RAHSIA AMBIL GAMBAR SECANTIK KUALITI DSLR GUNA SMARTPHONE

29.12.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

RAHSIA AMBIL GAMBAR SECANTIK KUALITI DSLR GUNA SMARTPHONE. Amboi sejak dapat hadiah akhir tahun galaxy s4 zoom tetiba je jadi pandai nak bagi tips kat orang ambil gambar secantik kualiti DSLR guna smartphone pulak.. Aku ni jangankan nak ambil gambar cantik guna galaxy s4 zoom tu.. bertahun guna DSLR pun aku still tak reti ambil gambar pun. Asal lekat gambar tu dah cukup. Malas sungguh aku nak belajar trick & teknik ambil gambar ni. sebab tu la kot aku layak guna galaxy je hahaha...


Dulu aku pun kaki selfie tapi masa tu aku guna enpon sony Ericsson. Gigih hari2 snap gambar & sampai office upload dalam myspace. Yelah.. masa tu zaman myspace katanya. Muka tak payah cakap.. macam2 memek ada. Sampai ada sorang retis ni PM aku sebab aku suka upload muka pelik pelik. Dia macam tertarik la dengan perangai tak semegah aku ambil gambar. Yelah zaman bujang katanya. Tahap kegilaan tu kadang2 di luar kewarasan jugak hahaha... Tapi bila dah kahwin mula2 tu ada la sikit2 perangai suka upload muka pelik pelik tapi lepas kawen dilakukan secara berduet. Bila dah anak.. Benci pulak tengok muka sendiri bila selfie hahaha.. Dah takde lekuk2 katanya.. semua bagai di tambah serbuk penaik.

Pun macam tu aku masih suka ambil gambar walau bukan gambar sendiri.. Tak gambar anak, gambar masakan aku atau gambar produk aku guna. So, sebab tu aku berusaha jugak la untuk ambil gambar paling cantik & sharp.. Agar nampak menarik sehingga menghasut orang try benda2 yang aku upload. hahaha Jadi sebab tu aku mula rajin pulak belajar trick & teknik ambil gambar, maka aku nak share macam mana korang nak ambil gambar secantik DSLR tapi hanya guna camera smartphone korang je. Nak tahu meh tengok kat sini >> Ini rahsia macam mana nak ambil gambar secantik DSLR dengan hanya guna camera smartphone <<

So,lepas ni tak payah usung DSLR lagi.. Dengan smartphone je korang boleh dapat hasil gambar terbaik dengan tiru trick & teknik tu. Selamat mencuba..

1 comment:

  1. Sekarang mmg maleh dh ibu usung incik nikon ibu tu mummy..
    Simpan wat pekasam je..
    Rasa nak amik gambor petik je henpon ni..
    Lawo x lawo blakang kira..
    Hihihi

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!