VIRAL FITNAH GADIS BERTUDUNG KAIN TERBELAH SAMPAI PEHA

19.12.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

VIRAL FITNAH GADIS BERTUDUNG KAIN TERBELAH SAMPAI PEHA. Yang rajin sangat share viral tu mohon la ada kesedaran. Seronok sungguh la memviralkan orang sampai tak sedar dok menumpang dosa fitnah sorang sikit. Zaman sekarang apa yang kita nampak belum tentu betul kejadiannya. Zaman teknologi orang berbaju pun boleh jadi berbogel bila gambar dia dapat kat manusia bernafsu & hati syaiton nirrojim.. Apatah lagi orang pakai kain elok je tutup litup sampai kekaki tetiba yang viral kain terbelah sampai nampak isi.


Masa mula2 viral aku tengok la jugak gambar tu lalu kat news feed aku. Tapi sekadar pandang & biarkan ia berlalu macam tu. Entahlah.. walau nampak memang pelik perempuan bertudung pakai kain terbelah sampai ke peha macam tu tapi tengok lain macam so aku biarkan dia berlalu je. Rasanya aku tak ada tinggalkan komen kat mana2 post orang viralkan gambar tu cuma aku cuba nak stalk Ig pemilik tu tapi search tak dapat pun. Yelah.. setiap berita atau khabar yang datang tu elok kita siasat dulu bukan menyibuk. Hahahaha



Hari ni ternampak lagi gambar tu di viralkan balik. Katanya cuma editing yang bertujuan nak aibkan gadis tu. Alahai kesian la kalau kena aniaya macam tu kan? Sapa la gamaknya dok rajin sangat koyak kain orang semata mata nak viralkan. Yang pasti orang yang suka sangat edit gambar orang kemudian viralkan jenis manusia yang takde kerja nak buat. Hidup dia hanya sekitar alam maya jer. Luar alam maya dia tak ada aktiviti nak buat tu yang mula berkawan dengan setan & menghasilkan karya karya mengaibkan orang. Orang2 macam ni aku suggest segeralah buat aktiviti macam ni >> Perkara Yang Mesti Cuba At least Sekali Seumur hidup supaya tak menyesal << supaya dia tak sentiasa bosan & menganiaya orang.

Tu la kan zaman sekarang.. Share gambar kat media sosial bertutup litup pun belum menjamin kita terselamat dari bahaya fitnah ni. Apatah lagi perempuan2 cantik & perasaan cantik yang sehari dua tiga puluh gambar pulun dok upload sambil caption kemain Islamik. Aurat la.. Dosa pandangan la.. kuliah, kutbah, tarbiah sentap bagai.. Yang dia dok posse muka comel mulut buka sikit bagi nampak seksi tu apa motif, hehehe.

Berhati hati mereka2 yang cantik & perasan cantik di luar sana. Kita tak tau siapa mangsa seterusnya. Kita tak tahu kadang2 orang yang dok hari2 puji setiap gambar yang kita upload tu mungkin ada niat jahat. Ingat mulut2 lazer macam aku ni ke yang banyak menganiaya orang.. Yang mulut sweet like kencing manis tu sebenarnya ramai yang ada penyakit hati yang lebih parah tau. Depan puji belakang keji.. hehehe

Moral of the story.. Jangan sebab nak jadi hottstuff kat media sosial.. upload gambar dengan macam2 gaya.. ootd bagai alih2 jadi hotstuff yang menjatuhkan maruah sendiri.

4 comments:

  1. Dah zaman fitnah skrg ni Suria..
    Ditambah lagi dgn tak kerja bak kata suria..
    Elok lah dia buat yg bermanfaat wlpn sekali seumur hidup..

    ReplyDelete
  2. Risaunya la hati...janganlah diamalkan aktiviti tidak sihat ni...takut takut satu hari nanti orang pulak viralkan gambar awak...kan..

    ReplyDelete
  3. Tulahkan.....takut betul sekarang ni. Semakin mengganas nampaknya mereka ni. Habis semua org nak dibogelkan...hihi...
    Berhati hatilah kita..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!