CUBA PEWIIT PADA JERAWAT BATU, INSYA ALLAH SEMBUH

15.12.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

CUBA PEWIIT PADA JERAWAT BATU, INSYA ALLAH SEMBUH. Tudia.. Kalau dah muka penuh jerawat batu, jerawat bata bagai sapa nak pewiit ye dak. Bagi mereka2 yang pernah mengalami masalah jerawat yang serius macam aku dulu tahu la perasaan tu macam mana. Di pandang hodoh sentiasa.. Walau orang tak cakap kita hodoh pun kita rasa sentiasa hodoh. Nak tengok cermin pun malas apatah lagi nak bertentang mata dengan orang lain. Jerawat ni serius akan buat kita down & hilang keyakinan diri sebab jerawat walau ada jugak tumbuh kat badan tapi part paling dia suka park kat muka la. Kalau jerawat tumbuh subur di muka ni rasa macam penganiayaan jugak la buat diri sendiri.

Sedih kan kalau muka jadi macam ni.. Walaupun aku dulu ada masalah jerawat yang serius tapi tak sampai jerawat bernanah macam ni. Ada orang jerawat sampai ke leher.. Lagi sedih. Jadi Jangan biar rawatlah segera

Dulu selalu nampak dok muncul kat news feed FB di ruangan suggest post je. Rasa macam kelakar pulak nama produk tu. Tapi sejak dua menjak dia dah mula muncul kat iklan TV3.. Wah nampaknya produk ni melangkah maju setapak dah. Mesti sale melonjak naik ni tu yang boleh bayar untuk iklan tv pulak.


Mungkin ramai yang masih tak tahu tentang produk jenama pewiit ni.. Yelah, dia bukan ada taja apa2 drama kat slot Akasia atau rancangan realiti TV yang kebabom macam Gegar Vaganza tu sampai jadi sebutan ramai orang. Produk ni pun rasanya masih baru lagi di perkenalkan.

Sebagai pengenalan Sabun Pencuci Wajah, Pewiit ni berasaskan kulit kayu manis & Cengkih. Petua orang dulu2 pun guna kulit kayu manis nak hilangkan jerawat & parut. Bunga cengkih pula ada khasiat yang mampu menyembuhkan jerawat batu. Tapi tu la pedih sikit la kalau kita buat secara tradisional ni. Kikis kulit kayu manis kemudian campur air sikit letak pada jerawat atau parut tu. Ada juga campur dengan bedak sejuk. Sekarang tak susah dah... Dah ada sabun pewiit ni tak payah nak kikis2 belakang lesung batu kulit kayu manis tu.. Bila di formulasikan dalam bentuk sabun ni. Kita tenyeh kat muka pun tak rasa pedih.

Kelebihan sabun Pewiit ni adalah..

Testimoni pengguna sabun Pewiit. Sumber Google
  1. menghilangkan jerawat batu
  2. menghilangkan parut jerawat
  3. menghilangkan kesan jerawat
  4. memutihkan
  5. mengecilkan pori-pori kulit
  6. menyihatkan kulit (vitamin-c)
  7. menyegar kulit muka .
  8. mengawal minyak berlebihan
  9. mengekalkan kelembapan kulit
  10. meningkatkan keanjalan kulit ( Untuk golongan yang dah berusia )
  11. kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
  12. membuang toksin pada wajah
  13. mengahalang blackhead dan whitehead

Setakat tahu kelebihan produk je orang dah tak heran.. sekarang ni orang memang alert sangat bahan bahan yang di gunakan dalam sesatu produk tu. Yelah.. sejak berleluasa produk yang mengandungi bahan merbahaya ni.. So pengguna mula alert jugak ramuan & bahan yang di gunakan. Jangan risau sabun pewiit tak guna bahan merbahaya. Ia adalah satu produk homemade yang mengandungi.. extrak bunga cengkih selepas hujan, extrak kulit kayu manis turun temurun,extrak kolagen,vitamin c.. Semua bahan2 ni halal & selamat di gunakan

Sumber Google

Walaupun berasaskan Kulit Kayu manis & cengkih tapi jangan risau sangat tentang bau sabun dia. Memang ada bau kedua dua bahan tu tapi sabun Pewiit tu bau 2 jenis herba tu memang sangat sedap. Tak ada bau original sangat tapi masih ada bau cengkih & kulit kayu manis.

Cara pemakaian dia sama macam kita cuci muka dengan pencuci muka lain jugak. Gosok pada tangan sehingga berbuih kemudian usap pada muka. Sekurang kurangnya 2 kali sehari. Pagi & malam.

Jadi sesiapa yang ada masalah jerawat batu ke.. jerawat pasir ke.. jerawat konkrik ke.. Boleh la mencuba sabun Pewiit ni. Sekarang ni tengah ada promosi.. Normally orang jual RM45 tapi promosi ni hanya RM36 (Tidak Termasuk pos). Kalau berminat boleh hubungi :
Whatsapp : 014-5135891
Call/Sms  : 010-9868215

2 comments:

  1. Ingatkan betul-betullah suruh phewwit kat jerawat tadi. Akak ni dahlah lurus bendul!

    Hilang selera nak makan keropok berseaweed bila tengok gambar di jerawat tu. Takutnya alahai kalau kena serang jerawat sebiji apatahlah berbiji-biji kat muka...

    ReplyDelete
  2. Geram je tengok jerawat byk2 camtu rase nak je akak picit2 kan...kikiki...nasib akak ni takde masalah jerawat teruk2 setakat 2-3 ketul time mendera merah tu biasa la...tapi bila dah makin purba ni perasan gak kulit makin kusam dan berjeragat...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!