PERKARA WAJIB ORANG BUAT MENJELANG TAHUN BARU

30.12.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

PERKARA WAJIB ORANG BUAT MENJELANG TAHUN BARU. Esok adalah last day untuk kita semua berada dalam tahun 2015.. Lepas tu memang takkan muncul lagi tahun 2015 kecuali dalam kenangan jer. Bersedia semua umat manusia untuk menyambut hari tua masing masing yer.. Sebab memang takde manusia akan semakin muda walaupun awet muda. Kedut mungkin boleh di seterika guna rawatan lazer tapi umur tak ada poket doremon yang mampu buat kita kembali tahun sebelumnya. Terima la hakikat.. hahahaha


Bila menjelang tahun baru macam satu kewajiban pulak bagi majoriti umat manusia buat benda ni. Macam kalau tak buat rasa macam someting missing jer.. rasa awal tahun tu akan berlalu dengan kekurangan yang sangat besar. Mungkin mencacatkan sedikit memori awal tahun kalau dia tak buat. Orang lain pun macam takde soalan lain nak tanya.. Asal tahun baru soalan tu jugak nak tanya.

Aku setiap tahun memang malas nak buat benda ni sebab bagi aku bila2 je aku ada kesedaran diri aku akan buat.. tak tunggu hujung atau awal tahun. Rasa macam tipikal sangat.. asal hujung tahun je kena buat. tak sampai setengah tahun dah lupa.. Akhirnya sampai hujung tahun berikutnya.. hanya niat tapi tak buat pun.

Korang pun mesti dah ting tong apa benda aku dok mengarutkan?? Takde la aku cakap pasal azam je.. asal menjelang tahun baru ramai yang akan gigih berazam walau azam tahun2 lepas tu hanya jadi asam je tak jadi apa - apapun. basi macam tu jer hahahaha. Tapi tak apa la kan.. Azam tu kadang2 jadi target jugak. Ada yang setiap tahun dia ada target untuk sesuatu.. & target dia akan tercapai setiap hujung tahun. Ada orang ada target jugak setiap tahun tapi sampai hujung tahun target kekal sebagai target membawa ketahun tahun seterusnya.. Capai tak jugak. hahaha

Sebenarnya ramai je yang azam dia tak pernah terlaksana setiap tahun... Tapi takpe bagi menjadikan akhir tahun 2015 anda sesuatu yang best korang boleh try buat benda2 ni >> Ini Yang Anda Boleh buat Untuk Melangkah ke tahun 2016 dengan penuh gaya <<

Moral of the story.. aku tetap ada azam tapi bukan setiap tahun.. setiap hari aku berazam untuk sentiasa ada azam baru sebaik bangun tidur. Tak kira azam nak mop lantai sampai bersinar ke.. Azam nak update blog sampai tercabut keyboard ke.. Yang penting setiap hari ada je azam aku buat termasuk jadi lebih baik dari semalam. Tapi tu la.. tang tu nampak tak capai target lagi hahahaha.

2 comments:

  1. azam tu penting .... wlupun tak capai tp kita kena ada satu target utk buat kita terus berusaha

    ReplyDelete
  2. Azam yg lama sudah berkubur..azam yg baru datng menjelma

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!