AWAS! BLOGGER LAVENDER MUMMY KEMBALI DENGAN IDENTITI BARU UNTUK MENIPU

31.1.15 Suria Lekatlekit 8 Comments

Rasanya ramai penduduk alam maya terutama bloggers memang kenal dengan blogger Lavender mummy ni kan. Dia memang pemes dengan penipuan paling licik di alam maya. Susah sangat nak tangkap & dakwa dia even bukan sikit2 penipuan dia buat melibatkan duit.. Buat report pun asyik terlepas je katanya. Tak tau la ilmu warna apa dia pakai.. licik macam belut sampai susah nak tangkap.


Semalam aku perasan ada seseorang gunakan nama profile Lmc Bloggers add aku kat FB. Tengok macam FB dia masih baru sebab friends masa dia add aku pun baru dalam 30++. nak di jadikan kisah aku saja la bergurau tanya.. Lmc Bloggers ni Lavender mummy club ke? terus kena block. Aku jadi pelik jugak.. tanya camtu pun tacing ke? apa lagi aku guna lagi satu account FB & siasat la Lmc Bloggers ni. Memang ciri2 lavender mummy sangat ketara nak2 lagi tertengok post pasal pakej percutian yang di beri nama Kembara Cinta Sakura 2015. (boleh rujuk entri ni Lavender Mummy) Memang sah la.. sebab last penipuan dia guna nama Lavender Mummy pakej percutian Kembara Cinta Sakura jugak dia guna.

Encik mimpi pulak jadi modal penipuan dia. Hope pihak encik mimpi ambil tindakkan segera la yer. Sumber FB Lmc Bloggers

Hope sesiapa sahaja berurusan dengan Lmc Bloggers ni berhati2 hati yer. Aku rasa duit belanja dia dah habis tu. Dia tengah aturkan strategi baru nak cari duit belanja. Memang berani tahap giler minah ni. Bukan singgit dua menipu orang. cecah ribu riban.. ni kalau ada yang tertipu dengan pakej percutian Kembara Cinta sakura ni kenyang jugak dia ni.

Kalau yang masih tak tahu tentang lavender mummy ni Antara entri berkaitan penipuan yang pernah dia buat termasuk menggunakan nama ustaz kazim elias.. boleh baca kat sini. Semua gambar salinan ic dia ada kat entri2 ni...
AWAS ANDA MUNGKIN JADI MANGSA PENIPUAN BLOGGER NI
USTAZ KAZIM BAKAL BUAT LAPORAN POLIS TERHADAP BLOGGER LAVENDER MUMMY
AWAS LAVENDER MUMMY SEDANG CARI MANGSA BARU SELEPAS KANTOI DENGAN USTAZ KAZIM

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BAU SPAGHETTI BOLOGNESE BOLEH MENAIKAN NAFSU

30.1.15 Suria Lekatlekit 11 Comments

Amboi tajuk entri ghairah sangat kan. Mesti terbeliak bijik mata engkorang semua baca kan. Betul ke bau spaghetti bolognese ni boleh menaikkan nafsu? Yer.. tu aku akui memang boleh menaikkan nafsu bau spaghetti bolognese sebab aku sendiri pun terasa macam tu bila terbau spaghetti bolognese ni..


Tapi korang jangan la fikir nafsu syahwat sangat tau.. Amboi asal sebut nafsu jer semua fikir atas katil kan? hahahaha..  Yang aku nak cerita ni pasal nafsu aku je. Aku memang kalau terbau jer spaghetti bolognese.. terus naik nafsu makan even dah kenyang pun. Aku tak tau la.. kenapa bau masam2 sos tomato yang di campur bau ayam, bawang, bawang putih, cendawan butang seolah2 menaikkan nafsu serakah selera aku hahahaha..

Tekak italy sangat kononnya.. hahahaha. Aku tak tau sejak bila aku suka makan spaghetti tapi first time makan spaghetti kat pizza hut kulim tak silap cabonara.. serius tak masuk langsung dengan tekak aku sampai aku tinggalkan memo atas meja cakap spaghetti pizza hut tak sedap langsung. lepas tu aku usya dari luar tengok budak pompuan pizza hut maki2 sebab memo tu. Tacing sungguh dia dengan memo aku kata spaghetti cabonara tu tak sedap.

Sampai la aku makan lagi spaghetti kat pizza hut jugak kat kota damansara kot kalau tak silap. Makan spaghetti bolognese tapi arabic version tak ingat nama betul dia. Baru la aku nikmati spaghetti tu.. sampai la sekarang. Kira tersenarai sebagai makanan peberet aku jugak la. Dan sekarang kalau setiap kali terbau spaghetti bolognese aku macam kucing nak mengawan jer rasa.. lagi tak dapat lagi tu telan air liur. Mujur la spaghetti bolognese benda senang je nak masak kan.. So, aku lebih suka masak sendiri.

Itulah kisah bagaimana spaghetti menaikkan nafsu aku... Nafsu makan jer. Korang je fikir lebih2 baca tajuk. hahahaha... sebab apa tajuk2 aku semua bergimik. Sebab cara ni je nak tengok mentaliti manusia yang menilai dari tajuk entri. Ada yang suka buat spekulasi dari tajuk tanpa baca isi kandungan. Biar depa termalu sendiri bila tuduhan tersasar.

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

HUKUM HADIRI MAJLIS YANG ADA HIDANGAN ARAK

30.1.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

Sekarang ni banyak majlis atau party yang bercampur gaul muslim dengan non muslim dengan anjuran yang bukan muslim. Bila ada majlis atau party macam tu.. arak di sediakan untuk sesiapa yang nak minum. Mungkin ada yang dah tahu tapi buat2 tak tahu.. tapi tak mustahil ada yang tak tahu. Ni bukan info yang korang kena ambil sebagai ilmu tanpa merujuk kepada guru2 agama yer.. sekadar point untuk korang cari ilmu jer... selebihnya rujuklah guru agama masing masing.

Sumber google

Baru2 ni tengok ada Paris Hilton datang ke satu party yang di anjurkan oleh sebuah pusat hiburan bagi meraikan pembukaan pusat hiburan tu. Tengok ramai yang pergi meraikan.. Termasuk la blogger2 yang berhijab. Sebab ia sejenis pusat hiburan hati ni tertanya tanya jugak.. Takde arak ke di hidangkan. Aku tanya la sorang blogger yang join party tu.. dia kata ada.. Mungkin dorang pun tak tahu kot, so dorang pun join la kan. Tapi bukan dorang minum arak just pergi meraikan saja.

Ni pun nak buka aib atau nak tunjuk salah sesapa.. just berkongsi sahaja yer. Hope takde pulak nak tacing tak tentu pasal. Aku pun bukan baik sangat.. serba serbi tak sempurna sebagai muslimah tapi tak salah kot aku nak kongsi perkara yang baik. Kang dok tulis entri melantang isu2 semasa orang kata asyik dok cakap pasal orang jer kan.. so, seimbangkan la. Aku pun bercita cita nak jadi insan yang baik jugak tapi tak mampu la berubah secara drastik.. ye dak.

Apa yang aku baca.. Umat Islam di larang menyertai majlis yang menyediakan hidangan arak walau kita tak meminumnya.  Seolah olah kita menyokong perbuatan tersebut.


 Ini adalah sebahagian dari artikel yang aku printscreen selebihnya korang baca kat SINI

Bukan kata party yang baru2 ni diadakan yang melibatkan blogger jer.. Malah sebenarnya banyak majlis anjuran bukan islam yang tetamu terdiri dari pelbagai agama termasuk Islam yang menyediakan arak. Contoh.. majlis makan malam yang setiap tahun di adakan oleh company2. Kebanyakkan memang ada arak. Selagi kita boleh elak.. elakkan lah yer.. Bukan je parti/majlis malah restoran2 yang ada hidangan arak pun tak payah la singgah. Kat Malaysia ni macam tempat2 makan yang tak jual arak boleh kita pergi ye dak.

Apapun sekadar perkongsian dari insan yang jahil. Untuk ilmu yang lebih mendalam tanya lah pada orang yang sepatutnya. Macam aku cakap awal2 tadi.. apa yang aku kongsi bukan la satu info yang lengkap cuma point untuk korang cari ilmu sahaja.

6 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

KALAU YUSRI MANDUL MACAM MANA LISA SURIHANI BOLEH MENGANDUNG?

29.1.15 Suria Lekatlekit 11 Comments

Gosip macam ni pernah di perkatakan.. sebab tu aku pernah baca. Kesian jugak masa tu kan.. Dituduh beliau mandul sebab kawen dengan erra fazira tak hasilkan zuriat.. lepas tu di katakan gay. Di kukuhkan lagi dengan bila lambat dapat zuriat setelah bertahun kawen dengan lisa surihani. Mulut manusia kan.. terutama golongan wartawan ni.. Depa buat isu lepas tu lepas tangan kat blogger bila blogger jadi tukang canang..

Sumber google

Tapi kini terbukti Yusri yang ensem bukanlah Gay & membuktikan spekulasi orang yang kata dia mandul tu salah. Orang lambat dapat zuriat tak semestinya bermasalah. Rezeki tu kan dari Allah. Perancangan Allah lebih baik dari perancangan manusia. Sekarang kecoh kat laman2 sosial yang Lisa Surihani dah mengandung. Even kandungan tu masih terlalu mentah.. kita doakanlah yang terbaik. Orang yang pernah tuduh Yusri yang bukan2 tu hope timbul rasa malu pada diri sendiri yer...

Tetiba aku up pasal depa dah kenapa? Yelah aku kan bekas peminat KRU.. zaman Yo!Yo!Yo! katanya. Tapi aku akui aku memang suka pasangan yusri & lisa ni.. Sebab aku nampak depa sweet yang tak gedik. Dah la sama cantik sama padan. Gamaknya produk depa tu keluar pun secomel mak bapak dia kot. Rupa pan asian.

Tahniah Lisa & Abang Yusri..

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BLOGGER YANG TAK MAMPU PAKAI KASUT CANTIK WALAU KASUT PASAR MALAM

29.1.15 Suria Lekatlekit 9 Comments

Sedihnya tajuk.. Siapa gamaknya blogger tu yer sampai nak pakai kasut cantik pun tak mampu even kasut pasar malam sekalipun. Yang dia dok ber blog bagai mampu pulak.. Hello... Tak semua orang yang bersosial di laman sosial tu berkemampuan dalam semua benda ok. Better la korang baca dulu entri ni sebelum mencebik dengan spekulasi tak berasas.. kekekeke

Kasut paling hodoh hahahaha

Hope ramai la bersimpati dengan blogger ni yang tak berkemampuan nak pakai kasut cantik macam orang lain. Nak buat camna kekurangan dia miliki buat kasut2 yang nak di beli sangat sangat terhad. Ni la kekurangan bila kaki size kanak kanak terperangkap dalam sekujur tubuh dewasa. Jangankan kasut mahal.. kasut pasar malam pun susah nak dapat size. Bukan takde langsung tapi size camtu tak banyak di pasaran. Size 3 (20cm).

Setiap kali nak beli kasut mesti nangis jugak la dalam hati.. Tapi satu keajaiban berlaku hari minggu haritu.. kedai kasut Verns kat Selayang Mall tengah offer. Beli sepasang kasut.. kasut kedua boleh di beli dengan harga RM1.10... Biarpun blogger ni tahu size kasut dia sangat rare tapi dasar perempuan tak sedar diri kaki tu size kanak kanak rebina tetap la nak masuk. Biasa la tipikal perempuan yang tak boleh tahan nafsu serakah bila tengok perkataan sales kan.

Ya Allah macam nak sujud syukur dapat jugak 2 pasang kasut.. satu flat (sandal) satu wedges even tak de la cantik sangat tapi boleh la bukan la buruk sangat design dia. Nak demand sangat kena la sedar diri.. Untung ada jugak size kat situ even size 4 tapi cutting dia kecik. Kalau tak kau ikat plastik kat kaki jer tak pun pi la cari kasut hello kitty. Niat berbulan lamanya nak ke sunway pyramid cari kasut kat kedai payless shoe tu  tak jadi la pulak. Cukup la dah dapat 2 pasang tu dulu.

Dulu bujang2 feeling nak tinggi suka jugak pakai heels ada jugak la size 3 kat vinci.. sejak ber Anak ni tak kuasa mak jah nak pakai heels dah. Heels yang beli sebelum ni pun ada yang tak pernah sempat pakai. Anak aku dah la macam lipas kudung.. kalau dia mula berlari macam watson nyambek. So, amatlah tak sesuai pakai heels.

Begitulah kisah sedih seorang blogger yang tak mampu pakai kasut cantik walau kasut pasar malam sekalipun sebab bersize kaki kanak kanak. Tempat2 tertentu je ada kasut size kaki aku ni. Kalau orang lain tak kesian.. tapi tang kasut aku cukup kesian kat diri sendiri.

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

ONLINE GAMERS KINI DAH JADI SATU KERJAYA PROFESIONAL DI MALAYSIA

28.1.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Wah lepas ni online gamers boleh di kategorikan sebagai atlik negara e-sukan la kan. Dari hobi yang dok ngabihkan masa depan pc main game kini dah boleh jadi satu kerjaya. Sekarang ni semua benda dah boleh buat duit walau sekadar bermain games.


Tadi terbaca kat harian metro online pasal artikel ni..

Selebihnya baca kat Harian Metro

Wah lepas ni Online gamers dah jadi satu bidang profesional la kan. Takde la orang pandang main games ni satu perkara tak berfaedah & buang masa. Tapi yang dok main candycrush kat FB tu toksah berangan nak jadikan ia sebagai kerjaya. hahahaha... Kalau serius nak jadi gamers profesional pi la main dota.

Apapun perkara kalau ada kesungguhan semua boleh menjana sumber pendapatan. Macam berblog jugak la kan. Jadi jangan pelik kalau orang duduk rumah sekarang ni tapi berpendapatan lebih tinggi dari orang dok keluar pagi balik petang kadang2 sampai malam. Kerja di era IT ni tak semestinya luar rumah je. So, up kan mentaliti anda jangan pandang orang yang duduk rumah jaga tak menyumbang sumber pendapatan. Kalau tak banyak pun boleh la support duit shopping sendiri macam aku ni. hahahaha

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

TELEFON BIMBIT PENYEBAB JERAWAT

28.1.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Zaman sekarang cuba kira berapa ramai yang tak pakai enpon.. Dari sekecik2 anak sampai setua2 datuk nenek majoriti memiliki telefon bimbit. Dah kurang sangat orang pakai telefon kat rumah ni... Melainkan yang pakai streamyx macam aku ni memang la terpaksa melanggan jugak tapi jarang jugak nak guna talian tetap ni. Semua bantai guna enset je ye dak??


Tapi mesti ramai yang tak tahu telefon bimbit adalah salah satu penyebab jerawat tumbuh... Sebenarnya aku sendiri pun baru tau.. Nak tau macam mana telefon bimbit menyumbang jerawat tumbuh ke muka... baca kat bawah ni..


kamu harus tahu bahawa telefon yang didekatkan di telinga itu mampu menambah jerawat anda. Ini kerana selepas tangan, telefon bimbit kamu tempat kedua terkumpulnya kuman-kuman bahaya. Selebihnya korang kalau nak tahu apa lagi yang menyebabkan jerawat tumbuh boleh baca kat Ladylista yer... Banyak info yang korang boleh dapat dari portal Ladylista ni.

So, lepas ni kurang2 la bergayut kat telefon kalau nak kurang pembiakkan jerawat. Kita sms, wassap, inbox kat FB sudah la yer.. kekekeke

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

RAHSIA YANG ORANG TAK TAHU TENTANG PENCUCI MUKA SNAIL BIO ESSENCE

28.1.15 Suria Lekatlekit 12 Comments

Sumpah aku sendiri pun tak tahu pasal ni dulu. Tak pernah terbaca kat mana2 pun pasal ni. Tak pernah nampak sapa2 pun cerita kan pasal ni. Dah beli & dah guna baru aku tahu pasal ni.. Pasal pencuci muka Bio energy Snail skin repair Bio essence yang baru2 ni aku beli. Kalau korang nak tahu apa rahsia yang telah terbongkar tentang pencuci muka snail bio essence ni sila jangan skip pembacaan hokay..

Pencuci muka yang tinggi. Yang pendek botol putih tu pelembab yer. Gambar ni bukti aku beli hokay hahahaha

Aku beli pencuci muka snail ni hari sabtu haritu. Kiranya baru 3 hari la aku guna pencuci muka ni. Yelah.. gedebuk gedebak orang dok cerita produk berasaskan lendir siput babi ni bagus sangat untuk kecantikkan kulit.. perempuan mana boleh tahan kan. Nak2 perempuan yang tak berapa cantik macam aku ni. Memang dengan niat nak cantik & nak pulihkan kulit yang bermasalah maka aku teruja nak guna.

Baru2 ni jiran pulak renovate rumah.. alergik pulak aku maybe pasal habuk2 kecil yang berterbangan. Habis gatal2 dua2 belah tangan aku. termasuk muka aku rasa merenyam jer. Ubat gatal dah makan.. krim gatal dah sapu.. dekat seminggu takde jugak perubahan. Naik bintik2 merah. Bila garu jadi luka la kan.. Dah abis idea ni.. tak tau nak buat apa.. tetiba Masa mandi lepas cuci muka lebihan buih pencuci muka kat tangan tu aku sental la tempat gatal2 tu...  Nak tau apa jadi?? Ni suspend sikit la.. Korang pun tak sangka apa akan berlaku..

Esoknya tempat yang tumbuh bintik2 merah yang gatal tu nampak kering & gatal2 pun dah tak berapa nak ada rasa. Aku ulang lagi buat benda yang sama.. lepas cuci muka saki baki buih pencuci muka snail tu aku gosok kat tempat gatal ternyata memang effective sangat. Dan saat aku karang entri ni alhamdulillah tak gatal lagi. Tapi aku tetap buat benda yang sama lepas cuci muka nak bagi hilang parut2 muda bekas garu tu.

Tu la orang tua2 kata.. tak kenal maka tak cinta. Tak cinta maka tak kawen.. dah kawen hidup bersama baru tau baik buruk. Begitulah perumpamaan aku dengan cleanser Bio Energy Snail skin repair Bio essence. Secara tak sengaja dia membantu aku yang hadapi masalah alergik & gatal2. Tu yang buat aku semakin semangat nak shopping produk bio essence. Dah la tanaka white night cream dia buat aku jadi cerah dalam masa seminggu (boleh refer entri ni Tanaka White Night Cream ). Ni cleanser dia pulak buat masalah gatal aku sembuh. Sayang bio essence ketat2 sebab tak sia2 kan pelaburan duit aku beli produk dia. hahahaha

Aku tak sure samada effective untuk orang lain.. tapi memang berkesan untuk aku. Tapi tak salah kita guna sebagai ikhtiar kan? kalau kat muka takde side effect takkan kat tangan jadi side effect pulak kan? Cuba - cuba la kot2 boleh membantu, ye dak??

P/S : ni bukan entri review berbayar.. siapalah aku bio essence nak bayar untuk review produk depa kan? Aku beli, aku guna & aku nikmati kelebihannya.

12 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

DAPAT RM20 DARI 8SHARE HANYA KERANA NAK JADI SPAGHETTI

27.1.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Aku cuma cakap aku nak jadi spaghetti jer.. sebab spagheti ni sedap & senang di masak. Tup tup.. arini 8share bagitau dia dah transfer duit kat account 8share aku hanya sebab aku kata aku nak jadi spaghetti jer. Mesti ramai yang nak tau kan.. kenapa 8share tetiba bagi aku duit? Meh sini nak story..

Alkisah tersebutlah kisah.... Pada suatu hari aku terlihat satu contest simple dari 8share bertajuk #ifyouwere...  Sebab ada gambar masakan aku sendiri maka tak pernah2 aku join apa2 contest 8share tetiba jadi buang tebiat pulak nak join. Tak sangka pulak aku orang pertama yang join kan... So aku pun guna la pic spaghetti aku masak tu sebagai taruhan dengan caption...

 Sebab nak follow Instagram den boleh la follow @lalalekatlekit

kalau aku diberi pilihan nak jadi makanan apa aku nak jadi spagheti sebab spagheti sedap & senang dimasak.macam hidup kita tak semua perkara yang mengembirakan tu susah untuk dibuat.kadang2 yang simple itu lebih membuatkan kita enjoy menikmatinya. @8share #8ifyouwere #lekatlekitstory #contest8share 

Hari ni bukan 8share nak semak iklan2 baru dapat mesej yang mengumumkan aku antara salah seorang pemenang contest #ifyouwere maka bertambah la earning aku hari ni RM20..



Ingat senang ke nak jana RM20. satu clik 20sen kira la sendiri kalau RM20 berapa clik aku kena dapat.. So, syukur rezeki jugak tu. Campur earning yang sebelum ni dah boleh cashout la tapi biarlah dulu dia beranak pinak. Konsep aku cashout mesti melebihi 3 angka setiap bulan. Ni tak sampai tarikh cashout lagi sempat lagi nak menabung. Yang penting kena usaha.. Takde jalan mudah nak dapat duit.

kalau korang nak cari side income dengan 8share boleh refer tutorial ni 8share

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

RANCANGAN REALITI PEMBUNUHAN MISTERI PELAJAR UNIVERSITI

27.1.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Kalau misteri2 ni memang ada kaitan dengan seram la kan.. Tak seram la kalau tak misteri ye dak. Tapi pelajar Universiti manakah yang dibunuh seorang demi seorang dalam satu rancangan realiti tv? Ada jugak ke rancangan realiti tv membunuh macam ni?? nak tau sila baca tanpa banyak soal..

Sumber google

Alkisahnya.. sekumpulan pelajar universiti ni buat kerja tak masuk akal sikit. Nak buat orientasi kat dalam hutan. Even masa dalam perjalanan mereka menuju ke hutan tu pun dah di halang oleh seseorang atas alasan jalan ke hutan tu di tutup & tak sesuai untuk di kunjungi. Sebab degil kan.. depa tetap meneruskan perjalanan bila ada seseorang menawarkan bantuan untuk menunjuk arah jalan lain untuk ke hutan tersebut.

Dalam perjalanan menaiki bas yang di sewa khas untuk aktiviti depa tu.. depa terpaksa melalui satu jambatan kayu yang panjang, nak di jadikan cerita di pertengahan jambatan tu.. jambatan putus & bas jatuh dalam sungai.. Pemandu bas mati tertikan kayu kat muka dia.. Ada ada seorang pelajar mati tertikam kayu. Yang selamat terpaksa berenang menyelamatkan diri ke tebing sungai seterusnya terpaksa meredah hutan untuk cari jalan keluar.

Sumber google

Semasa dalam hutan tu la mereka seorang demi seorang di bunuh dengan kejam oleh seorang pemunuh misteri. Pembunuhan tu memang tersangat sangat la kejam.. Rasa macam bukan manusia je orang yang buat tu. Tiada seorang pun yang terselamat.. tapi sebelum semuanya terbunuh ada 3 daripada pelajar tu sempat membunuh pembunuh yang salah seorang pembunuh tu adalah yang menjadi petunjuk arah mereka sebelum kesemuanya di bunuh oleh seorang lagi pembunuh misteri.

Itulah kisah pembunuhan misteri dalam filem scared yang aku beli hari minggu haritu. Filem ni sesuai untuk pesakit jantung sebab effect bunyi dia tak gempak sangat even banyak babak2 suspend.. sebab yelah.. filem pembunuhan macam ni bila kita kusyuk tengok kita jadi berdebar2 jugak. Yelah.. dok fikir apa yang pembunuh tu nak buat & macam mana cara dia muncul lagi & lagi. Tapi aku tak berapa tahan babak2 pembunuhan ngeri dia.. ngeri jugak la. Ending dia macam tak best.. macam last tu filem ni seolah2 apa yang berlaku adalah dari satu rancangan realiti yang setiap nasib pelajar tu di undi oleh penonton samada mereka hidup atau mati.


Yang paling aku perasan filem ni banyak persamaan dengan filem mat saleh Friday The 13th. Macam filem copypaste jer.. cuma edit sikit2 jer...

Apapun aku enjoy jugak tengok filem ni.. Even bukan filem hantu hahahaha. Kalau nak tengok kat youtube ada kot tapi tak jamin ada subtitle atau cari je dvd macam aku ni boleh buat koleksi.

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

GOSIP ADALAH PERKARA YANG SEMUA ORANG BUAT

27.1.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

Kita ni kat laman sosial kadang2 rasa bila kita tak buat something tu macam kita baik sangat dah kan.. Contoh macam tajuk entri ni. Gosip.. tak kira la gosip pasal artis, pasal isu2 semasa, pasal orang2 sekeliling, pasal kawan atau pasal apa2 mahupun sesiapa je la. Kalau tulis dalam blog gosip pasal retis kemain keluar statement menyindir kat FB.. Baik aku layan lawak bodoh dari dok viralkan gosip katanya...

Sumber google

Macam confirm la kan kita tak pernah atau tak selalu bergosip. Gosip ni bukan takat berlaku kat FB atau blog jer.. kat group whatsapp pun bersepah orang bergosip termasuk yang pernah keluarkan statement sarcasm bila orang lain share atau tulis pasal gosip. Aku pun tak terkecuali melakukan perkara yang sama iatu gosip.. Jadi mengaku siap2 sebelum di serang segala Anon, enon, meon,peon,eton,jenah,jemah,jembalang,jin bagai...

Kita semua ni termasuk aku kadang2 terlupa apa yang kita buat & lebih nampak apa yang orang lain buat. Kita rasa macam kita dah gud gud sangat bila kita tak tulis entri berunsurkan gosip tapi kita lupa kita juga memperkatakan tentang gosip even bukan di blog. Jadi.. apa beza kita dengan yang lain? Aku tak point kat mana2 individu yer.. tapi aku point kat semua termasuk diri sendiri. Ni kira entri selain mengata orang sambil membuka pekung di dada jugak la. hahahahaha

Jadi.. sebagai manusia tak perlu la kita rasa kita je betul kan padahal kita sedia maklum setiap hari ada je dosa yang kadang sengaja kadang tak sengaja kita buat. Cuma beza yang menjadi ia nampak betul atau nampak macam salah besar sangat adalah pengaruh yang kita ada. Yang banyak pengaruh.. nampak mulia je. Yang macam aku ni.. Silap cakap bagai satu dosa yang tak terampun la kan. Tapi.. Di mata Allah.. kita tetap melakukan dosa yang sama. Tapi lumrah la kita manusia.. pandangan manusia lebih menjadi keutamaan berbading  pandangan Allah kan?

P/S : Aku tak pelik kalau ramai yang terasa dengan entri ni termasuk la aku pun terasa jugak dengan entri aku sendiri sebabnya.. kita buat maka kita akan terasa. Peace!

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

INI SEMUA SALAH TANAKA WHITE NIGHT CREAM BIO ESSENCE

26.1.15 Suria Lekatlekit 41 Comments

Inilah akibat kulit dayang senandung berangan nak jadi kulit macam emma maembong.. Angan2 sampai ke langit ke tujuh padahal tinggi hanya 140cm katanya. Takpe even tak tinggi angan2 kena tinggi baru boleh terbang ke langit biru katanya even tak boleh cecah sampai langit ke tujuh sekalipun.

Akibat berangan tahap minah jenin ni maka aku pun obses nak putih.. nak kulit licin.. nak gebu gebas macam cik mat gebu dapur tanpa sempadan. So apa yang boleh bantu masalah kulit aku yang subur dengan bunga2 cinta ni.. Aku try la. Sebab aku pernah guna bird nest night cream bio essence & tak bagi effect ngeri sangat kat kulit muka aku.. maka dengan yakinnya aku beli Tanaka White double whitening renewal night cream bio essence walhal mula2 tu sekadar nak cari pelembab jer. Dasar perempuan kan.. pantang nampak perkataan sales terus tergugat Iman. hahahaha

kalau gambar yang ada watermark aku tu aku snap sendiri yer bukan ambil dari google

Maka beli la sebekas Tanaka White double whitening renewal night cream bio essence ni dengan harga selepas diskaun RM48++ tanpa rasa bersalah atau curiga walau sebesar taik hidung pun.. balik tu dengan rakus ku tenyeh muka aku dengan tanaka white sambil berangan muka aku seputih pengasas produk Qu puteh. Hasilnya selepas seminggu menyemai impian bersama Tanaka White double whitening renewal night cream bio essence...
 terpaksa tutup mata sebab aku taknak rasa bersalah kalau ada yang histeria tengok rupa makhluk separa misteri & seram ni hahahaha... alasan sangat tau! Walau takde la seputih putih melati tapi ada perbezaan la selepas seminggu guna. Tak kusam sangat la kulit aku yang pernah menjadi mangsa produk ni hahahaha. Baru aku perasan aku semakin hitam berbanding dulu.. kenapa ekk? sebab main laut kat PD ke? kekekeke

Aku rasa aku sekarang bukan lagi aku yang dulu. Dulu ku rentung sekarang dah terang. Semua ni salah Tanaka White double whitening renewal night cream bio essence. Hahahaha... dasar tak kenang budi. Bagi hasil yang baik pun tetap nak salahkan produk jugak.

Memang aku perasan kecerahan even tak sampai level emma maembong lagi tapi putih sikit la berbanding bontot kuali kan? Aku pun kulit bukan la putih sangat kan. Ok la tu baru seminggu guna dah nampak hasil.. ni kalau istiqomah habiskan sebekas mana tau tetiba jenjalan kat luar orang panggil emma maembong pulak kan. kekekekeke

Cream ni tak berminyak.. tak mengeringkan kulit & berfungsi sebagai pelembab jugak selain mencerahkan kulit & merawat kulit semasa tidur. Sapa nak try boleh la try.. harga tengah sales ni rembat la sampai gol sebelum harga kembali kepangkal jalan. kekekekeke

P/s : siang aku pakai aloe vera gel untuk merawat masalah jerawat seketoi dua ni..  kulit aku sensitif jiran renovate rumah pun aku effect bukan muka je tangan pun jadi gatal2.

41 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

OPERASI MEMBURU HANTU DI AMPANG

26.1.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Ingatkan operasi memburu PATI je paling popular kat Malaysia ni rupanya operasi memburu hantu pun ada jugak yer.. Tapi operasi memburu hantu ni bukan la di lakukan oleh geng2 paranormal atau kumpulan perawat rawatan alternatif mahupun group bomoh VVIP buah kelapa. Tapi di lakukan oleh seorang individu yang tak di kenali pun.. Seorang perempuan separa seram & misteri..

Sumber google

Tentu hangpa tertanya2.. siapakah gerangan si perempuan separa seram & misteri tu.. Ye, tak lain tak bukan Ketua gengster geng hantu, bak kata Mummydearie. Hahahaha... nak tau pi la telaah entri2 kat blog Mummydearie tu nanti korang tau la sapa ketua Gangster geng hantu tu... hahahahaha

Secara tak sengaja perempuan separa seram & misteri tu di bawa ke Ampang walk membeli seterusnya belah.. Secara tak sengaja jugak masuk2 je Ampang walk tu terus jumpa kedai berhantu. Dan secara sengaja di rembat jugak satu dvd seram.. even cerita lama tapi rasa bersalah katanya kalau tak beli sekiranya jejak kaki ke dalam kedai berhantu tu. Hahahahaha

Dok cari2 takde pulak filem2 terbaru yang bergenre seram. Dari keluar tak sedekah singgit dua kat kedai tu.. baik la rembat jugak satu. Sebab kat situ klasifikasi 18SG.. otak dah set, maybe seram tapi apapun kena tengok dulu baru boleh tuduh filem ni seram ke tak. Kalau tak jadi pitnah pulak nanti. kekekekeke..

Kalau tak scared siap ko aku kutuk hahaha

Apapun filem ni bakal di review di blog melekit nanti.. scared ke tak scared kalau tak sabaq baca review pi la search kat youtube tengok sendiri. sebab ni filem lama.. tahun 2005. aku beli dengan alasan sebab nak buat koleksi & aku memang tak tengok lagi. sekian makaseh.

P/S : kebetulan cashier dari kedai berhanti kat selayang yang dah tutup tu kena transfer ke situ... Dia pun sampai cam dah muka seram aku ni yang manjang kalau datang beli dvd filem seram.

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PENCUCI MUKA SIPUT BABI

25.1.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Baca tajuk pun rasanya ada yang geli geleman kan? Yelah siput babi tu kan bersifat lembab & penuh lendir.. Apatah lagi nak ambil siput babi tenyeh kan muka? Ada yang sanggup buat ke? kang ada yang masuk wad sebab muntah tak berhenti henti.

Sumber google

Ok.. ok.. kalau ambil sekor2 siput babi tenyeh kat muka aku sendiri pun tak sampai hati nak aniaya muka aku sendiri macam tu tapi yang aku nak share adalah pencuci muka berasaskan lendir siput babi yang baru aku beli semalam kat guardian. Dari minggu lepas aku dah tanam azam nak beli.. So, minggu ni harus la capai cita2 tu kan. Sebab semalam sempat keluar sekejab harus ambil kesempatan singgah guardian. Kenapa guardian. Sebab nak kumpul setem boleh redeem hadiah katanya. macam la aku istiqomah sangat nak kumpul setem guardian ni kan? hahahahaha

Macam tipikal perempuan lain.. aku pun sama. Niat nak beli snail cleanser je tapi biasa la aku bagaikan di dampingi makhluk halus seakan2 menyuruh rembat la apa2 lagi. Maka terembat la sunscreen moisturizing cream. Dua2 pun produk bio essence. Pun camtu dok intai2 jugak nak amik ke tak snail cream bio essence tu sebab tengah offer harga dalm RM78++ berbanding harga asal RM99++ tapi nasib baik tang harga tu buat aku kuat iman sebab banyak lagi cream aku nak kena abiskan kat rumah. kang jenuh nak buat GA sedekah cream2 yang ada tak terpakai ni. hahahahaha


Hasilnya tak tau macam mana lagi. kena tunggu seminggu dua dulu baru boleh review. Hope indahnya seperti khabarnya jugak la. Mana lah tau lepas pakai bertukar jadi Nora Danish ke. Tapi harap sangat lepas pakai tak jadi macam siput babi pulak. hahahaha

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

YANG PEREMPUAN SELALU PAKAI TAPI NAMPAK HODOH DI MATA LELAKI

24.1.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Perempuan & fesyen memang sinonim la kan.. Dari hujung kepala sampai hujung kaki nak nampak stylo ja. Tapi tahukah hangpa ada benda yang ramai perempuan suka pakai kebanyakkan lelaki nampak buruk & akan kutuk korang samada secara berdepan atau kutuk belakang2 jer sesama kawan2 depa bila nampak anda melintas depan depa.

Aku tak mau bagi contoh yang banyak... Kat sini aku bagi 2 contoh ja apa yang menjadi trend sekarang & ramai perempuan pakai tapi sebenarnya di cemuh lelaki..

1. Gincu warna terang


Warna terang memang sangat digemari oleh gadis. Ini kerana semua gadis dapat menukar dari rupa bosan kepada lebih 'high class'.
Tapi bukan warna terang pada gincu itu yang dibenci lelaki, tetapi pada kesan yang ditinggalkan. Apabila kamu minum air, gelas tersebut tentu akan berbekas kesan gincu anda, tak kurang juga pada makanan anda. Pada lelaki ini sangat digeli!

P/S : kadang2 bukan pasal melekat kat gelas.. sesetengah lelaki nampak buruk perempuan berlipstik terang.

2. Wedges

Semua gadis percaya wedges sangat selesa berbanding dengan heels yang tumit runcing. Dan jika anda memakai stiletto pastinya anda akan tersangkut pada lubang yang terbuka dijalan. Tentunya wedges tak jadi sebegitu. Namun lelaki pada mata mereka melihat wedges ini sama seperti Ugg Boots, nampak seperti memakai batu bata.Lelaki juga merasa seperti berat untuk membawa batu-bata ini berjalan.

Selebihnya kalau hangpa nak tau apa lagi fesyen yang di cemuh lelaki boleh baca kat portal Ladylista yer. Banyak info tentang tips kecantikkan, fesyen & gaya hidup terkini. Jugak isu2 semasa & dunia hiburan.

P/S : Tak payah tacing sangat la kan.. Anggap je lelaki depa bukan faham sangat pasal fesyen perempuan hahahahaha.

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

DADAH BUAT ZAMANI MAKIN POPULAR DAN DI SAYANGI

24.1.15 Suria Lekatlekit 8 Comments

Sepanjang isu zamani slam di tahan sebab penyalahgunaan dadah, rata2 lebih ramai yang mendoakan untuk dia dari mencaci atau memaki hamun. Sepanjang aku dok baca komen2 berkenaan kes zamani ni memang susah nak jumpa komen2 kesat untuk beliau. Sampai aku sendiri rasa kagum sangat dengan zamani.. Kagum bukan sebab dia penagih dadah yang paling di sayangi tapi kagum.. Kerana keperibadian dia yang baik, tak kacau orang, pemalu & pendiam.. tak reti bercakap kasar dengan orang buat takde siapa sanggup nak keluarkan kata2 kesat pada dia.

Tengok muka dia pun orang tak tergamak nak berkasar.

Jarang sangat ada artis yang di sayangi macam ni.. Seolah2 macam takde haters langsung even mungkin ada tapi tenggelam dengan penyokong2 setia dia yang ramai. Yang tak fanatik dengan zamani pun.. tetap tak sampai hati nak cakap kesat2 pada dia. Cuba cari artis dalam Malaysia tak dapat layanan macam ni dari orang awam? Sungguh rata2 artis kalau yang ramai peminat pun pasti ramai haters kecuali zamani biarpun populariti dia tak se gah zaman kegemilangan dia bersama slam.. Tapi bila dia di uji dengan penahanan sebab dadah, ramai yang masih menyokong dia. Penyanyi nombor satu Malaysia pun tak dapat layanan first class macam ni dari orang awam kecuali zamani. Mungkin ada kebaikkan yang sampai Allah anugerahkan dia layanan sebaik ni dari orang awam even dia juga punya kekurangan sebagai manusia.


Sayangnya zamani.. kenapa terjebak dengan dadah. Apapun masih ada sinar harapan untuk zamani berubah & pulih. Moga dengan sokongan hebat ni memberi semangat & kekuatan pada zamani untuk tekad keluar dari penagihan dadah. Satu keajaiban jugak buat zamani bila isu dadah ni menaikkan kembali namanya & memperlihatkan betapa dia masih di terima oleh ramai peminat. Jarang sangat mana2 artis nak dapat kelebihan macam ni bila berdepan dengan masalah dadah atau apa2 kontroversi.

P/S : Minggu ni blog melekit cover cerita zamani je la yer.. Nak buat camna aku tak boleh tahan rasa hati aku nak cakap pasal dia. Aku bukan nak kejar traffic sangat tapi sebenarnya aku memang betul2 kagum dengan zamani. 

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

ZAMANI AKAN DI BEBASKAN ESOK DENGAN JAMINAN POLIS

23.1.15 Suria Lekatlekit 7 Comments

Alhamdulillah dengar perkhabaran ni kan? Ramai yang mendoakan yang terbaik untuk zamani.. Mungkin dengan doa2 penyokong setia zamani yang mendoakan untuk beliau.. urusan beliau di permudahkan.

SUMBER GOOGLE

Harap zamani akan menjalani pemulihan & seterusnya hidup sihat tanpa dadah. Ramai peminat zamani yang berharap zamani bebas dari dadah. Walau bukan mudah, moga sokongan dari peminat zamani menjadi kekuatan untuk zamani menjadi insan yang lebih baik selepas ni.


Yang pasti khabar ni haruslah menjadi berita paling gembira keluarga, rakan2 & peminat setia zamani termasuk aku. Rasa seronok sangat. Over kan? hahahhaa

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

POSISI WANITA DI ATAS MASA SETUBUH BAHAYA UNTUK LELAKI

23.1.15 Suria Lekatlekit 9 Comments

Dok kira2 nak tulis ke tak entri ni.. Agak panas jugak entri ni tapi sebab ia bersifat ilmu jugak bukan untuk merangsang perlakuan sumbang untuk sesiapa rasanya tak salah la kot aku share. Kang dok tulis isu semasa jer orang dok cebik.. Kata aku asyik cari salah orang. So, apakata hari ni kita buka kursus perkahwinan sikit yer... kekekeke

Ramai yang tak tahu posisi wanita di atas ketika bersama dengan pasangan adalah posisi yang sangat bahaya bagi lelaki.  Menurut penyelidikan terbaru itu, kedudukan itu nyata mengakibatkan risiko zakar patah lebih dari separuh (50 peratus) semasa bersetubuh. bagi posisi 'doggy style', dimana kedua-dua kaki dan tangan menyokong badan hanya menyebabkan risiko sebanyak 29 peratus. Untuk artikel penuh korang boleh baca kat Ladylista kalau nak tahu posisi macam mana adalah yang terbaik ketika bersama pasangan.


Zaman sekarang ni macam2 position.. kadang2 rasa macam pelik2 pun ada. Nafsu manusia kadang2 sampai macam tak normal pulak. Nak dapat kepuasan tu kadang2 perilaku dah macam bukan manusia. Sebab tu la berlaku kes2 seks luar tabi'i bagai... Sebab terpengaruh dengan ajaran2 barat yang sememangnya berkarat.

Moral of the story kalau nak baca banyak info tentang kecantikan,kesihatan,fesyen atau gaya hidup terkini.. Portal Ladylista adalah salah satu pilihan terbaik untuk korang. Banyak info yang mungkin membantu korang dalam kehidupan seharian.

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

INILAH PENIAGA ONLINE YANG SUKA MENCURI

23.1.15 Suria Lekatlekit 8 Comments

Dah di permudah nak lagi mudah sampai tak fikir perbuatan depa bukan saja mungkin boleh menghilangkan keberkatan dalam rezeki yang depa dapat malah mungkin boleh jatuhkan perniagaan depa jugak. Tapi sebab nak untung tak nak kerja keras depa tak fikir dah akibat dari perbuatan depa..

Sumber carian google

Rungutan demi rungutan kat laman sosial kita boleh baca.. Gambar hasil kerja tangan orang lain di gunakan oleh segelintir peniaga online ni untuk mengiklan perniagaan depa mungkin sama konsep dengan orang. Dah la curi gambar kerja orang.. claim pulak hasil sendiri lepas tu advertise tanpa rasa bersalah pada pelanggan. Kalau jenis produk yang packaging standard je tu boleh jugak terima nak guna gambar orang sebab rupa semua sama jer beza photographer & editing dia jer, ni gambar barang yang handmade. Dah tentu eklusif & tak sama walau serupa pun. Bila orang curi & claim hasil kerja depa, kalau aku pun rasa tak puas hati juga kan even ada yang berhati mulia tak kisah dengan perbuatan macam ni.. Tapi rasanya tak elok sangat kalau asyik tak kisah. Tanpa sedar kita menggalakkan depa jadi pencuri.

Semalam ternampak post dari sorang blogger yang buat part time sewa veil untuk pengantin bila veil hasil kerja tangan dia di curi oleh peniaga yang buat perniagaan yang sama. Suka2 jer curi gambar Veil orang kemudian iklankan kat IG.. dah la curi, menipu pulak pelanggan dia. Sebagai pemilik gambar Veil tu memang la dia rasa tak puas hati even benda tu bukan pendapatan utama dia tapi semua tu hasil penat lelah dia.. Kau senang2 jer google lepas tu jumpa tempek kat IG ko. Kalau aku pun rasa nak senteng lengan baju ajak bertendang.. kekekkee

Sumber dari FB Post Nursaila

Nak meniaga benda yang sama tak salah.. Rezeki masing2 Allah dah tetapkan tapi jangan la mencuri hak orang lain untuk melariskan perniagaan korang. Kalau betul kau ada skill kau buat veil kau snap pic & advertise la kat memana pun takde orang nak marah. Ingat.. balasan kat laman sosial ni kadang2 tak tunggu mati dulu. Kalau nasib tak baik jadi viral.. bukan je bisnes kau.. dengan kau2 kena gulung tikar jadi berniaga secara sihat semoga rezeki yang anda dapat tu lebih di berkati. Yang berkat even sikit Insya Allah cukup.

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

JANGAN BULI ZAMANI SLAM

22.1.15 Suria Lekatlekit 10 Comments

Tak tau la dalam banyak2 artis yang kantoi sebab dadah ni, Zamani Slam paling aku simpati sangat sangat. Kita semua tahu sejak beliau berkecimpung dalam dunia seni, tak pernah ada apa2 masalah atau kontroversi. Tak pernah dengar dia buat hal apa2.. Cuma tahun ni dia kantoi sebab dadah even dari pengakuan beliau dah menangih sejak 10 tahun dulu.


Semua manusia takkan lepas melakukan kesilapan.. Zamani pun manusia. Mungkin dari sudut lain dia artis yang baik cuma tersilap langkah & terjebak dengan dadah. Sejak pagi tadi kat laman2 sosial orang mula memviralkan video zamani di gari & di paksa menyanyi oleh anggota polis.. Serius aku tengok sekejab video yang di share kat Wall penyanyi Ayu OIAM. tengok tak habis pun.. Rasa kesian sangat. Kenapa buli dia macam tu? Dia bukan orang jahat.. Dia cuma penangih dadah yang masih ada harapan untuk di pulihkan. Dia tak ada rekod jenayah.. Jangan buli Zamani!

Kesilapan terbesar anggota polis tu cuba menyebar video tersebut & sekarang mendapat kecaman dari banyak pihak. Tak kira siapapun mereka, Anggota polis laksanakan tugas ikut etika la. Jangan nak seronok sangat. Silap langkah.. dapat padah. Apapun untuk zamani.. Moga apa yang berlaku di jadikan pengajaran. Ramai yang masih menyokong zamani.. gunakan kesempatan ni untuk berubah kearah yang lebih baik. Moga Zamani pulih dari dadah & hidup dengan lebih sihat. #SupportZamani.

10 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PENGAKUAN DARI PENGEDAR PRODUK YANG GUNA KHIDMAT BLOGGER

22.1.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Zaman sekarang ni nak iklan atau promosi produk,service atau apa2 sahaja tak payah nak tempek2 poster kat bus stop.. tiang2 lampu.. pokok2 tepi jalan.. kedai2.. iklan kat tv, radio,suratkhabar majalah bagai dah.. Ada yang lagi mudah boleh buat nak2 lagi peniaga online ni. Salah satu guna khidmat blogger.. Tapi berbaloi ke bayar blogger untuk review/ promosi ni? Betul ke berkesan? Boleh caya ke? Ramai ke orang refer dari blog? Kalau nak tahu.. teruskan membaca

Sumber google

Ada orang was was nak keluar budget untuk bayar blogger review/promosi produk dorang takut tak capai target. Sebenarnya ia bergantung pada modal yang korang peruntukkan untuk bayar blogger. Kalau banyak.. Insya Allah hasilnya banyak. Nak meniaga kena la berani ambil risiko sebab dalam hidup ni takde benda yang takde risiko. Nak suap nasi ke mulut pun ada risiko.. Inikan pula berniaga.

Baru2 ni aku ada tolong sorang kawan untuk arrange promosi produk dia. Memula dia just whatsapp aku tanya pasal bayaran yang aku kenakan untuk review kat blog tapi aku cadangkan dia untuk keluar budget banyak sikit & ambil ramai blogger untuk review produk tu supaya jadi viral. Budget dia tak besar la sangat.. Kira dalam kemampuan lagi la even peniaga kecik2 pun masih mampu bayar. Yelah.. dia pun baru nak meniaga kan. Jangan risau tak semua blogger demand. Masih ada blogger yang terima job kecik2 ni. Even bukan blogger tahap retis pun.. Kalau ramai bercakap tentang sesatu produk tu.. Boleh mempengaruhi jugak orang lain untuk mencuba. Jangan salah sangka.. Kebanyakkan review blogger tak menipu sebab kami guna dulu produk tu untuk share testimoni dalam review yang kami buat. Sebab tu penting untuk pengedar produk bagi free produk pada blogger untuk di cuba.

Alhamdulillah hasil dari review & promosi yang di buat oleh blogger.. katanya dapat feedback yang bagus tentang produk dia. Ni pengakuan ikhlas dari pengedar tu..

Pengedar ni cuma ambil 10 blogger untuk buat review di blog & FB masing2 dengan budget yang di dalam kemampuan la. Sambutan dia tak mengecewakan.. 

So, jangan memperkecilkan kemampuan blogger even blogger yang biasa2 macam aku ni. Jangan kedekut untuk keluar budget kalau nak untung. Keuntungan dia bukan dari segi penjualan je.. Tapi bila seseorang blogger menulis tentang produk korang, produk korang dah ada dalam carian google. Bila orang nak cari info tentang produk korang, kalau banyak blogger yang review, maka banyaklah rujukan dari carian google. Nampak macam takde apa2.. tapi kalau korang pun nak beli sesatu produk, korang google ramai yang tulis pasal produk tu kat blog dengan testimoni yang bagus, korang pun tak was was sangat nak beli kan? Salah satu kebaikkan & keistimewaan yang korang dapat bila guna khidmat blogger untuk review/promosi produk korang. Dan paling penting korang bayar sekali tapi review tu kekal sampai bila2 di blog selagi blog tu masih wujud.

Jadi kalau rasa nak guna khidmat blogger untuk promosi produk korang silakan.. Pilih nak blogger level mana. Semua ada. Bergantung pada budget masing2.. Budget besar boleh guna khidmat blogger popular.. Kalau nak guna ramai blogger budget biasa2 jer boleh je cari blogger2 level2 aku ni. Pilihan di tangan anda. Tepuk dada tanya poket.. kekekeke

P/S : kalau minat nak review kat blog melekit pun boleh.. meh la risik2. Boleh PM kat Fb Suria Lekatlekit

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

RANCANGAN REALITI YANG MENGKANTOIKAN SI PENIPU ONLINE

21.1.15 Suria Lekatlekit 17 Comments

Semalam secara tak sengaja aku tertengok satu rancangan realiti tv.. Dah tengah malam, aku bukan pelanggan astro so dok tukar2 la channel percuma yang ada cari2 kot ada cerita best2 kat tv tetengah malam sementara menanti mata nak mengantuk. Ter picit a channel 8tv. Macam best jer tv show ni maka aku pun bantai layan je la..

sumber google

Even Rancangan realiti TV mat saleh ni dah wujud dah lama tapi baru semalam aku tertengok. Bagi aku memang giler babas la rancangan realiti ni. Gila beb! Yang aku tengok episod seorang lelaki yang bercinta dengan seorang perempuan di laman sosial tanpa pernah berjumpa tapi dia dah habis beribu US dollar jugak la kat perempuan. Sebab nak kepastian.. Maka dia & geng terjah rancangan realiti tu pi terjah pompuan ni. Apa lagi terkantoi la identiti sebenar perempuan tu. Rupanya dia tipu identiti & tak berterus terang tentang bentuk fizikal dia yang agak gemuk. Yang paling tak boleh tahan perempuan ni sanggup menipu mak dia sendiri yang lelaki ni hadiahkan dia cincin walhal cincin tu dia beli sendiri dengan duit yang lelaki tu bagi.

Bila di pertemukan dalam keadaan macam tu banyak la benda terkantoi. Gamaknya kalau kita minta geng terjah rancangan Catfish ni terjah Lavender mummy agaknya gempak tak? hahahahaha.. Memanng giler la bagi aku rancangan tu. Ada baik & tak baik jugak.. yang baik penipu online dapat pengajaran.. Yang tak berapa elok mungkin aib yang di terima tu tak setimpal kesalahan dia. Bukan semua orang menipu dengan niat menipu. Macam yang episod semalam aku tengok.. Dia bukan sengaja nak permainkan lelaki tu tapi dia tahu kalau dia berterus terang mungkin lelaki tu tak dapat terima dia seadanya.. Yelah, semua manusia ada hati yang rasa nak di sayangi tapi kadang2 yelah.. macam kita sedia tahu. Tak semua orang bernasib baik dalam cinta, kan?

Sumber google

Apapun bagi aku rancangan ni memang gempak giler.. Nak tunggu next episod pulak apa lagi yang di kantoikan. hahahhaa

17 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

KENAPA ZAMANI SLAM HISAP DADAH?

21.1.15 Suria Lekatlekit 19 Comments

Rasa macam sayang sangat.. Zamani Slam artis yang bagi aku sangat low profile, nampak pemalu, sopan & baik sangat. Sepanjang penglibatannya dalam dunia seni.. susah nak dengar apa2 kontroversi tentang diri beliau tapi sayangnya... Akhirnya zamani kecundang. Tahun 2015 mungkin menjadi tahun gerimis mengundang buatnya.. Harap Mentari muncul lagi selepas ni.


Rasanya ramai dah tahu kes penyanyi zamani slam yang di tangkap & di sahkan positif dadah. Bila tengok fizikalnya yang kurus memang ramai dapat teka tapi sebab atitute dia yang kita nampak baik. Tak nampak macam bermasalah.. ramai yang berpositif zamani sakit. Tapi bila terbongkar semua ni.. aku sendiri rasa, sayangnya Zamani.. kenapa terjebak?

Apapun.. masih ada sinar harapan untuk dia. Semoga lepas ni zamani akan menjalani hidup yang lebih sihat & bebas dari dadah. Sayang bakat besar di rosakkan dengan dadah.. Zamani bukan jahat mungkin tersilap langkah.

P/S : serius aku rasa macam tak puas hati sebab dia bagi aku retis yang baik sangat.. kenapa hisap dadah??

Jom shopping di lazada & dapatkan offer 25% dari code ni
 Lazada Malaysia

19 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BLOGGER PALING POPULAR KAT KOTAK KOMEN ENTRI ORANG

21.1.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

Even blog dia bukan la setaraf Denaihati & namanya tak segah Ben Ashaari atau sepopularkan Hanis Zalikha mahupun Yuyu Zulaikha jauh sekali setanding Cik Epal tapi blogger ni agak popular di kotak2 komen entri blog ramai jugak blogger termasuk blog aku. Mesti tak sabar kan hangpa nak tau blogger mana gamaknya tu.. Nak tau kena la terus baca entri ni.

Sumber google

Rasanya ramai geng2 blogger level2 aku ni perasan dengan sorang blogger ni.. Kalau dia karang entri takde pendek2.. dengan size tulisan besar gedabak dengan gaya penulisan santai tapi menghiburkan. Banyak cerita kisah berkisar dengan kehidupan dia jer even dia cerita pasal anak anak dia je pun tapi penulisan dia yang kelakar tu memang menghiburkan... Apa yang aku pernah baca katanya dia rabun dekat. Maybe sebab tu la tulisan kat entri dia gajah2 belaka.

Tapi sekali dia serang blog hangpa.. mau semput baca komen. Selagi tak abis dia mentelaah semua entri hangpa yang dia masih belum baca.. selagi tu dia terus istiqomah baca & komen. Komen dia takde la..  thanks for info, nice entri.. bla2... yang ala2 saja tinggal komen tanda kunjungan tapi komen2 dia kadang2 boleh buat satu entri pendek dah. Orangnya aku anggap mesti jenis happy go lucky. Kalau rasa lama tak nampak dia serang blog aku.. mula la aku rasa macam ada buat salah dengan dia walaupun orang bz dengan urusan duniawi dia. hahahaha

Itulah mummydearie... Kalau sebut ni ramai jugak blogger kenal sebab dia rajin sangat berkomen di blog2 blogger lain. Sangat tulus,telus & ikhlas komen dia. Rugi korang tak berkenalan dengan dia... Kalau dia menghantui blog korang confirm hidup korang jadi ceria. Even blog dia simple je tapi Insya Allah korang enjoy baca penulisan dia yang santai & kelakar tu. Jom la terjah blog Mummydearie.

Hope mummydiarie tak terharu sangat yer review pasal dia.. Tanda terima kasih kerana extra rajin datang mentelaah entri kat blog melekit even entri2 kita ni panjang2 tapi kagum la dengan mummydearie ni dia boleh mentelaah kadang2 sampai 10 entri dalam satu masa. kekekekeke

6 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

KENTUT KELUAR DARI KEMALUAN BATAL WUDHU & SOLAT

20.1.15 Suria Lekatlekit 11 Comments

Semalam aku ada post info pasal perkara yang menyebabkan berlaku kentut melalui kemaluan ni baru aku tahu rupanya masih ada yang tak tahu kentut boleh terjadi dekat kemaluan jugak. Normally orang kalau sebut kentut je keluar angin & bunyi kat bahagian bontot jer kan. Mungkin bagi sesetengah orang pertama kali dengar istilah kentut Vagina @ kentut yang keluar melalui kemaluan ni.

Sumber Google

Sebab ada yang tak tahu meh la aku jadi cikgu sat.. Yer boleh berlaku kentut keluar dari kemaluan tapi perempuan je la. Lelaki aku tak pernah dengar lagi la. Almaklum la perempuan kan ada ruang2 yang boleh di masuki angin kalau tak di jaga dengan betul. Kentut Vagina @ Kentut keluar dari kemaluan ni berlaku kebanyakkan pada orang yang dah kahwin & beranak tapi anak2 dara pun jangan excited sangat. Tetap tak terkecuali kalau tak pandai jaga aset kat bawah tu dengan baik. Banyak faktor.. pemakanan atau pemakaian seluar dalam yang longgar menyebabkan angin mudah masuk. Korang boleh google la nanti kalau nak lebih info.

Masalah kentut Vagina @ kentut melalui kemaluan ni.. Bukan masalah remeh sebab jangan ingat kentut yang keluar angin & bunyi melalui punggong je batal wuduk & solat.. Kentut Vagina pun boleh membatalkan wuduk & solat jugak. Berbanding kentut biasa.. kentut vagina ni susah sikit nak tahan. Kalau dia nak keluar, dia keluar jer. Kalau serius memang dia keluar secara kerap. Jadi masalah jugak kalau baru abis satu rakaat tetiba rasa angin @ bunyi keluar dari bahagian cik V kita kan. Dah ambil wuduk baru niat nak solat semula.. dia keluar lagi. So, jangan ambil ringan masalah kentut vagina ni tau.

Ni penjelasan dari Ustaz Azhar Idrus tentang kentut Vagina

Banyak produk atau supplement untuk masalah kentut vagina ni.. Korang cari je. Salah satu produk jamu seri dewi malam.. Aku tak jual cuma pernah la amalkan jamu ni. Sebab jamu ni menguatkan otot2 di bahagian miss V kita jadi dia dapat mencegah atau memulihkan masalah kentut vagina ni. So, kalau mana2 wanita yang hadapi masalah ni cepat2 la rawat.

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BAJU SEKOLAH FESYEN KEBAYA

20.1.15 Suria Lekatlekit 12 Comments

Aduhai.. budak2 sekolah sekarang ni. Almaklumla dah masuk alam remaja badan yang berbentuk.. berbonjol seksi sana sini sampai pakai baju sekolah pun dia nak seksi jugak. Katanya mana tahan tengok cikgu jer berkebaya pergi sekolah.. apa salahnya dia pakai kebaya jugak. Cikgu pakai ok jer.. tak nampak sosial pun kenapa dia tak boleh...

Baju sekolah sepatutnya macam ni yer adik adik bukan macam kat bawah tu..

Ayat di atas adalah rekaan semata mata yer.. Tapi isu yang aku nak kupas kupis ni isu budak sekolah yang jadi viral kononnya kena halau dari sekolah sebab pakai baju kurung tapi bila aku tengok baju kurung sekolah dia dah tak nampak ciri2 kekurungan sangat dah. Dah macam baju kebaya jer.. ketat & ikut bentuk badan. Secara logiknya gila hapa pengetua nak halau pakai baju kurung ke sekolah padahal sejak zaman berzaman baju fesyen kurung dah menjadi pakaian rasmi ke sekolah. Tapi bila di selidik.. Kalau gini rupanya baju sekolah minah ni.. bukan je pengetua, tukang kebun pun rasa nak halau balik jugak.

Tu dia.. dua ketoi bun terlebih baking powder. Ni la baju sekolah fesyen kebaya. hahaha. Kita nak positif fikir dia orang susah, baju ni dia pakai dari sejak sekolah rendah. Tu yang ketat sikit katanya..

Tapi kan.. kalau kita tengok fesyen2 di pakai cikgu ke sekolah even nampak macam formal/sopan ada jugak menjolok mata sehingga menganggu fokus pelajar. Budak sekolah menengah ko jangan ingat takde nafsu tengok cikgu.. Zaman aku sekolah pun ada student ngorat cikgu ok! nak2 lagi yang moda rumaja.. Jadi pemakaian cikgu jugak kena pantau. Yelah.. kat sekolah cikgu jadi contoh kan pada pelajar.

Tapi kalau cikgu yang pakai confirm tak kena halau kan? kekekeke

P/S : Teringat aku masa sekolah menengah dulu.. ada cikgu marah kuku aku panjang bila aku pertikai kuku dia pun panjang jugak dia kata.. dia takpe dah jadi cikgu. Betul la apa dia kata, tapi macam mana dia nak bagi moral of the story benda tu tak elok aku buat, kalau dia sendiri pun buat.hahahahaha

12 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

KERANA KPOP, ZUMBA PUN HARUS DI SEKAT KAT MALAYSIA

19.1.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Wah... mesti peminat kpop & senaman zumba rasa nak marah kan? Mesti keluar perumpamaan kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Mesti ramai akan menyenaraikan kebaikkan depa menyukai atau meminati kedua dua perkara yang di cadangkan untuk di sekat aktivitinya dari menjadi sebahagian dari budaya hidup masyarakat Malaysia terutama yang beragama Islam.

Zumba atau kpop kalau keterlaluan & terlalu kebaratan memang tak elok di jadikan budaya kat Malaysia

Tapi jangan nak maki aku pulak.. Bukan aku yang cadangkan. Kalau aku cadangkan sapa nak heran.. Astro Awani pun tak highlight dalam berita depa apatah lagi kerajaan Malaysia. Umpama taik hidung di hujung kuku jer cadangan aku ni.. Sekali jentik hilang dari pandangan yang tak memberi apa2 kesan pun. Yang aku petik ni dari artikel akhbar Astro Awani. kenyataan tu di keluarkan oleh Presiden Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (Muafakat), Ismail Mina Ahmad.

 Untuk artikel penuh sila baca di Astro Awani

Bagi pendapat aku la.. Macam selalu aku cakap la. Benda ni kalau keterlaluan akan bawak kemudaratan. Nak suka.. nak minat atau nak buat... Biarlah berpada pada. Biarlah ada garis panduan yang ketat supaya dapat elak perkara perkara yang berunsur negatif dari berlaku. Nak minat kpop tu hak individu.. Nak bersenam Zumba pun hak individu tapi semuanya perlu berpada pada & ikut garis panduan yang di tetapkan. Tapi orang sekarang ni macam kita sedia tahu.. sebelah pihak nak untung & sebelah pihak nak kepuasan diri. Bila kedua2nya bergabung yang nak untung biarkan gejala tak elok berlaku asalkan untung.. yang nak kepuasan diri merelakan diri diperlaku atau melakukannya.

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

NAK TAHU KENAPA TAK BOLEH SEMBUR AIR PAIP KE DALAM KEMALUAN

19.1.15 Suria Lekatlekit 9 Comments

 Info ni untuk kaum perempuan yer... Yang lelaki nak baca memang tak boleh di halang tapi takpe mungkin boleh di jadikan sebagai ilmu maybe untuk di kongsikan dengan pasangan masing masing.

Rasanya ramai yang buat bagi tujuan membersihkan kat dalam tut tu tapi sebenarnya perbuatan ni` tak elok di amalkan. Nak tahu kenapa?? meh baca ni..

Sumber ladylista

JANGAN sesekali anda menyembur air paip ke dlm kemaluan.. mugkin anda beranggapan bahawa ia membersihkan bahagian dalam kemaluan anda..TAPI anda SILAP!!! sebenarnya anda telah membuka ruang udara dalam kemaluan anda! ini boleh mengakibatkan berlakunya ruang udara dan menyebabkan berlakunya "kentut Vagina". Selebihnya korang boleh baca di Ladylista.

Tu yang best portal baru ladylista ni banyak info tentang kesihatan & kecantikan selain fesyen, dunia hiburan & isu2 cinta & isu2 semasa. Aku suka jugak la layan portal2 macam ni. Sebab semuanya ada tak tertakluk pada satu kategori sahaja. Banyak info yang mungkin berguna kepada kita.

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *