MESTI PASTIKAN ADA 5 BENDA NI PADA KERETA YANG NAK DI BELI

15.12.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

MESTI PASTIKAN ADA 5 BENDA NI PADA KERETA YANG NAK DI BELI. Hujung2 tahun ni ramai la orang nak beli kereta katanya. Tipu la semua orang terkesan dengan kenaikkan harga barang sampai sale kereta terus merundum. Masih ramai orang kaya kat Malaysia.. Sampai makan pun alas pampers.. Op's. Hahaha tak habis2 lagi isu pampers. Ok ok.. dah la tu.


Aku pernah kerja dengan company dealer kereta ni. Aku kerja kat branch proton dealer. Memang biasa sangat la berdepan dengan orang2 yang nak beli kereta tapi memang tak tahu apa2 pasal kereta. Yang dia tau jenama kereta, warna kereta & harga kereta je la. lain2 pasal kereta memang tak tahu. Apa yang perlu ada & memang ada dalam kereta tu.. dia tak berapa ambil kisah. Kebanyakkan perempuan la. Nak lagi yang baru kerja..

Aku pun bukan pandai sangat pasal kereta pun. aku kerja pun bahagian admin bukan sale. Aku buat kerja2 officer je. Drive pun tak pandai, macam mana nak jual kereta ye dak? hahaha.. Kerja aku kalau semua orang tolak jawab call customer yang mengamuk kereta dia tak keluar2 lagi.. Aku la jadi kambing hitam walaupun bukan kerja aku. Almaklum la.. aku kan insan yang lemah. hahaha

Sebab tu penting terutama perempuan kena tahu perkara ni sebelum beli kereta >> 5 Tips Membeli Kereta Yang ‘Power' Untuk Pastikan Korang Dapat Yang Paling Best! << Kalau kita tak reti pasal enjin pun at least benda2 simple macam ni kita tahu, ye dak.

Moral of the story.. Bila kita ada banyak info tentang kereta yang kita nak beli.. kurang la sikit risiko kena tipu. Apa ingat beli kat dealer2 dari syarikat besar ni takde salesman yang kaki penipu ke? Ada.. percayalah cakap aku. Sebab company aku kerja dulu pun ada spesis macam tu.

3 comments:

  1. kt mana-mana pun ada sis, bukan jual kete saja kan... bergantung pada niat keje kan...

    ReplyDelete
  2. Tak mampu lagi nak beli kereta :'( tp bila dengar tahun dpn hrga kereta naik lg..mkin sdih memikirkan kereta idaman tu

    ReplyDelete
  3. Banyak lagi orang kaya kot...masih mampu nak tukar2 kereta.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!