TU LA PADAH JADI KAKI KIPAS ARTIS

5.12.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

TU LA PADAH JADI KAKI KIPAS ARTIS. kaki kipas ni tak selalunya bernasib baik. Walaupun depa ni memang jenis sweet talker silap haribulan yang sweet tu boleh jadi sweat balik bila yang nak puji di salah faham sebagai mengeji. Bila tengok isu pasal KimK tu masih lagi di perkatakan aku terfikir satu benda jer..

Itulah padah orang yang suka membodek. Yelah.. Peminat yang komen gambar fazura dengan kawan dia yang ada krisis identiti tu konon nak ambil hati fazura la puji muka kawan si fazura tu macam KimK.. Padahal hakikatnya orang tu lelaki tapi perwatakkan wanita. Walau dia macam KimK sekalipun tak payah dok support sangat la apa yang menjurus kepada sokongan kearah yang tak baik tu semata mata nak sedapkan hati orang lain. Niat nak bodek, orang yang baca komen salah faham ingat orang carutkan muka kawan dia. kan dah dapat padah kena maki.

Yang Gambar Besar Tu Kim Kardashian Yang gambar kecik muka paling depan tu KimK.. op's! hehehe.

Tak payah nak jadi kaki kipas sangat la kan.. Nak2 kipas orang2 popular ni. Silap teknik mendapat la maki tapi nasib baik ramai orang backup minah tu. So, popular la sekejab dia. Kalau benda yang jadi viral tu buat nampak dia bersalah macam mana? tak ke sia2 je apa dia buat. Kadang2 bukan kata tak boleh layan sangat akaun media sosial retis ni.. Tak perlu la nak membodek tak tentu pasal. Komen membodek, mengampu, kipas susah mati ni.. tak membantu sebenarnya untuk seseorang tu lebih berjaya walaupun itulah yang paling manusia suka, PUJIAN.

Yang mana suka sangat beramah mesra dengan artis di media sosial tu kalau kau puji2 pun depa bukan nak reply sangat.. Tapi bila kau kritik je yang tu depa nak buat isu besar. Komen suruh buat senanam hidung untuk dapatkan hidung mancung pun ada retis sentap. Depa lebih ambil berat yang orang kutuk sebenarnya.. Yang puji2 depa baca sambil lalu jer. kalau hangpa nak dapat attention dari retis.. hangpa kritik je. Hahahahaha

Moral of the story.. Dari dok melayan post2 retis kat media sosial lagi sedap korang pi try semua jenis laksa yang ada kat Malaysia ni >> 9 Jenis Laksa Yang Mungkin Anda Belum Cuba << kenyang pun kenyang dari kenyang kena maki. ye dak?? Kenyang kena maki ni perut masuk angin jer.. Tapi kenyang sebab makan at least tak berisiko sangat kena gastrik. Rasa nak komen, buat je post kat akaun media sosial sendiri macam FB,twitter,blog bagai. Orang2 sekarang memang cakap je suruh tegur depan depan padahal depa bukan boleh terima pun kalau kita cakap depan depan. hahaha

P/S : Sebab kat blog aku hari2 ada keywords nak tahu maksud KimK tu ni nak bagitau.. Yang peminat komen kat post fazura tu maksudkan Kimk tu adalah Kim Kardashian. Model/retis hollywood tu... Yang Fazura faham KimK tu adalah Kimak, perkataan mencarut masakini. Sebenarnya aku nak buat entri pasal maksud KimK je memula. yelah ramai sangat dok mencari. Tapi biasa la aku tak boleh nak tulis pendek2 nanti rasa macam kencing tak lawas. hahahaa

3 comments:

  1. hehe lawak jugak bahagian pesanan tu hihi

    ReplyDelete
  2. Laaaa....mak tak pernah dengar pun apa Kimak tu ? Ada ek? Kalau tambah satu suku kata lagi depan tu baru pernah dengar......

    Ohhhh ni yg cerita Fazura report polis hari tu ek....

    ReplyDelete
  3. La tak habis-habis lagi pasal KimK ni? Ingatkan dah tutup buku. Biasalah tu spesies penulis macam kita ni, Suria. Kalau tak elaborate sampai jatuh gaung, rasa macam tak sedap hati aje tau. Mesti nak elaborate tajuk sungguh-sunguh!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!