RM18 PENYELESAIAN MASALAH KULIT BERMINYAK & JERAWAT

16.12.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

RM18 PENYELESAIAN MASALAH KULIT BERMINYAK & JERAWAT. Kulit aku memang jenis tak consistent.. Kejab berminyak kejab kering & kejab dia jadi normal. Selain persekitaran faktor kulit aku jadi 3 musim ni.. cuaca juga main peranan. Baru2 ni sebab aku rasa macam kulit aku berminyak sikit. Di tambah lagi tersilap cuba 1 produk ni (nama produk di rahsiakan. hahaha).. Ternaik la sebiji dua jerawat miang miang keladi bunting katanya.. Ops jangan salah sangka aku tak bunting yer.. buncit je. Hahahaha


Alang2 dah keluar Ahad lepas ke wangsa Mall beli DVD hantu.. Jadi untuk tidak membuatkan aku & hantu nampak tak ada beza macam biasa la. Singgah bertanya khabar kat Guardian. Katanya bulan december ni kami belum bersua muka. Aku pun belum membuat pelaburan kat situ lagi bulan ni. Terpandang la Pencuci Wajah dari jenama Garden Of Eden ni.. Dulu masa ada masalah jerawat yang agak serius aku pernah guna serum jerawat Garden Of Eden ni.. Serius memang berkesan walau aku guna serum je masa tu. Serum pun tak berapa murah sangat bagi aku kalau dah 5ml RM30++.. Tak sampai sebulan beb kalau hari2 guna. Tapi sebab berkesan.. aku guna jugak la 2 botol serum untuk membunuh jerawat2 monster tu.

Punya la nak tunjuk baru lepas cuci muka guna Garden Of Eden Rosa T Mild Cleanser sampai tak sempat lap muka basah dulu. Hahaha.. Drama sangat!

Pengalaman manis bersama Garden Of Eden ni membuatkan aku yakin nak membeli Rosa T Mild Cleanser dia. Nak2 lagi free Acne Gel.. Macam orang mengantuk di sorongkan bantal la. Beli Mild Cleanser tu sebenarnyar untuk kulit aku yang mula berminyak ni. Alang2 dapat Acne Gel.. jerawat Miang2 keladi bunting tu ada la penawarnya, kan. Walau sebiji dua jer.. Pengalaman ajar aku cegah sebelum parah.

Tak tau lagi ada promosi free Acne Gel ni ke tidak tapi Acne Gel pun ada di jual berasingan. Harga Acne Gel ni RM17++ je

2 Hari aku guna Rosa T Mild Cleanser ni.. alhamdulillah kulit tak berminyak & tak jugak kering. Jerawat pun kecut & Tak meninggalkan kesan parut ke hapa. Masalah selesai hanya dengan harga RM18 je. Sesuai sangat la untuk mereka2 yang belum ada pendapatan macam student ke guna mild cleanser ni. Yelah.. murah katanya. Yang best betul2 deep cleansing ni.. sebab lepas apply memang rasa segar & bersih sangat muka. Tiada paraben & mampu mengawal minyak. berfungsi Membersih pori & kotoran. Sebab benda2 macam tu yang menyebabkan kulit jadi bermasalah macam jerawat bila liang pori tersumbat dengan kotoran.

Garden of Eden ni produk berasaskan tumbuhan jadi tak perlu risau kalau nak guna. Dalam Rosa T mild Cleanser ni jugak terdapat aloe vera yang di formulasi untuk mengawal minyak tapi tidak menyebabkan kulit jadi kering. Sebab aloe Vera kita pun tahu dia ada pelembab semulajadi. Jadi dengan penggunaan Mild cleanser ni Insya allah kulit kita akan sentiasa bersih & lembut. Katanya mampu memberi kesan kulit yang nampak sentiasa lembab jer..

Cara guna dia macam kita guna cleanser yang lain2.. picit pump dia atas tapak tangan yang basah.. gosok sehingga berbuih kemudian cuci la muka sampai bersih.

So, rekemen untuk mereka yang ada masalah kulit sensitif,berminyak & berjerawat untuk cuba Garden Of Eden Rosa T Mid Cleanser ni. Senang nak beli.. kat guardian pun ada jual. yang penting harga dia murah & mampu milik.

P/S : Sesiapa yang berminat untuk review sebarang produk atau service di blog lekatlekit.com boleh email : lekatlekitgurl@yahoo.com atau PM di FB Suria Lekatlekit

2 comments:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!