PELUANG DAPAT DUIT MELALUI INSTAGRAM TANPA PERLU JUAL BARANG

23.12.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

PELUANG DAPAT DUIT MELALUI INSTAGRAM TANPA PERLU JUAL BARANG. Instagram sekarang dah upgrade. Dulu kalau kat news feed tu nampak gambar2 orang yang kita follow je sekarang tetiba tak pernah follow Ig Mc Donald pun keluar iklan Mc Donald. Tu contoh.. sebab yang tu je aku perasan muncul kat Ig aku. Hahaha...


Instagram pun dah berkonsepkan ala2 Fb ads. Dulu boleh like & komen je kat Ig sekarang dah boleh sent private mesej. Bila dah banyak fungsi yang memudahkan pengguna Instagram ni maka banyak la benda boleh buat melalui Ig. Kalau setakat orang jual barang kat ig tu dah tak rare. Memang trend meniaga kat Ig bukan sesuatu yang baru. tapi serius aku malas nak follow back Ig2 peniaga ni. Kadang2 kita dah follow back.. dia unfollow. Tu salah satu sebab. Kedua.. kadang2 penuh skrin dia upload gambar barang dia meniaga. Sekali upload berpuluh2.. Aku bukan nak beli sangat pun barang dia. Kadang2 nak tengok update gambar2 dari insan2 lain yang aku follow kat ig. Tu sebab kedua... Tahu la meniaga kan. Tapi jangan sekali upload sampai berpuluh2. Upload la sejam 5 6 keping gambar sudah. Lepas tu sambung balik jam yang seterusnya.

Tu la.. semua pulun cari duit sekarang ni. Memang tak cukup kalau setakat harap makan gaji. Kat Malaysia ni semua dah mahal. Kalau harap makan gaji jer.. memang tak sempat dapat gaji makan hati je la. kalau merungut pun tak selesaikan masalah maka terpaksa jugak kerah keringat kerja lebih sikit.

Zaman kita terpaksa mencari sumber pendapatan tambahan ni.. Jangan lepaskan peluang apa yang boleh buat duit. Dari hangpa dok merapu upload muka sendiri satu hari sampai 5 6 ploh keping gambar elok jugak hangpa try benda ni. Manatau ada rezeki >> Nak tahu macam mana nak dapat RM1000 dari Instagram, clik sini cepat <<

Benda senang je nak buat.. Nak dengan tak nak je cuba. So, selamat mencuba & semoga berjaya. Insya Allah kalau dah rezeki kita, dalam mulut naga pun tetap milik kita.

3 comments:

  1. Hahaha akak dah lama tak jengok IG akak suria.. entah ada lagi ke tidak tu..
    Tengok RM1000 tu mcm nak selongkar balik mana IG akak ni :D

    ReplyDelete
  2. betul. skang nak berniaga bukak je kedai online. tak yah susah2 kan. kedai nya di IG dan FB.

    ReplyDelete
  3. Tapi susah sikit nak beli brg di instagram.. bg saya la..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!