level membunuh diri sendiri je.

kadang2 sedih jugak baca statement dari golongan selebriti ni.. Bijak ni bukan di nilai dari tahap pendidikkan jer. kadang2 retis yang belajar sampai ke seberang laut sana tapi bila berlaku sesuatu yang terjadinya kontroversi terus macam orang tak pernah kenal sekolah pulak dia menjawab. Jadi belajar tinggi sampai kelangit pun belum menjadikan seseorang tu bijak. banyak faktor lain lagi untuk sampai ke level bijak. Contoh Siti Nurhaliza walaupun level SPM pun tapi aku melihat beliau sebagai selebriti yang bijak tak kira dalam menggunakan peluang tapi dalam menjawab kontroversi ataupun kritikkan terhadap beliau. See.. Bijak bukan hanya perlu belajar sampai oversea bawak balik PHD, master bagai.

Tak sabar jugak la aku nak tengok rancangan clever girl ni.. tengok retis2 dalam iklan promo memang aku kategorikan mereka semua artis2 yang bijak. Hope peserta nanti pun menepati level bijak yang di perlukan la. Muka cantik sekarang je tak guna kalau tak tau beza otak dengan kepala lutut kan.

Bijak ni bukan hanya di perlukan dalam bidang2 profesional atau bidang2 yang popular jer.. Malah nak test rasa kopi pun perlukan kebijaksanaan jugak macam ni >> Ujian nak bezakan rasa kopi berkafien dengan kopi tiada kafien << Jadi kebijaksanaan memang perlu untuk hidup.

Mungkin sebab tu rancangan clever girl ni adakan sebab kita sedia maklum retis2 sekarang memang lebih ramai kurang bijak dari yang bijak. Bukan apa taknak la retis Malaysia nanti jadi macam menteri2 kat Malaysia ni..  hahaha. Menteri Malaysia contoh paling relevan untuk membuktikan belajar sampai Universiti pun belum tentu boleh jadi bijak. Peace Yo!

1 comment:

  1. Akak rasa akak tak sesuailah untuk rancangan ni. Over qualified satu hal. Satu lagi tak suka sangat dipanggil gegirl ni, macam budak-budak. Kalau ada rancangan Clever Woman, akak nak juga try walaupun tahu dah over qualified ke'clever'annya. Lalalalala..... ~_^

    Menteri tu adalah contoh terbaik yang belajar sampai puncak menara gading, sampai jadi menteri pun belum membuktikan anda seorang yang bijak. Cer tanya, jangan-jangan menara gading tu pun depa tak tahu apa ke bendanya sebab depa belajar kat obersi, depa panggil 'university' ^_^

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!