JANGAN TERKEJUT 9 PERISTIWA NI PERNAH BERLAKU PADA TAHUN 80AN

21.12.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

JANGAN TERKEJUT 9 PERISTIWA NI PERNAH BERLAKU PADA TAHUN 80AN. walaupun kita lahir tahun 80an.. Tak mustahil banyak perkara yang berlaku pada tahun tu kita tak tahu. Yelah.. Time tu mungkin baru lahir.. Mungkin terlalu kecil untuk ingat atau faham apa yang berlaku. Yelah.. kalau lahir 1989.. Mustahil la kau membesar tahun 80an kan. Kategori kau besar dalam zaman budak2 90an dah. Jadi.. banyak peristiwa yang kita terlepas pandang atau tak sempat nak pandang. Nak2 lagi yang lahir 31.12.1989 tu.. Memang lepas sehari keluar dari perut mak esok tu dah masuk era 90an.


Aku pun lahir 80an jugak tapi memori aku banyak terakam bila masuk tahun 90an la. hujung2 80an tu ada la jugak satu dua peristiwa yang aku boleh ingat.. macam bakar rumah tok aku.. Tok aku meninggal. Aku lari masa nak tindik telinga.. Tak banyak sangat la memori yang mampu aku ingat sekitar 80an ni. apatah lagi peristiwa2 yang pernah berlaku menjadi sejarah kat Malaysia ni. Yang aku tau 80an ni aku kenal penyanyi raja ema je. hahahaha...

Bila benda2 ni di ungkit kembali terasa seperti lagu new boys pulak.. sejarah mungkin berulang. erkk... Sapalah gamaknya rajin dok buat artikel imbauan macam ni yer. tetiba sayu je rasa hati. yang mana lahir tahun 70an.. mungkin masih ingat semua perkara perkara ni yang pernah berlaku pada tahun 80an.. sebab depa mungkin dah ada memori time tu. Almaklum dah besar sikit.. Jadi mesti confirm tahu pasal 9 perkara ni kan >> Jangan terkejut 9 Peristiwa Ni Pernah Berlaku di malaysia Pada tahun 80an <<

Moral of the story.. Sesekali mengimbau kenangan lalu ni kadang2 buat kita rasa rindu sangat & kadang2 mungkin memberi kesan kesedihan & trauma. Bergantung pada peristiwa yang berlaku. Kadang2 yang pahit pernah kita lalui jadi benda paling lucu bila kita kenang.

2 comments:

  1. ingat yang sudirman meninggal tu, al fatihah

    ReplyDelete
  2. Kebanyakan dari 9 perkara yg terjadi tu akak ingat sangat2 lagi2 bab arwah sudirman tu...dedulu kan dia penah ada jenama minuman ringan nama sudir...populerkan air tu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!