PERKARA YANG MESTI CUBA SEKALI SEUMUR HIDUP SUPAYA TAK MENYESAL

17.12.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

PERKARA YANG MESTI CUBA SEKALI SEUMUR HIDUP SUPAYA TAK MENYESAL. Time2 hujung ramai yang mula merancang nak cuti cuti Malaysia. aku nampaknya tahun ni Tak pergi mana mana kot. Merayap area KL jer.. Tahun depan dah tak boleh nak holiday suka hati dah sebab anak aku dah nak sekolah. Selalunya kami suka pergi holiday bukan waktu cuti umum atau cuti sekolah. Sebab taknak bersesak dengan manusia lain & taknak bayar harga semua benda yang jadi double. Tapi lepas ni terpaksa akur anak dah besar.. Kena ikut time cuti sekolah jugak la.


Tak lama je lagi kita dah nak masuk 2016.. Alahai tetiba rasa tua sangat dah. Padahal banyak benda belum buat lagi entah sempat ke tidak ni. Almaklum la semakin tua kudrat pun semakin tak sama.. Kalau dulu selamba panjat bukit bukau sekarang baru panjat anak tangkat satu tingkat pun termegah megah macam daki gunung kinabalu. Kalau dulu boleh makan semua benda.. sekarang salah makan mula la rasa pening la.. gatal la.. angin tak keluar bagai. kalau dulu mata tahan sampai 2 3 pagi sekarang pukul 10 pun menguap mengalahkan beruang. Betapa usia dah semakin banyak angka.. badan pun dah banyak kondem. hahaha

Tu dia.. cerita macam masuk zon nenek nenek si bongkok 3 siang mengantuk malam berjaga katanya. Biasa la.. aku kalau tak lebih sudu dari kuah ceritanya memang tak sah. hahaha.. Pun macam tu walau usia dah semakin bertambah tapi tetap aku harap aku sempat jugak buat benda ni walau sekali seumur hidup. Hangpa pun terutama yang bujang.. Elok la ambil pengalaman buat benda2 ni sebelum masuk geng makcik2 yang sentiasa busy dengan anak anak. Buat apa.. Jeng jeng jeng.. Meh tengok kat sini korang dah buat ke belum >> Perkara Yang Perlu Anda cuba Sekurang kurangnya Sekali Seumur Hidup <<

Apa lagi kalau masih takde plan nak buat apa2 hujung2 tahun macam ni.. Jadikan perkara tu sebagai salah satu perkara yang anda akan buat. Jangan nanti bila dah banyak komitmen & tanggungjawab.. menyesal tak buat semua benda tu masa masih bujang.

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!