VIDEO! SEORANG DOKTOR KANAK KANAK MELAKUKAN PEMBEDAHAN

12.12.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

VIDEO! SEORANG DOKTOR KANAK KANAK MELAKUKAN PEMBEDAHAN. tu dia.. kecik2 dah jadi doktor katanya. Siap dah boleh operate orang. Budak2 sekarang memang canggih manggih tak macam kita dulu2.. Yang tau main jadi mak mak ber'anak' kan anak patung jer. Budak2 sekarang permainan pun yang high class... Kalau kita dulu budak2 kalau tanya cita cita jer.. tak cikgu untuk budak perempuan.. askar, polis untuk budak lelaki kecuali aku je bila cikgu tanya aku cakap nak jadi penyanyi kau! hahahaha


Bila tengok seorang kanak kanak act macam doktor & melakukan pembedahan pada seorang pesakit dia ni.. Wah! Kalau dulu aku berkesempatan macam ni kan best. Sekarang.. Kang aku buat macam dia buat mau jadi viral seantero alam maya pulak kan. Korang nak tengok macam mana doktor cilik ni operate pesakit dia.. meh tengok kat sini. Tapi memang cara dia agak ngeri la. hahaha >> Bila Seorang Kanak Kanak Menjadi Doktor <<

Sekarang ni budak2 cita2 dia dah tak macam kita dulu dulu.. Kecik2 lagi mereka dah di dedahkan dengan bermacam benda sebab tu kalau tanya cita2 budak2 sekarang tak dengar sangat dah nak jadi cikgu, askar, polis bagai.. Kebanyakkan nak jadi angkasawan, nak jadi saintis, nak jadi pilot, nak jadi driver teksi pun ada.. Sebab mungkin hari2 dia pergi & balik sekolah naik teksi nampak hari2 mak dia bayar tambang kat driver teksi macam masyukk jer kan. Ada yang nak ganti DS Najib jadi perdana menteri. Cita2 budak2 sekarang memang berbeza dari budak2 dulu dulu. Tapi paling ramai budak2 sekarang memang nak jadi retis la macam aku dulu.. tak caya tengok rancangan realiti tv untuk kanak - kanak sekarang. Menangis kau kalau tak lepas audition.

Apapun minat & impian mereka.. pupuk la mereka menyukai bidang2 yang baik. Mampu berkhidmat untuk masyarakat. Semoga kerjaya mereka nanti menjadi bekalan pahala yang di bawa bila dah mati. Even kita bukan baik.. tapi setiap ibu bapa mengharapkan anak anak dia jadi manusia yang lebih baik dari dia, kan.

1 comment:

  1. wah cita cita nak jadi artis ye..hihihihi...betul la yang penting cita cita itu menjadi benih pembakar semangat...pilihlah kerjaya sebaiknya..yang boleh membantu kita di dunia...dan menyelamatkan kita di akhirat..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!