MISTERI BISTRO MENYERAMKAN DI FELDA LASAH, SG SIPUT PERAK

19.12.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

MISTERI BISTRO MENYERAMKAN DI FELDA LASAH, SG SIPUT PERAK. Orang orang perak terutama penduduk Lasah mungkin pernah dengar kot cerita pasal Bistro misteri ni. Aku memang baru kali pertama tahu cerita ni. Jadi seperti biasa tak kira apa saja cerita seram harus share dalam blog puaka melekat lekit ni. Tak share tak hantu la kan.. Hahahaha


Alkisahnya di sebuah daerah yang agak terpencil iatu Felda Lasah sungai siput, perak (U). Ada sebuah bistro ni.. Yang kewujudan dia buat penduduk setempat rasa tak berapa senang hati. walaupun bistro tu agak jauh dekat dengan ladang kelapa sawit yang pada mulanya tidak mengganggu kehidupan harian penduduk tapi lama kelamaan penduduk mula tak senang hati dengan bistro tersebut. Pertama sebab tempat tu ala2 tempat maksiat jugak la. Ada karaoke, dangdut tempat lelaki2 mabuk ketum katanya. Kat Bistro ada penyanyi & penari dangdut yang sangat misteri.. Tak tau dari mana datang.. Mampu menggoda setiap pengunjung yang datang. Kebanyakkan penggunjung tempat tu bukan dari kalangan orang2 kat situ.. Semua dari luar daerah sg siput. Semua sedia maklum la.. populariti Bistro tu memang terkenal sampai keluar daerah. Pemilik Bistro tu adalah orang tempatan situ jugak.

Nak di jadikan cerita sekumpulan penduduk ni rasa tak puas hati tentang Bistro sebab pengunjung yang datang seolah olah macam di pukau. ada yang sampai tak balik.. sanggup berkampung kat bistro tu. Maka depa pun tu pergi menyiasat. Semua yang ke tempat tu akhirnya kena gangguan misteri. Ada yang di hantui kelibat2 yang menyeramkan.. ada yang jatuh sakit ada yang jadi macam orang gila. Akibat aduan dari orang ramai Bistro tersebut berkali kali kena serbu tapi sebab kekurangan bukti & bistro tu mempunyai lesen yang sah pihak berkuasa tidak dapat ambil apa apa tindakkan.

Rupanya Penyanyi & penari dangdut di bistro tu sebenarnya bukan manusia.. Di katakan jelmaan langsuir dalam rupa yang cantik untuk menggoda & menarik pelanggan datang ke situ. Biarpun Bistro itu cuba di arah tutup oleh orang kampung tapi pemiliknya tetap berdegil & tidak percaya bahawa penyanyi & penari Bistro tu bukan manusia.


Akhir cerita dia.. Bistro tu tetap terus beroperasi.. Cerita dia memang kelam kelibut sikit la. aku sendiri pun tak berapa faham. Starting ada la dorang tayangkan sesi tembual dengan penduduk setempat pasal kisah bistro tu.. ending cerita orang yang cuba menyiasat Bistro tu macam jadi gila jer. Itulah review untuk Filem Dia.. Katanya berdasarkan kisah benar tapi bila buka dvd tu dia mention siap2 cerita adalah rekaan semata mata.. Mana satu pun tak tau la. hahahaha. Mungkin orang sungai siput boleh sahkan tentang kesahihan cerita ni. Filem Dia ni nak kata lama sangat tak la.. tayangan bulan Mei lepas.

filem gagal dengan jayanya walau bukan terbitan MiG.. hehehe

Kadang2 kesian aku nak komen filem seram Melayu ni.. Nak komen jujur orang kata menjatuhkan filem tempatan. Nak puji aku rasa tak sampai hati menipu orang yang membaca review ni. Sememangnya filem ni tak best. Minta maaf yer M.jamil.. rupanya mu putih melepak, ensem tapi cerita awak sangat gagal.hehehe

Moral of the story... kat Malaysia ni hantu yang berani2 macam langsuir je boleh bermastautin. Bukan takat berani bermastautin siap berani lagi membina kerjaya sebagai penghibur kat Bistro tu. Hantu lain hado??. Setakat hantu2 mat saleh yang berani dengan budak2 macam ke-ram-puss tu memang takkan berani masuk Malaysia sebab kat Malaysia ada benda2 ni yang mampu menghalang syaitan Ke-ram-puss dari datang. Nak tau apa benda yang paling ke-ram-puss takut kat Malaysia meh tengok kat sini >> 8 Sebab ke-ram-puss takkan berani menghantui Malaysia <<

1 comment:

  1. Si kecik sebok ajak nengok cite Krampus tu....mak pun suka gak....Terkejut kejut dlm panggung wayang haha...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!