KISAH SERAM POCONG PANGSAPURI DI SERDANG

30.4.15 Suria Lekatlekit 9 Comments

Malam jumaat ni orang kata afdal sangat kita up cerita seram. Baru dapat feel seram tu bila baca. Almaklum la kita di besarkan dengan momokkan hantu malam jumaat kan. So, kepercayan tu sebati dalam diri kita hingga bangka. Bagi menyempurnakan Malam Jumaat, aku dengan rasa berbesar hati nak share dengan hangpa cerita pasal pocong kat sebuah pangsapuri di serdang.

Sumber Google

Alkisahnya tentang seorang perempuan yang tinggal sendirian di sebuah rumah pangsapuri di serdang walaupun dia bekerja dia kuala lumpur. Tapi dia rasa ok jer nak berulang alik dari serdang ke kl hari hari. Kat pangsapuri tu ada satu cerita seram yang popular la di kalangan penduduk setempat tapi perempuan ni tak pernah ambil serius cerita2 seram tu. Dia ok je menyewa sorang2 kat situ.

Satu hari kecoh kat pangsapuri tu cerita pasal penghuni di block kat situ terserempak dengan pocong yang melompat lompat di sekitar blok.  Pak guard kat situ pun katanya nampak benda yang sama tapi perempuan ni maybe jiwa penakut dia agak kurang so dia rasa selagi dia tak nampak selagi tu kesahihan cerita tu di ragui. Senang cakap perempuan ni jenis, kalau setakat sembang jer memang tak layan la. Kalau betul meh tunjuk mana pocong tu ada. Wah! memang kerek & kental jugak la perempuan ni, kan?

Dijadikan cerita pada satu malam ni, perempuan ni langsung tak boleh tidur. Puas la dia paksa mata dia pejam tetap tak lena. yelah esok kerja katanya, kalau tak lena camna la nak buat kerja siang hari. Sebab tak mengantuk dia pun cuba la baca buku nak mengundang rasa mengantuk tu. Akhirnya tertidur jugak dia. Tiba2 dia terbangun & rasa macam di perhatikan seseorang. Terkejut dia bila yang sedang memerhatikan dia adalah makhluk yang menjadi bualan penduduk pangsapuri tu. Tergamam & terkedu dia bila nampak makhluk tu berdiri betul2 hujung katil dia. Sebab dia tidur pasang lampu jadi dia boleh nampak dengan jelas makhluk yang berbalut kain putih dengan kesan tanah, muka dia berwarna hijau, dahi berkedut & mata terbeliak. Dia cuma terkaku tak bergerak sambil bertentang mata dengan makhluk tu. Ayat2 al quran yang di baca pun jadi tunggang langgang sebab terlalu takut. Dia macam di paksa bertentang mata dengan makhluk tu selama hampir  3 jam. Akhirnya makhluk yang di gelar pocong tu hilang perlahan lahan selepas azan subuh berkumandang.

Perempuan akui dia pun takut bila berdepan dengan makhluk seram tu tapi pada masa tu memang badan dia jadi kaku tak boleh bergerak so dia takde pilihan selain mengadap pocong tu sehingga dengan sendirinya dia pergi. Tapi perempuan ni agak kental la sebab boleh terus tinggal kat situ tanpa was was kan? Kalau kita gamaknya macam mana lah yer.

Moral of the story.. dalam apa bentuk jelmaan & gelaran ia tetap la jin & syaitan. Makhluk yang memang wujud jadi tak mustahil la dia menjelma dengan rupa macam tu. Taksub sangat pun tak boleh, tak percaya langsung pun tak boleh. Pandai2 la balance kan. Selamat malam Jumaat. Semoga tidur tak di kejutkan pocong tengah2 malam yer.. Peace!

Sumber : Berita harian katanya hahahaha

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

JULIE DAHLAN MENINGGAL DUNIA

30.4.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Innalillahiwainnalillahirojiun.. Terbaca post dari berita harian tentang pemergian penerbit filem & drama tempatan Julie Dahlan yang meninggal dunia akibat penyakit buang pinggang.


Moga Allah mengampuni dosa beliau & menempatkan beliau di kalangan orang2 yang beriman. Takziah di ucapkan kepada seluruh ahli keluarga Arwah. Moga tabah & sabar menghadapi ujian Allah. sesungguhnya yang hidup pasti akan mati.

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

AMRAN FANS JANJI AKAN DEDAHKAN DIRI DIA YANG SEBENAR

30.4.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Besa la Amran Fans pun dah tahap retis sekarang ni. Dia lebih retis dari Dato Siti Nurhaliza. Tak payah nak tunjuk rupa.. terkenal seantero alam maya sekarang ni populariti dia dah terkeluar dari alam maya. Buat buku lepas tu jual laris macam pisang goreng cheese katanya biarpun takde siapa tahu siapakah pemilik orang yang menggunakan nama Amran fans tu. Dia mampu menjual produk dia sendiri. Kau hado?? hahahaha


Terbaca kat status di Fanpage Amran Fans yang katanya akan dedahkan diri selepas MH370 di bawak balik ke Malaysia. Wah!! Meran deep sangat kan kau punya lawak sarcasm. Katakanlah.. MH370 berjaya di temui adakah statement tu jadi satu janji amran fans. Jangan meran... Kalau MH370 dijumpai kau kena selfie sekurang kurang 5 keping gambar muka kau & upload kat FB. hahahahaha. Ada brani meran??

 Aku pegang sebagai satu janji ni meran sebab tu aku blog kan statement ko ni. Jumpa je MH370 aku repost balik entri ni hahahaha

Apapun Sama2 kita doakan misteri MH370 terungkai dengan penemuan pesawat tu kalau boleh dengan isi kapalnya sekali. Boleh la kita tengok Amran Fans sebenar katanya..

Sama samalah kita doakan MH370. Ghaib di dunia adalah satu perkara yang susah untuk di terima akal namun kuasa Allah mengatasi segala kuasa yang ada di dunia ni. Moga Allah membuka rahsia misteri kehilangan pesawat MH370. Moga Sejahteralah semua mangsa walau di mana pun mereka berada.

P/S : hope tak yang datang dengan gaya setaz setazah mempertikaikan lawak Amran ni.. sebab lawak bodoh Amran hanya untuk orang yang bijak. Dalam berlawak dia sedang menyampaikan sesuatu. Cuma perlu guna otak berfikir bukan kepala lutut.

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

SEDIH SANGAT KE CERITA ARTIS GADAI BARANG KEMAS

30.4.15 Suria Lekatlekit 11 Comments

Dah nama artis.. cerita pasal tercirit dalam seluar masa kecik pun ada value apatah lagi cerita sedih kononnya terpaksa bergadai barang kemas yang dapat masa kawen dulu sebab nak menampung kos sara hidup masa tengah susah. Sedihnya.. sampai sebaldi ayaq mata aku tadah..

Bila aku pertikai, perlu ke nak canang pada semua orang kisah terpaksa gadai barang kemas untuk buat belanja makan masa susah, ada pulak yang muncung sambil berkata "Tu la pengorbanan yang kau tak faham". Mustahil la aku tak faham, aku bukan lahir anak kepada Perdana Menteri atau anak jutawan.. Aku lahir dalam keluarga serba sederhana. Kadang2 sesak jugak sampai mak aku pun terpaksa bergadai barang kemas. Ada duit tebus balik untuk simpanan bila sesak. Aku tak hargai mak aku sebab tak rasa gadai barang kemas dia tu sebagai satu pengorbanan kecik? Tak semestinya aku hargai tapi perlu ke cerita kat semua orang betapa mak aku berkorban segalanya untuk anak - anak.

Bagi aku yang lahir sebagai orang kampung bukan orang bandar yang serba moden & urban katanya.. Pandang orang kampung macam kolot. Asal trendy sikit kata kena kejutan budaya padahal orang kampung sekarang bukan orang kampung zaman hitam putih. tetiba pulak aku rasa segelintir orang bandar yang berpandangan macam tu kolot sangat. Yelah.. dia tak tahu kehidupan orang kampung sekarang dah upgrade & up to date. Dia still dok fikir orang kampung pakai baju kedah & kain batik. Asal keluar kampung jer pakai baju kurung kain cotton. Tu la terpengaruh dengan drama yang tak up to date tentang kehidupan orang kampung. Sekali dengan kau ketinggalan zaman. hahahaha

Ops.. terkutuk pasal lain pulak. Berjangkit pulak dengan Mummydearie. hahaha.. Berbalik pada topik asal, gadai barang kemas ni perkara biasa di lakukan oleh para wanita bergelar mak sebab kalau mentaliti orang kampung macam aku beli emas ni bukan sekadar time kenduri kawen nak lawan menunjuk tapi memang di jadikan aset yang di gunakan masa kecemasan. sebab orang kampung pun tau.. emas sejenis aset yang tak susut harga. Sentiasa berharga. Bukan macam beli kereta... harga kereta kau beli 10 tahun lepas mustahil la harga jadi melambung. Harga dia takkan sama macam harga kau beli 10 tahun lepas melainkan body kereta kau semua emas. Yang tu boleh kau simpan buat aset.

Cuma bagi aku terpaksa gadai barang kemas untuk tampung perbelanjaan harian bila sesak perkara biasa yang ramai orang buat. Takde apa yang special sangat perlu di highlight jadi tajuk besar. Bukan dia sorang kot berkorban dengan cara macam tu, mak aku pun buat pengorbanan yang sama malah ramai lagi mak2 orang lain yang buat sampai ada yang takde 1 gram emas pun dia simpan, rilex je. Takde la rasa, Dialah satu satunya wanita yang sanggup buat macam tu. Tapi yelah kan.. Dah nama pun retis. Kadang2 cerita tu dia sembang santai2 jer tapi bila sampai kat wartawan jadi tajuk utama pulak. So, kalau kesnya macam tu wartawan tu la Cempeqa, alah cerita retis gadai barang kemas pun kau rasa macam rare sangat. Aparah! cari isu best sikit la beb!! Tapi tu pun berpusu2 orang clik baca macam mana cerita2 habuk2 camtu tak jadi tajuk utama, kan? hahahaha

Moral of the story.. Emas cuma material tak payah highlight macam terpaksa jual organ demi sesuap nasik. Bunyi macam sedih sangat jer... Peace!

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

RUPANYA BLOGGER PUAKA NI LAVENDER MUMMY

29.4.15 Suria Lekatlekit 8 Comments

Terbongkarlah rahsia sebenar.. siapa lavender mummy. Rupanya dia. Selama ni sapa pun tak perasan. Tulis blog sejak 2009. Dok ambil job review berbayar menggunakan no account yang sama pun orang tak dapat detect. Siap kalau ada produk free, alamat rumah pun dia bagi. Tetap depa tak dapat tangkap blogger yang katanya lavender mummy tapi menyamar jadi orang lain. Tentu hangpa nak tau kan, lavender mummy menyamar sebagai siapa pulak kali ni.
 
Rupanya Si Suria Lekatlekit tu yer.. Patut la takde mana2 blogger pernah jumpa dia. Patut la dia susah nak upload muka dia. Patut la dia cuba sembunyikan identiti dia.. Rupanya dialah Lavender Mummy.

Sekarang ni dia cuba tuduh orang lain pulak lavender mummy sebab nak sorok identiti dia.. Jahatnya Suria Lekatlekit tu. Tapi rasanya Suria LekatLekit ni wujud dari zaman dia ber Dj kat Online Radio lagi. Geng2 online radio dia pun pernah jumpa dia. Tu zaman lekatlekit, zaman Abbyfunny kat Mirc lagi la ramai pernah jumpa dia. Cuma masuk zaman Mummy Suria Lekatlekit jer kehidupan dia berubah 360 darjah katanya. Dari kaki selfie suka upload gambar kat myspace lepas tu ke FB dia mula private semua gambar2 dia & kurang dah nak tunjuk muka.

Adakah Suria Lekatlekit ni ada ciri2 Lavender Mummy? Korang percaya ke Suria Lekatlekit ni Lavender mummy? Pasal kena remove dari KBBA pun dijadikan alasan kenapa Suria Lekatlekit ni Lavender Mummy. Pasal kena ugut saman dengan blogger tet tu pun jadi point untuk kukuhkan alasan Suria Lekatlekit ni Lavender mummy. Mummy tu betul la aku mummy kepada anak aku tapi lavender tu bukan aku. hahahaha. Pasal KBBA tu takde kena mengena langsung dengan identiti aku. Depa pun ada alamat rumah & no tel aku. Nak siasat sangat datang ketuk pintu jer. hahahaha


Nak gelak pun ada.. dia terasa dengan status aku berkaitan dengan lavender mummy, dia jadi cuak kemudian dia kata aku fitnah dia. Kalau kau bukan lavender mummy dah kenapa pulak kau sorang jer terasa. ramai lagi makhluk alam maya yang muncul dengan menyembunyikan wajah tup2 ko sorang jer terasa, dah kenapa.

 Aku syak dia terasa dengan status aku ni sebab status ni je aku up sebelum ni pasal lavender mummy tapi berhari selepas up dia up status sebut pasal cerita hantu tu. Hahahaha.. Takde sebut atau hint pasal dia pun tup2 terasa. Musykil jugak kan? Dia lavender mummy atau bukan, dia je yang tahu. kekekeke

Aku tak tuduh sesapa malah tak point pun nama sesapa, tapi kalau dengan identiti yang mencurigakan kemudian tup2 kau terasa lebih, so sapa makan cili dia la rasa pedas. Mustahil orang terasa dengan sesuatu yang takde kena mengena dengan dia. Pelik jugak.


Moral of the story.. orang buat salah ni kadang2 dia cepat cuak. Bila gelabah tu yang terkantoi. Jadilah penipu yang bijak. Tak letih ke asyik jadi sesumpah. Asal kantoi bertukar wajah. hehehe << khas untuk lavender mummy yer bukan orang yang bukan lavender mummy >>

Pesanan khidmat Masyarakat : Spesis penipu ni bukan lavender mummy jer.. banyak. Jadi berhati2 bila berurusan secara online ni. jangan mudah percayakan orang. Korang nak tahu pasal lavender mummy korang google jer. Macam2 cerita penipuan dia buat tapi licik mengalahkan belut. Susah nak tangkap. Pakai pelincir apa pun tak tau. hahahaha

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

YANA SAMSUDIN TAMPIL DENGAN IMEJ BERTUDUNG DI WHI

29.4.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Kalau betul Alhamdulillah.. Orang berhijrah ke arah lebih baik kita patut sokong even kita sendiri pun tak sebaik mana. Tak payah la nak pertikai kenapa, mengapa dia bertudung. Sebab apa yang dia buat kearah kebaikkan, just kita bagi moral support sudah.

Sumber Google

Sebenarnya aku pun tak sure samada Yana Samsudin dah bertudung secara kekal atau tak sebab tadi tengok Wanita Hari Ini dia muncul dalam slot mempromosikan produk Sofeeya Diamond dengan Imej bertudung. Alahai si lesung pipit comel.. bertambah comel.

Kalau betul itu Imej terbaru dia... Tahniah. Moga membawa imej muslimah tu dengan sebaik mungkin lah yer.. Jangan kepala bertudung dalam drama atau filem kemain peluk pegang dengan lelaki yang tak sepatutnya. Kesian wanita2 bertudung di luar sana.. tempias buruk tu terkena jugak.

Maybe ni penampilan pertama Yana samsudin bertudung di WHI

Aku ni nak kata peminat Yana Samsudin ni tak la sangat tapi aku suka style dia yang sporting boleh layan Amran Fans. Takde nak tacing ke hapa. Bukan takat dia jer.. sekarang ni dengan laki dia sekali pun boleh dok join Amran Fans tu. Memang laki bini sporting giler.

Moral of the story.. Kalau perubahan tu kearah lebih baik tak perlu kita nak pertikai ikhlas ke tidak. Tu bukan kerja kita nak menentukan niat dia ikhlas ke tidak. Ikhlas ke tak dia punya pasal yang penting perbuatan dia tu kearah yang lebih baik.

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

ALFAGENIUS UNTUK ANAK LAMBAT BERCAKAP,HYPERACTIVE,DISLEKSIA & AUTISME

29.4.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Setiap perkembangan kanak kanak ni tak sama & anak2 jugak di lahirkan dengan kelebihan & kekurangan yang berbeza. Ada budak, Alhamdulillah.. lahir sempurna berkembang mengikut umur yang sepatutnya, bijak & baik jer. Ada budak mungkin di lahirkan dengan sedikit kekurangan, mungkin ada masalah speech delay, hyperactive, tantrum, kurang fokus, autisme, disleksia & sebagainya.

Gambar hasil snap sendiri yer sebab tu ada watermark.

Anak aku ni ada masalah kurang fokus & speech delay. Dia belajar pun style dia.. Tup2 tetiba dia tahu jer sesuatu tu. Dia lebih suka belajar sambil main & tak suka fokus sesuatu benda tu lama lama. So, kena terapi untuk tingkatkan fokus tu sebab tahun depan dah nak hantar sekolah kan & dia jugak speech delay. Kata therapist dia.. perkembangan dia tu ikut step yang betul cuma terlambat. Kiranya, perkembangan dia tak selari dengan budak2 seusia dengan dia. Sekarang ni dia macam budak2 baru nak belajar cakap la. Sebab dia ada words pun masa umur 3 tahun.

Tablet dia rasa manis, putih2 macam dalam gambar ni.kecik jer sesuai untuk kanak2 mengunyah. Tak semestinya anak korang kena ada masalah dalam perkembangan baru boleh ambil, produk ni boleh di jadikan supplement untuk merangsangkan perkembangan otak anak dari awal.

Sebagai mak.. selain terapi moden & rawatan Islam aku memang bagi dia supplement jugak la. Selain omega guard yang banyak bantu masalah speech anak aku ni, baru2 ni aku beli satu vitamin berasaskan pati bunga, Alfagenius. seminggu aku bagi vitamin ni, Alhamdulillah..  Sebagai seorang mak yang jaga sepenuhnya anak aku, aku nampak ada progress yang baik jugak la. Fokus tu maybe kena improve tapi ada la perubahan jugak bila dia boleh stay & buat sesuatu tu dengan masa yang boleh lama sikit berbanding dulu tapi dari segi perkembangan otak dia nampak ada kemajuan. Speech pun semakin improve. Dah banyak ayat keluar dari mulut dia. Yang paling special.. bila dia kerap sebut Ya Allah even masih pelat. Memang part tu aku paling terharu la. Anak aku maybe ada kelebihan menghafal & mengingat walau kurang dari segi speech. Lebih dengar kata & aku perasaan dia dah pandai ejek aku cakap. Sebelum ni memang dah pandai meniru perkataan yang dia dengar tak kira dari tv atau orang sekeliling tapi takde la mengejek dengan tujuan mengusik kan. aku panggil dia dari dapur sebab dia tengah main dalam bilik, lepas tu dia berlari terkedek2 kat aku sambil gelak2 ejek aku panggil nama dia. Even dia pelat sebut nama dia tapi cara dia sebut konon macam tone aku panggil nama dia. Tu dia.. kesan pati bunga alfagenius. dah pandai menyakat aku dah. Tingkahlaku pun nampak ada perbezaan. Selain tu dia suka menyanyi walau lirik yang sama tak berapa betul tu diulang2.

Kelebihan produk ni jugak dapat membantu masalah lain seperti austisme, desleksia, degil, malas,tantrum, slow leaner. Korang boleh tengok testimoni produk ni kat sini Alfagenius. Atau kalau nak beli atau dapatkan penjelasan lebih detail boleh whatsaap nombor ni : 017 2292176 harga dia sebotol RM35 (tidak termasuk pos) Tapi aku beli 3 botol RM85 include postage. Cara makan dia, anak aku yang 3 tahun setengah lebih ni aku bagi 2 bijik sehari. Pagi & malam. Sebotol 40 biji. 3 botol ni tahan la 2 bulan kot.

Kat sini aku ingatkan la.. Setiap produk cuma mempunyai khasiat membantu masalah yang mungkin manusia hadapi tapi bukan mempunyai kuasa menyembuh atau memulihkan kekurangan atau penyakit. Kita berusaha selebihnya rajin2 la tadah tangan berdoa memohon pertolongan Allah sebab yang menyembuhkan adalah Allah SWT.

Moral of the story memang kesembuhan tu dari Allah tapi kalau ko dok melenggang perut jer tak usaha apa2, jangan nak salahkan takdir Allah kalau penyakit atau kekurangan tu tak dapat di pulihkan atau di sembuhkan. Kejayaan hanya milik orang yang sabar & rajin.

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BISIKAN MISTERI TIAP KALI RAMADHAN TIBA

28.4.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Ni kategori cerita seram ke cerita erotik ke hapa ni? Bulan2 puasa kalau kata bisikan seram ada ke hantu? helllo... Bulan ramadhan yang kena ikat iblis/syaitan bukan jin ok! Yang selalu dok menyakat manusia ni kebanyakkan jin so tak pelik bulan puasa pun ada orang kena histeria bagai.. Jadi tak mustahil kejadian mistik masih boleh berlaku di bulan ramadhan. Jom kita rungkai bisikan misteri apakah ini....

Sumber Google

Bisikan ni dah berpuluh tahun kita selalu dengar tiap kali tiba bulan ramadhan. Suara misteri bisikan ni sampai sekarang takde siapa yang tahu siapa pemiliknya.. erkk.. ke aku je yang tak tahu. Satu hari dia tak tau berapa puluh kali kedengaran di bulan puasa. Bisikan ni bergantung pada orang yang dengar. Kalau orang tu jenis cepat teransang dia akan teransang dengan bisikan ni... Kalau orang jenis penakut dia akan rasa seram dengar bisikan ni. Kalau orang yang takde perasaan, maka dengar pun dia rasa macam takde apa yang menarik.

Bisikan ni adalah bisikan paling popular di Malaysia. Bisikan seorang perempuan yang membisikan satu nama lelaki dengan nada yang sangat romantik, erotik.. Bisikan yang tidak asing lagi bagi rakyat malaysia.. Bisikan yang akan menghantui kita tiap kali tiba bulan ramadhan... Cuma tahun ni tak pasti apakah akan kedengaran lagi bisikan... Yusof taiyob, iklan buah kurma. hahahahaha

Jangan marah yer.. Almaklum la tak berapa lama lagi kita nak menyambut bulan ramadhan so kita ambil mood ramadhan tu start sekarang la. Takde la tetiba ramadhan blues pulak kan. Hahahaha... Sesaja je buat entri santai pepetang ni. Kang keras kejung pulak otak aku asyik tulis entri2 cari pasal je. hahahaha

Moral of the story.. Jangan terlalu obses dengan cerita mistik kalau taknak kena tipu. hahaha

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

MIRACLE BIO WATER MURAH TAPI SERBAGUNA

28.4.15 Suria Lekatlekit 7 Comments

Hari ni aku nak cerita pasal sebotol toyol putih kepala biru ni. Memula nak letak tajuk toyol kepala biru serbaguna tapi nampak macam kejam sangat gimik tajuk macam tu maka cancel la. Maka terhasil tajuk tanpa selindung lagi.


Hari ni aku nak review pasal produk Bio Essence jugak Miracle bio water. Produk ni sangat sesuai untuk mereka yang memiliki kulit sensitif macam aku ni. Bukan boleh tempek produk sebarangan... Silap bedak pun boleh menyuburkan jerawat yang mekar semekarnya di muka apatah lagi silap skincare. Tak bermakna yang memiliki kulit normal tak boleh pakai. Lagi la boleh, ye dak.

Hari tu aku beli yang mini jer.. harga dalam RM5++. Yang best produk ni kalau apply sebelum makeup.. kau keluar rumah muka penuh bedak balik rumah bedak still maintain macam tu jugak. Aku dah try. Even panas pun make up tak cair. Boleh di gunakan dari hujung rambut sampai hujung kepala. Fungsi dia, melembutkan, melembabkan,melegakan & anti keradangan. Yang mana kulit kering boleh guna sebagai moisturizer/pelembab. Tak kisah la nak sembur kat muka ke, kat rambut ke atau kat badan. Kalau anak kena ruam lampin pun boleh di gunakan bagi meredakan ruam tu. Jangan risau selamat untuk bayi katanya.

Produk ni jugak mengawal minyak. Untuk masalah kulit berminyak elok la guna, mengecilkan liang roma,mencerahkan kulit, menganjalkan kulit,menegangkan kulit, mengurangkan lingkaran hitam & eye bags, meredakan kulit sensitif,meredkan jerawat & kemerahan di wajah, menghilangkan kelesuan di wajah, melegakan kulit yang terkesan akibat rawatan kesihatan. Untuk yang ada masalah rambut kering boleh la guna mendapatkan rambut yang lembut.

Nak guna senang sebab spray jer. lepas tu dia akan kering & meresap dalam kulit. Takde kesan melekit atau berminyak.

Kalau nak try beli la yang la yang mini sudah. Kalau rasa sesuai nanti baru beli yang botol besar harga dalam RM24++ je. Yang paling penting produk ni banyak kegunaan & boleh di gunakan seisi keluarga. Dari mak bapak sehingga sekecik2 baby.

Moral of the story produk yang bagus tak semestinya mahal.. Yang mahal pun tak semestinya bagus. Bergantung pada kesesuaian kulit kita jugak. Yang penting mahal atau murah pilihlah produk yang di sahkan selamat. Bukan apa.. takut masa muda cantik gebu gebas.. tak sempat betul2 tua.. muka mengelebeh macam cair kena simbah asid. Jadi berhati hati pilih produk yer.

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

PELAKON BERTUDUNG DAH TAK KISAH DI PEGANG & DI PELUK LELAKI

27.4.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

Bukan la nak bergosip pasal retis memalam senin ni kan.. Tapi bila dah nampak depan mata sebagai manusia ni terbercakap la jugak sepatah dua kata. Bukan la kata retis jer yang buat, malah kat luar sana pun sama jugak bagi golongan bukan retis. Tapi apa yang lebih tak berapa sedap nak tengok bila pelakon2 bertudung sekarang keterbukaan mereka sama jer macam artis artis seksi yang dok ada.

Bila tertengok drama episod yang tengah di tayangkan sekarang ni.. Tak payah tengok full episod tengok iklan pun boleh nampak babak2 pegang peluk pelakon wanita bertudung ni.Dulu aku ingat dia just pegang watak perempuan bertudung rupanya dia memang bertudung pun. So, aku jadi sedikit pelik dengan aksi2 dia dalam drama tu.

 Sumber google

Sayangnya tudung hanya fesyen kepala jer bila tetap melakukan aksi bersentuhan, berpegangan & berpelukkan dengan lelaki secara terbuka macam tu. Mesti ada nak backing.. abis dah watak laki bini mesti la kena sentuh2 pegang2 jugak kalau tak, tak nampak real la. Kalau nak real sangat awat tak tunjuk babak beromen. Lagi real nampak macam laki bini. Sebab dia membawa imej bertudung tu orang pertikai. Imej bertudung ni mengambarkan imej perempuan gud gud katanya. Bukan aku kata yang tak bertudung ni jahat & boleh buat apa jer babak.. Tapi bila dah kau sarung tudung tu kau membawa imej muslimah tapi bila kau berlakon macam tu rasa tak tau pulak nak cakap kau bawak imej apa. hahahahaha. Kang aku kata dia bawak pengaruh tak elok ada pulak yang mai hentam sebelum dia berlakon pun memang dah berlaku benda macam tu kat luar sana. ye betul! Tapi sebagai public figure tak boleh ke tunjuk tudung tu bukan sekadar fesyen jer. Tetiba rasa respect pulak kat Izzue Islam yang boleh meletakkan syarat tidak mahu melakonkan babak intim, romantik yang perlu bersetuhan secara berlebihan. Yelah... kang ada kata Izzue Islam dah ada nama, sipolan tu baru satu drama nak Up, maka tak boleh banyak songeh. Yelah.. yelah.. tunggu popular dulu katanya baru boleh cerewet.

Bukan la aku ni sebaik baik manusia di muka bumi ni tapi kasihani la mereka yang berhijab. Benda2 macam ni buat orang pandang bertudung pun tak bermakna tak boleh sentuh. Macam berlakon, touch & go. Dah cemuih, tinggal je. Orang akan hilang rasa respect pada golongan bertudung sebab tudung ke tak tudung ke asal kau bayar aku buat jer apapun. Takde beza pun.

Moral of the story... Nak buat apapun memang hak memasing jadi bila orang nak kutuk atau kritik pun jangan lupa hak orang jugak. Jangan bila kena jentik, c u in court sudah padahal dia bagi topik untuk orang bercakap takde lak dia fikir kan? kekekekekeke

P/S : jangan tetiba bagi alasan.. tak sengaja sudah! hahahaha


6 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

KISAH SERAM HANTU CERMIN DI KONDO MOUNT KIARA

27.4.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

Kembali kita menyeram di blog puaka melekat lekit. Pada hantu2... ops geng2 peminat cerita hantu jangan risau even bercuti sehari dua cerita seram kat blog melekit, Insya Allah aktiviti memburu hantu akan sentiasa di teruskan sampai la aku sendiri rasa takut nak tulis lagi katanya. Selagi aku ada nafsu serakah nak mengarang kisah2 seram, Insya Allah aku akan terus menyeram.

Sumber google

Alkisah kali ni pasal sebuah cermin yang di letakkan di tandas sebuah bilik di sebuah kondo, di kawasan mount kiara. Kondo mana tak di nyatakan untuk tidak mengaibkan tempat tu kot. alkisah seorang perempuan yang baru pindah ke sebuah kondo yang lengkap dengan peralatan rumah la. Full furniture katanya. Cuma bawak badan & keperluan sendiri jer. Nak di jadikan kisah, ada sebuah cermin misteri di tandas yang sangat menarik perhatian perempuan ni. Mula2 dia rasa nak buang sebab mak dia ada pesan, dalam rumah jangan letak banyak cermin walau dia sendiri tak sure kenapa mak dia petua macam tu. Kira dia tak pernah tau apa alasan tak boleh letak banyak cermin dalam rumah. Tapi sebab cermin tu sangat menarik bagi dia.. so dia tak jadi buang. Cermin tu katanya besar & boleh nampak satu badan. Jenis cermin panjang kot boleh bercermin dari hujung kepala sampai hujung kaki.

Malam pertama bermalam kat situ, dia mula rasa pelik sebab start asar dia mula tercium bau busuk. Seluruh pelusuk rumah dia cari bau busuk tu tapi tak jumpa. Sampai jadi pelik sebab semakin lama bau tu semakin busuk sedangkan rumah tu bersih & takde apa2 yang boleh menyebabkan bau busuk tu menjadi aroma dalam rumah tu. Sebab dia sorang2, rasa seram jugak la jadi dia ambil keputusan untuk baca Ayat Qursi sebanyak 7 kali sebelum tidur.  Bau busuk tu bukan takat hari pertama jer, malah hampir setiap hari sampai dia terpaksa duduk rumah pakai mask. Bayangkan la tahap kebusukkan dia tu. Mesti busuk sangat kan?

Selain bau busuk, jugak berlaku kejadian pelik pada cermin di tandas. sebab setiap kali dia menggunakan cermin tu mesti dia nampak bayangan seorang wanita sedang berdiri di sebelahnya. Bila berlaku kejadian macam tu, dia pernah cuba buang cermin tu & letak di stor tapisekali lagi berlaku kejadian pelik bila cermin tu boleh pulak balik ke tempat asal. Rasanya kalau aku yang duduk rumah tu, tak tunggu dah kot. Aku berani tengok & baca cerita hantu jer... nak hadap benda2 macam tu tak berani cakap besar. hahahaha. Nak di jadikan cerita seram lagi dia perasan bahagian tepi cermin tu seolah mengeluarkan darah & berbau hanyir. Sebab tak tahan dengan semua kejadian yang berlaku kat rumah tu dia ambil keputusan untuk tinggal di rumah keluarga dia kat kepong.

Katanya lepas balik tinggal dengan keluarga dia, dia mengalami sakit misteri. Lepas pindah keluar dari rumah tu dia mengalami perubahan secara drastik. Menjadi pendiam, muram & cepat marah. Sebab perubahan sikap dia tu, dia di berhentikan kerja. Dia jugak suka menangis sorang sorang. Dia jugak di katakan pernah mengamuk & menjerit sambil sebut " aku takut tengok cermin tu la!" sampai paksa mak dia buang semua cermin dalam rumah mereka. Mak dia dah bawak dia berubat merata tempat tapi masih tak berjaya. Badan dia di tumbuhi bisul besar2. Dan sampai sekarang si pencerita ni tak tahu macam mana keadaan perempuan tu & tak tahu apa yang berlaku sebenarnya pada dia. Adakah ada kaitan dengan cermin di kondo yang dia pernah sewa? atau..??. Hope dia dah sembuh la.

yelah kan.. kita tak tahu kadang orang bela saka ke hapa. Guna perantaraan barang2 macam tu. Tak mustahil ada jin & syaitan yang di tumpangkan kat situ. Sebab saka ni selalunya di simpan pada benda2 antik macam keris, cucuk sanggul, cermin & macam2 la. Ikut suka tuan dia le nak letak kat mana. Yang pasti aku tak pernah dengar lagi orang simpan saka dalam peti ais. hahahhaa.. Apa kau fikir saka tu daging? Ikan?

Moral of the story.. Kalau dah rasa macam ada tak kena dengan tempat yang kita baru tinggal eloklah tinggalkan rumah tu atau carilah orang yang arif dalam perkara tu untuk minta pandangan & bantuan. Jangan biar benda2 tu memberi kemudaratan pada diri kita. Yang suka selfie depan cermin pun hati2, kang selfie sorang dalam gambar jadi 3 orang.

Sumber :  Kisah Seram Gangguan Cermin Misteri

6 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

MAKSUD TITANIC BUKTI KEANGKUHAN MANUSIA

26.4.15 Suria Lekatlekit 7 Comments

Semalam tv2 ada tayang filem Titanic. Filem yang masih tak jemu di tonton sebab penghasilan filem ni bagi aku antara filem yang terbaik & berkualiti. Babak2 dalam filem ni buat kita sentiasa terpacak dengan skrin. Dan orang yang jenis jiwang2 ni dah tentu kisah cinta Jack & Rose la buat depa terlentok kan? Tapi bagi aku filem ni yang buat aku tersentuh sebab kemanusiaan yang di tonjolkan.. Nak2 part kapal ni nak tenggelam & selepas tenggelam. Serius menusuk ke hati. Berpuluh kali tengok pun jiwa seram aku ni tetap tersentuh katanya.

Sumber Google

Ok.. ok.. kang jadi pertikaian. Walau filem ni dia katakan base on true story @ di adaptasi dari kisah benar tenggelamnya Titanic, dari sudut sejarah sebenarnya filem ni banyak tokok tambah atau di ubahsuai maybe untuk tujuan komersial. Jadi aku pun tak anggap apa yang di paparkan dalam filem ni adalah kisah benar cuma Kapal Titanic di jadikan tema kisah dalam filem ni.Dari sudut Islam pulak.. Ada kisah & alasannya tersendiri berdasarkan tertulis dalam Al Quran.

Maksud titanic.. adalah raksasa. Kapal titanic di gambarkan besar seperti raksasa yang pada mulanya mereka dengan yakin kapal ni takkan tenggelam. Dari info yang aku baca.. ada cerita yang mengatakan.. ada awak kapal dengan angkuh mengatakan Tuhan pun tak mampu menenggelamkan Titanic. Dari ke angkuhan manusia,Allah menunjukkan kekuasaannya.. Maka tenggelamlah titanic bersama ribuan manusia akibat keangkuhan mereka sendiri. Dari yang sumber yang aku baca, dalam surah Yaasin ( ayat 41-44) mengambarkan tentang kisah titanic ni.

41. Dan suatu tanda (kebesaran Allah yang besar) bagi mereka adalah bahwa Kami angkut keturunan mereka dalam bahtera yang penuh muatan,
42. dan Kami ciptakan untuk mereka yang akan mereka kendarai seperti bahtera itu.
43. Dan jika Kami menghendaki niscaya Kami tenggelamkan mereka, maka tiadalah bagi mereka penolong dan tidak pula mereka diselamatkan.
44. Tetapi (Kami selamatkan mereka) kerana rahmat yang besar dari Kami dan untuk memberikan kesenangan hidup sampai kepada suatu ketika.

Kapal ini digambarkan penuh muatan mungkin seperti kapalnya Nabi Nuh A.S.
Untuk Kapal Titanic, Allah SWT ternyata berkehendak, “Kami tenggelamkan mereka”, maka tenggelamlah kapal Titanic beserta sebagian besar penumpangnya. Tetapi Allah juga berkehendak, “Kami selamatkan mereka”, sehingga ada juga penumpang yang selamat yaitu sebagian besar wanita dan anak-anak.

Moral of the story dari kisah Titanic ni.. jangan sesekali merasa diri kita lebih berkuasa & hebat melebihi kuasa Allah kerana tiada satu kuasa pun di alam ni walau sekumit pun mampu menandingi kuasa pencipta seluruh alam.

sumber : Catatan Cinta abi

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

DEMI NAK CANTIK, BERSARANG BURUNG DI MUKA

26.4.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Tu dia.. nak cantik punya pasal sanggup tenyeh apa saja. Yelah.. keinginan nak cantik tu semua orang ada cuma belum capai tahap kecantikkan yang di ingini je lagi. Perempuan mana tak nak nampak cantik tak kira la untuk siapa atau apa tujuannya. Tak semestinya untuk orang lain,kadang2 untuk kepuasan diri. Bila kita tengok cermin muka licin, gebu,berseri.. Rasa nak tidur depan cermin je. Tapi bila asal tengok cermin je mesti meremang bulu roma macam tengok pontianak dah tentu la sedih.

Tengok muka sendiri dalam cermin pun rasa seram apatah lagi kalau orang lain tengok. Jadi jangan biarkan wajah anda di selubungi misteri... kekeke

Ok produk kita kali ni kembali kepangkuan Bio essence selepas tercurang dalam episod review lepas cerita terbeli night cream Nour Ain tu. Kalau dah jodoh tak kemana. Bercerai pun rujuk balik apatah lagi terpisah seminggu dia ni. Lepas beberapa halangan berlaku nak beli Bird nest collagen & whitening cream Bio Essence.. pada petang selasa minggu lepas, habis speech terapi anak aku jodoh kami bersatu di guardian seri damansara katanya.


Kadang2 tak tau nak cerita apa.. sebab setiap siri produk bio essence ni setakat ni satu pun tak mengecewakan, Tukar la yang jenis mana sekalipun. Tetap memberi kepuasan tahap maksima kat aku. Jadi aku bagitau kelebihan produk ni je lah yer..

Bio essence bird nest Nutri collagen & Whitening cream ni macam tajuk dia.. berasaskan pati sarang burung. Tujuan dia untuk melindungi, memperbaiki & mencerahkan kulit. diperkaya dengan pati sarang burung, Asid Amino Kulit Complex, ekstrak Ginseng, ekstrak Angelica, asid amino, unsur-unsur mineral dan bahan-bahan herba semula jadi. cream dia tak melekit, berminyak & bila sapu terus meresap dalam kulit.  Fungsi selain melindungi, memperbaiki & mencerahkan kulit ia juga menghalang kesan2 penuaan & garis2 halus di wajah. Remaja lanjut usia macam aku ni kira sedang elok la pakai dari sekarang kan agar muka kekal sweet seventeen katanya. hehehehe

Seminggu korang boleh rasa kesan dia. Kulit jadi anjal, cerah, bersih, licin & yang mana kulit kering tu dia melembabkan kulit tapi tak sampai berminyak la. Setakat ni aku belum jumpa feedback negatif pasal produk bio essence. So, yang mempunyai kulit sensitif macam aku boleh la survey2 produk bio essence Insya Allah tak memberi kesan buruk.

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

TIPS MELATIH ANAK UNTUK KENCING BERAK DI TANDAS (FREE DIAPERS)

25.4.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Hari ni aku jadi parenting blogger sekejab yer. Almaklum la blog rojak ni macam2 boleh tulis. Suka hati siku hitam aku la nak taip pasal apapun katanya. hahahahaha. Sampai masa anak perlu jugak di ajar untuk kencing berak di toilet. Jadi bagi yang tak tahu macam mana nak mulakan latihan kencing berak kat toilet ni meh la bertapa kat entri ni sekejab. Manalah tau boleh membantu para mak bapak di luar sana.

Sumber google

Semalam ada nampak blogger Melastik Bintang buat entri pasal masalah toilet training anak dia yang dah nak masuk 4 tahun. Walau dah pesan nak kencing bagitau tetap dah terkuncil baru la budak tu bagitau. Yelah sebelum ni... depa selesa nak kencing, kencing jer kat memana sebab pakai pampers kan. Sementara nak biasa kencing kat toilet ni memang ambil masa sikit.

Anak aku mula2 buat toilet training pun aku rasa nak menangis. Bawak pergi toilet tunggu dekat setengah jam tak kencing, alih2 keluar toilet tak sampai 5 minit dia kencing. Kadang2 baru jer kencing tak sampai 10 minit lepas tu kencing lagi. Sebab depa masih belum pandai control kencing. Sebab anak aku ada masuk terapi, so therapist dia ada ajar aku cara buat toilet training. Maka boleh la aku share dengan semua.

Mula2 memang susah sikit. Setengah jam sekali kena bawak pergi toilet untuk biasakan mereka kencing atau berak kat toilet. Buat satu jadual toilet dorang. Contoh macam ni..

 Sebenarnya therapist anak aku ada bagi satu form macam jadual untuk di tanda pukul berapa dia kencing atau berak tapi aku ni careless entah mana aku letak so aku buat jadual sendiri la kat tab guna memo.macam ni la rupanya. Janji aku ada catat bila anak aku kencing & berak, kan? next week jumpa therapist aku tunjuk je la kat tab aku. U tu untuk kencing (Urine). BM tu untuk berak. Kalau dia kencing dalam seluar tandakan u/pants. Kalau kencing kat toilet tandakan u/toilet. Macam tu jugak berak yer. Ni kira jadual toilet training aku di pertengahan dah sebab tu tak banyak terkuncil. Sekali jer ter cret skit dalam seluar sempat lagi di bawak ke toilet sebab tu aku tandakan u/pants/toilet. Boleh try buat jadual kencing macam ni yer bagi memulakan toilet training anak hangpa. Ps : yang last sekali 10.30 bukan 1.30

Tujuan untuk tengok timing kencing anak. Bila kita dah dapat agak time kencing anak, dah senang kita nak bawak pergi toilet. Macam aku memula aku tengok timing kencing dia lepas minum susu. Aku dapat detect anak aku akan kencing lepas setengah jam minum susu. Lepas tu sejam sekali. So, setengah jam lepas minum susu aku bawak ke toilet. Lepas tu aku jarakkan sejam sekali. Tapi tak bermakna anak tu tak terbabas kencing dalam seluar dah. Still terbabas lagi tapi semakin kurang la. Lepas bangun tidur terus bawa anak pergi toilet sebab time tu selalunya depa akan kencing. Macam tu jugak sebelum tidur, Bawak pergi kencing dulu. sebelum free diapers malam hari pastikan anak dah boleh control kencing. Selagi dia tak boleh control kencing memang di nasihatkan terus pakaikan pampers bila nak tidur. Kang jenuh nak jemur tilam hari hari. Terus ingatkan anak kalau nak kencing bagitau. Ajar cara dia nak bagitau kalau nak kencing. Tak kisah cara pelat budak2 yang penting yang paling senang dia nak bagitau. Tak payah formal sangat macam kat sekolah ajar anak bagitau nak ke toilet.. "Please teacher may i go out.." cukup la sekadar nak cing.. nak syi syi.. bagai. Tu pakar terapi anak aku yang ajar.

Seminggu pertama tu memang perlu tahap kesabaran yang tinggi untuk toilet training ni.. Tapi masuk minggu kedua, Insya Allah dah tak terkuncil dalam seluar & anak dah boleh control kencing sehingga ke toilet. sebab anak aku 2 minggu train, dah tak payah pakai pampers. Kira free diapers la kalau kat rumah ni. Tidur malam pun dia sekarang memang tak terkencing ke hapa. Memang tak pakai pampers dah. Jimat la pampers.

Kejayaan adalah milik orang yang sabar sebab takde orang keluar dari perut mak terus dapat degree terus jadi Perdana Menteri. Semua kena di ajar & belajar. Macam tu jugak dengan toilet training ni. Aku yang hari2 dok buru hantu ni pun tabah bawak anak aku setengah jam sekali ke toilet. Kadang2 sampai setengah jam aku tunggu dia kencing, tak kencing2. Tapi aku tetap sabar.. 2 minggu lebih aku buat benda yang sama sampai dia dah biasa dengan rutin kencing kat toilet. Nak kencing bukan dalam seluar tapi kat toilet.. Dah boleh control kencing, sekarang aku rilex sikit la. Sebab anak aku dah berjaya melepasi toilet training. Bila benda tu jadi kebiasaan, Insya Allah akan jadi rutin. Aku selalu pysko anak aku, kencing dalam seluar adalah satu kesalahan. So, bila dia terkencing dia akan tunjuk rasa bersalah. hahaha.. tang tu macam kejam. Tapi berjaya buat dia control kencing. Tapi jangan sampai anak trauma pulak. Asal terkuncil dalam seluar jer menggigil takut macam bunuh orang. Tu tak elok untuk perkembangan anak yer. Just pysko sikit2 sudah.

anak aku seorang kanak kanak speech delay, so dia ada masalah pertuturan. Macam budak baru belajar cakap sekarang ni. Memang la benda2 macam ni lambat sikit dia pickup kan sebab dia susah nak berinteraksi. Tapi kalau anak2 hangpa yang cakap macam bertih jagung dah.. Rasanya boleh berjaya tak sampai 2 minggu kot. Yang penting consistent training & jangan cepat putus asa. Paling penting masa train dia jangan pakaikan pampers. Kena biasakan dia tanpa pampers. Jangan bagi dia rasa selesa bila kencing. Biar dia rasa basah bila terkencing dalam seluar. Benda tu akan buat dia rasa tak selesa & merangsang kebolehan dia untuk cari keselesaan jugak. Bila dia rasa bila terkencing tak selesa secara automatik dia lama2 akan rasa tahan kencing sampai ke tempat sepatutnya dia kencing. Tu teori aku ler... hehehehe

Moral of the story.. Pada umur berapa hangpa nak latih anak hangpa ke toilet bergantung pada kemampuan dia la. Macam anak aku lambat sikit aku train. 3 tahun setengah baru aku start buat toilet training sebab masalah speech delay dia aku mula2 macam tak confident dia boleh berjaya tapi therapist yang sangat2 membantu buat aku rasa positif. Ternyata masalah speech dia bukan satu masalah untuk buat toilet training. Tak perlu tunggu petah bercakap, cukup dia boleh faham arahan, Insya Allah dia mampu.

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

KEJADIAN SERAM DI SEBALIK PENGAMBARAN FILEM PILOT CAFE

24.4.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Asal ada seram je tak kira la kisah pasal apapun tetap aku nak share dalam blog puaka lekat lekit ni. Semua orang tahu & sedang jadi kontroversi satu babak intim antara Izara Aisyah & Remy Ishak (boipren kepada blogger Cik Bambam ) celah batu dalam laut. Katanya ada berlaku satu kejadian yang agak menakutkan la semasa depa melakokan babak tu.


Menurut cerita hero filem tu Remy Ishak.. semasa babak tu di lakokan, keadaan ombak sangat menakutkan. Setiap ombak yang datang seolah olah nak telan semua yang terlibat dalam pengambaran masa tu. Seolah olah menunjukkan kemarahan pada perlakuan maksiat even berlakon sekalipun. Kata remy sampai sekarang tapak kaki dia masih ada kesan berlubang yang dia dapat masa melakokan babak tu. tepijak batu karang kot sebab katanya kat dasar laut banyak batu karang.

Tu la kan.. Alam pun tak bersetuju dengan perlakuan maksiat. Hope perkara ni jadi iktibar kepada penggiat2 seni tanahair. Kalau filem tu best tak payah jadikan adegan romen2 tu pelaris pun orang pergi tengok jugak. So,adegan intim macam tu belum tentu box office sesebuah filem. Tapi aku harap cerita ni bukan sekadar nak lariskan tiket wayang jer. Hope ada keikhlasan untuk di jadikan iktibar pada orang lain. Jangan sekadar untuk mensensasikan cerita untuk meraih publisiti.

Walau dia share pengalaman seram & menakutkan macam tu pun aku tetap tak terdetik nak tengok filem ni. Nak buat macam mana taste aku masih filem seram. Filem cinta romen2 kat laut ni tak berjaya menaikkan nafsu serakah aku untuk menonton.hahahaha

Moral of the story jangan beromen dalam laut.. Ombak pun jijik nak tengok. Peace!

Sumber : Beautifulnara

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

HANTU YANG MENGHUNI TANDAS DI JEPUN

24.4.15 Suria Lekatlekit 8 Comments

Tandas antara tempat yang agak popular dengan kisah2 seram ni kan? Almaklum la sebersih manapun tandas tu tetap di kategorikan tempat kotor sebab tempat tu la kita nak membuang segala sisa kan? Dan tempat tu memang di sukai syaitan. Sebab tempat tu menjadi pilihan jin & syaitan.. meh kita kita tengok lagenda kisah seram yang popular di jepun pasal hantu tandas ni.


Hantu Ako Manto
Ako manto adalah hantu tandas paling popular & menjadi lagenda cerita seram di jepun. Katanya hantu ni akan datang pada seseorang & meminta orang tu memilih kertas merah atau biru. Selalunya yang guna tandas paling hujung paling di sukai hantu ni. Sekiranya pilih kertas merah, katanya serta merta badan mangsa bagai di hiris & bertukar menjadi darah. Dan sekiranya memilih kertas biru, hantu tadi akak mencekik anda sehingga sehingga rupa bertukar menjadi biru. Kedua2 pilihan itu berakhir dengan kematian. Jangan cuba2 buat lawak pilih warna lain katanya.. hantu ni tak reti nak berlawak sangat. Kalau buat macam tu katanya kepala mangsa akan di tolak masuk dalam mangkuk tandas. Kesimpulannya kalau jumpa hantu ni memang takde pilihan selamat la..


hantu Hanako San
Hantu ni pun tak kurang popular jugak macam hantu ako manto. Kira tahap populariti depa ni berada di level seram yang sama la. Tapi hantu ni menghantui tandas sekolah. sebab dia hantu tandas sekolah dia di katakan menyerupai kanak kanak perempuan. Akan muncul kalau namanya di seru. Katanya kalau nak tengok hantu ni, pergi tandas paling hujung, ketuk 3 kali & tanya "Hanako San awak ada kat dalamkah? " dia akan menjawab "Saya disini". Bila masuk ke dalam tandas tu, katanya akan nampak seorang budak perempuan be skirt merah . Katanya hantu ni lebih kurang hantu mat saleh bloody mary la. Katanya hantu ni boleh menyerupainya macam macam tapi selalunya budak perempuan berskrit merah la. Dia boleh jadi nakal, dengki ataupun mesra. Almaklum la budak la katakan...


Cukup 2 spesis hantu busuk yang suka duduk dalam tandas ni. Hantu Malaysia demand tinggi duduk banglo2 mewah, hantu jepun tandas je pilihannya. Yelah.. hantu jepun pun macam orang jepun jugak kot low profile. hantu malaysia macam orang Malaysia, high taste katanya. Untuk next episod memburu hantu tunggu je kita flight kemana pulak.

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

AL FATIHAH.. TIADA LAGI KU DENGAR KIDUNG MU

24.4.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Kalau nak di tulis dalam bentuk cerita.. Sememangnya aku tak mampu. Kehilangannya masih terasa sehingga saat ini. Jadi aku tulis dalam cara yang aku mampu cerita.

24 April datang lagi..
Sampai saat ini
5 tahun berlalu
aku masih belum kuat
mencoret kenangan bersama mu
Kerana setiap kali ku ingat
Akan datang rindu yang menyakitkan
Rindu yang tak mungkin sampai
Rindu yang tak mungkin di gapai
Rindu yang mungkin buat aku rebah
Rindu buat mu Ayah..
Kau pergi saat ku menghitung hari bahagia
Kau pergi di saat kita menanti hari itu
Hari bahagia kita sekeluarga
Namun tertulis.. Kau pergi dulu
Pergi tanpa sebarang kata & tanda
Ayah...
Kami semua rindu
Namun rindu yang tiada perantara
Menyampai khabar berita
Ayah..
Moga damai & bahagia
Moga tenang & gembira
Disisi Tuhan yang Esa..
Tiada lagi ku dengar kidung mu
Riuh menyambut kepulang ku..
Ya Allah.. Aku rindu!


2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

KISAH SERAM HANTU AKAK LIMAU WAD BERSALIN

23.4.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

 Mummydearie dok tanya kemana pulak episod memburu hantu lepas ni. Letih dok travel jejauh kita jenjalan kat hospital pulak la. Kat Hospital Malaysia ni pun ramai lagi hantu yang belum di ketengahkan bakat berhantunya.  Jadi bagi memartabatkan hantu2 Malaysia marilah kita memberi publisiti hantu tempatan .MD dah siap packing moh ler kita pergi memburu katanya.. hehehehehe. Memalam jumaat ni share cerita hantu feel seram sikit katanya.

Ni kisah hantu hospital lagi tapi kat ward bersalin pulak. Tak tau la ada antara korang pernah baca kisah ni atau tak tapi yang pasti best pulak nak share kat blog puaka melekat lekit ni. Patutnya aku post petang tadi tapi petang tadi ada appointment dengan hospital so postpone ke malam la. Di nasihatkan yang mempunyai tahap keberanian yang kurang tapi imaginasi yang tinggi jangan la baca time sorang2 atau tengah malam buta. Risau pulak aku tetiba kena histeria.

Sumber google

Alkisah di sebuah wad bersalin yang nama hospital terpaksa di rahsiakan oleh si pencerita. Katanya takut kena saman. Yelah.. zaman orang sekarang memasing ada lawyer ni kan.. Malam tu katanya dia di tugaskan di wad kelas 1 & 2. Malam tu dia shift malam. Masuk pukul 8. Lepas briefing & check semua pesakit, dia pun meronda ronda la kat kawasan sekitar. Terserempak dengan seorang pesakit ni yang memang suka berjalan. Dia pun tegur. Suruh rehat & tak elok jalan jauh2. Nak2 lagi pesakit tu memang dah tengah sarat sangat. Pesakit ni memang rajin berjalan & berbual dengan nurse kat situ. Akak ni suka makan limau katanya. Dipendekkan ceritanya.. Tibalah hari dia bersalin, nurse yang selalu borak dengan dia kebetulan bercuti sebab abang dia kawen. Bila dia balik bertugas, macam biasa selepas abis rutin dia check up pesakit semua. dalam pukul 12 malam tu dia duduk lepak2 dengan kawan dia kat bilik rehat untuk bagi hilang mengantuk. Tiba2 dia di datangi si akak yang selalu dia tegur & suka bersembang dengan nurse kat situ sambil pelawa limau. Walau di tolak tetap di pelawa sampai 3 kali. wajah akak tu katanya pucat sikit. Di tanya pengalaman bersalin akak tu cuma senyum & tak banyak berbual macam selalu. Tengah lepak tu ada baby menangis & kawan dia memang di tugaskan untuk bagi baby susu so kawan dia pun bangun pergi buat susu baby. Perangai akak tu tak seramah selalu dah.. Yang si kawan nurse tadi dah pelik tengok dia sembang sorang2. Lepas akak tu berjalan pergi sambil lambai tangan kawan di nurse ni tegur & tanya dengan siapa dia cakap. Bila dia bagitau dengan akak suka makan limauyang selalu dok sembang dengan diaorang terus kawan dia pucat. Serentak 4 bayi kat situ semua menangis. Bila di beritahu akak tu sebenarnya dah meninggal dunia masa bersalin. Uri dia tersangkut kat dalam. korang rasa apa dia rasa? Kalau korang apa korang rasa? Kalau rajin meh baca full version kat sini > Hantu wad bersalin <

Moral of the story.. Yang datang kat dia bukanlah akak limau yang dah meninggal dunia semasa bersalin tapi itulah jelmaan jin yang nak menyesatkan manusia. Jadi di ingatkan, orang yang dah mati takkan kembali kedunia dengan apa cara atau rupa sekalipun apatah lagi jadi hantu.

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

DJ RADIO ONLINE KINI BLOGGER TEGAR

23.4.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

wah siapakah gerangan dj radio online tu yer? Popular ke dia? Popular macam dj dj hotfm ke? Kenapa dia tukar profesion jadi blogger tegar? Suara dah tak laku ke? Banyak sangat pulak soalannya... Kang kena cpr secara marathon pulak. kekekeke

Sumber Google

Sebab ada yang nak tahu maka aku buat la entri ni. maybe ramai tak rajin la nak mentelaah entri2 lama aku untuk korek rahsia silam katanya. Ye awal blog ni banyak tulis kisah2 pasal aktiviti aku dengan radio online di samping ada la sikit2 kisah peribadi. Yelah.. time tu tak tahu lagi penulisan macam mana aku nak bentuk dalam blog. Masih banyak yang aku tak faham pasal blog. Views pun tak banyak. Nak cerita pun sedih views time tu cuma listener radio jer lebih banyak dari views blog. Tapi sebelum jadi blogger aku memang aktif aktiviti online selain berchatting kat mirc & yahoo mesengger. Dulu bujang.. kaki bebas je nak kemana kan.. so, banyak jugak la join aktiviti luar alam maya dengan kengkawan alam maya. Bukan aku ni dok dalam tempurung jer sejak dulu yer. Tapi bila bertukar status kena sedar diri.. setiap langkah perlu izin suami. Pergaulan pun tak boleh la bebas macam dulu.

Mungkin ada yang tahu.. & mungkin ramai yang tak pernah tahu aku dulu pernah jadi dj untuk online radio. banyak jugak online radio pernah aku take over untuk ber dj. Dulu hard disk aku tu memang penuh mp3 la. Dj radio online ni bukan macam dj dj radio era ke, sinar ke, hotfm ke lebih kepada suka suka jer. Dan semua lagu kau kena prepare sendiri ok!. Tak retis nak datang bagi single ke hapa. Masa aku dj untuk radio online ni, record yang boleh di banggakan pernah dapat offer untuk radio online satu kolej kat ipoh tapi maybe project tu tak jadi kot. diam jer lepas pergi untuk demo & presentation.

Application yang guna dulu lebih kurang macam ni la. Last dj aku guna sambroadcaster

Pendengar kebanyakkan dikalangan chatter2. Segmen banyak request lagu, topik & ada juga yang boleh call untuk live on air kat radio. Konsep dia tak lari sangat la macam radio frekuensi biasa tu cuma beza tak banyak iklan la. Kalau iklan pun promo radio jer. Tapi enjoy la sebab buat sesuatu yang kita suka masa tu. Tapi bila masih yang ingat zaman dj online dulu & masih kenal aku sebagai dj rasa macam terharu sampai rasa nak nangis bawah bantal. Dah lama kot benda tu berlalu. Dulu aku suka berceloteh secara online sekarang aku transfer celoteh aku kat blog pulak. Aku memang gila2  sebab tu kadang2 entri aku terselit humor jugak.memang jenis aku gila2 tapi lazer. Konsep tak lari jugak hahahaha. tetap berpuaka gitu!

Aku memang dah tak ingat senarai radio online yang pernah aku dj.. Almaklum la dah tetua gini, space dalam otak dah tak berapa nak banyak. Maybe ada yang terdelete. Kalau makan kismis 7 baldi pun belum tentu ingat balik senarai radio online aku pernah dj. Nak format kang hilang ingatan pulak. Apapun.. terima bagi yang masih ingat "Abbyfunny The lekatlekitgurl" tu. Yang dari dulu sampai sekarang tak habis2 dengan melekat lekit katanya.

Tu semua memori daun pisang bertahun dulu. sekarang ni aku ber dj dengan anak je kat rumah. Tu pun rasa macam takde break time dah. Cuma beza dulu aku mainkan lagu sekarang aku kena nyanyi live depan anak aku. hahahaha

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

4 BUAH RUMAH BERHANTU DI SHAH ALAM

22.4.15 Suria Lekatlekit 12 Comments

hari ni tak travel jauh sangat la memburu hantu. Kita ke shah alam sudah. Yang dekat2 pun tak habis lagi katanya bersuai kenal dengan hantu. Kali ni segmen berpuaka lekat lekit nak ajak hangpa berkenalan dengan rumah rumah yang paling berhantu dia area shah alam. Orang2 shah Alam.. korang tahu ke pasal kewujudan rumah - rumah paling popular dengan kisah hantu & seram ni? Kalau tak tau.. meh le baca sambil kudap2 kuaci. hehehehe

1. Banglo RM50
Rumah berhantu paling popular kat shah alam haruslah rumah banglo RM50 yang sekarang dah tak berhantu. seorang warga Mesir dah beli & dijadikan taman didik kanak-kanak antarabangsa. Tapi rumah ni tersenarai jugak la sebagai rumah paling berhantu sebab kisah seram dia memang sangat popular sampai di jadikan filem walau dalam filem tu rasa lain sangat dari kisah yang di canang dari mulut ke mulut. Mesti semua pernah baca cerita pasal banglo ni di mana sekumpulan pelajar UiTM yang menyewa sehari kat sini dengan sewa RM50, di ganggu dengan pontianak sehingga ada yang meninggal dunia.


2.  Banglo Kayangan,seksyen 12 Shah Alam.
Ramai kata rumah ni rumah Mona fendy. Tapi takde bukti mensahihkan spekulasi ni. Ada kata rumah ni pernah terbakar, orang gaji mati, anak owner rumah ni mati dalam buaian. Tapi masih lagi menjadi cerita mulut ke mulut yang takde bukti sahih.Dari sumber menggoogle katanya ada ahli seekers yang mati sewaktu menjalani pengambaran dulu. Terus terang sumber yang aku dapat tak di kenalpasti kesahihannya. Dok google jugak cari kisah seram yang pernah menjadi cerita tak pulak jumpa. Apa yang berhantu sangat selain kisah orang mati dalam rumah tu pun aku tak sure. Nak tanya ni berhantu ke tidak rumah ni? Jangan memain dengan ketua hantu.. kang aku naik hantu kang! hahahaha


3. Rumah tepi SIRIM Sek 2 Shah Alam. 
Katanya yang duduk rumah ni pada tahun 70an sekeluarga cina. Lepas berlaku trajedi kat rumah tu, maka di biarkan tanpa penghuni dalam tempoh yang agak lama. Katanya penyewa tak tahan asyik kena kacau jer dengan hantu. Katanya kumpulan Al-Arqam pernah menyewa ramai2 kat situ, tapi bila bangun pagi habis badan depa calar balar sampai ada yang kena di pindahkan ke tempat lain. Setiap malam rumah tu katanya pukul 11.00 jer meriah macam ada party lepas tu jadi sunyi sepi balik. Pernah di jadikan pusat belajar bahasa Inggeris tapi tak tahan lama bertukar jadi pejabat & telah mengalamani perubahan banyak kali. Staff kat situ memang takkan tunggu lebih dari 7 petang. tempat tu akan sunyi bila pukul 7 petang. Petua nak pergi tengok tempat tu jangan malam2 katanya, nanti balik confirm demam. Katanya seksyen 2, seksyen 1 shah alam adalah penemapatan paling awal di buka di shah alam. Dulunya hutan & bukit bukau. So, maybe jin pernah berkampung kat situ siapa tau kan?


4. Seksyen 2,Shah Alam
Katanya rumah ni dah roboh... alah takde lagi la kisah hantu kat rumah ni lepas ni kan? Dulu katanya rumah ni oleh orang india dalam tahun 80an. Katanya jiran2 pernah nampak lembaga hitam keluar masuk rumah ni. Korang jangan buat lawak seram hokay! Tadi kata orang india pernah tinggal, tetiba nampak lembaga hitam. Mentang2 orang india tak putih kan? Jangan2 yang jiran2 situ pernah nampak sebelum rumah ni di robohkan orang india kot. hehehehe.. Menurut cerita rumah ni pernah masuk rancangan yang bertemakan aktiviti paranormal. Bila jumpa hantu katanya masing2 lari tak cukup tanah.


Sebenarnya kisah rumah2 berhantu kat shah alam ni bukan la blog aku jer yang up story ni. Sebab aku kan blog puaka.. harus la simpan cerita2 camni jugak katanya. Tapi aku yakin mesti ada yang masih tak tahu kewujudan cerita tentang rumah2 ni kan? Apapun jangan taksub sangat mempercayai cerita2 berunsur mistik macam ni. Buat macam aku sudah.. baca sekadar hiburan sebab cara kita berhibur & terhibur tak sama. Macam aku terhibur dengan baca kisah seram atau tengok filem seram.

Moral of the story.. Entri kisah2 seram ni bukan la nak menakutkan sapa2. macam aku cakap.. aku cuma minat cerita seram & ada geng yang minat cerita seram so bukan niat aku nak memesongkan akidah sapa2 dengan dok highlight kisah2 hantu kat sini. Sekali di ingatkan, yang kita panggil hantu tu adalah jelmaan jin & syaitan bukan dari manusia yang mati dalam keadaan trajidis & menjadi roh yang menganggu manusia yer. Betulkan pemahaman anda.

12 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

PENGASAS PUSAT RAWATAN ISLAM ALHIDAYAH KURANG MESRA

22.4.15 Suria Lekatlekit 11 Comments

Bukan kali pertama aku pergi pusat rawatan Islam Alhidayah yang di asaskan bapak mertua si asyraf Muslim. Bapak kepada bini pertama dia, Dr Dayana tu. Kali pertama aku anggap dia penat sebab masa tu dah pukul 12 lebih. Tengah malam aku faham la.. Maybe dia banyak merawat orang,letih & jadi kurang mesra & kurang nak menjawab apa yang kita tanya.


Semalam kali ketiga aku ke pusat rawatan Islam Alhidayah & kali kedua di rawat oleh pengasas dia sendiri Hj Lokman. Masa tu baru pukul 11 lebih. Aku datang dari pukul 8.30 malam tapi dapat jumpa Hj Lokman ni pukul 11 lebih. Aku kira... aku orang yang ke tujuh dia rawat semalam. Takkan penat sangat kot sampai apa yang aku tanya tak dapat jawapan yang sepatutnya. Dah tu masuk2 je dia dah buat aku sentap. Kau faham la budak ni semua dia nak cuit kan.. tercuit la buku ke hapa tak tau atas meja dia, terus sound cara yang tak mesra kanak kanak langsung.." Jangan main. Jangan Main" katanya. Nada tu aku rasa tak berapa sesuai la untuk budak budak. Lepas dia check record sebelum ni pasal anak aku.. Tanya sepatah dua.. dia terus buat rawatan yang tak sampai pun 5 minit. Lepas tu aku tanya la.. macam progress dia.. sepatah je jawab. Banyak aku tanya banyak jawapan.. "Kalau Allah nak bagi sembuh, esok pun sembuh" Betul la tu semua kuasa Allah.. Sebab katanya pusat rawatan Pakcik Lokman ni berpengalaman rawat budak2 macam tu.. So, nak tahu jugak potensi boleh pulih tu macam mana. Takkan nak cerita sikit pun dah tak boleh. Jawab dah la sepatah dua kata.. Nada pulak tak sedap langsung nak dengar walau dia jenis cakap slow je. Laki aku awal2 lagi bangun lepas dia merawat tak sampai 5 minit tu. Aku je gagah nak ambil masa dia sikit bertanya pendapat atau pandangan tapi dia pun malas nak layan.. So, nak cakap apa lagi kan. Aku ni dah la jenis banyak tanya. Yelah.. kita bayar untuk perkhidmatan tu so kita harap dapat la apa yang kita nak. Memang la semua pun dari Allah tapi usaha tetap kita kena buat. Kalau nak letak pada takdir Allah je baik aku tak payah datang pusat rawatan kau, melabur RM50 setiap sesi rawatan sekarang dah kena GST pulak jadi RM53 dah.

Serius.. dalam hati ni dah tawar hati nak pergi kat situ. Please la.. korang buka pusat rawatan Islam.. tapi layanan tak berapa Islamik. Setiap orang yang datang bukan suka2 jer nak tengok muka perawat kat situ. Semua datang bersama masalah masing masing. So, bila pesakit atau waris pesakit perlukan nasihat & pandangan tolong la bagi. Setakat dok bagi jawapan semua tu kuasa Allah.. Jawapan tu aku pun tahu. Yang aku nak dengar pandangan yang mungkin boleh membantu aku terapi anak aku kat rumah. Pengalaman depa merawat budak macam anak aku ni. so, kita boleh la nilai tahap mana rawatan mereka membantu perkembangan budak macam anak aku ni. Yang sebelum ni aku pergi siang, ada seorang perawat tu ok la. Dia layan la apa kita tanya. Apa yang dia cakap kita rasa positif jugak. Dia bagitau masalah apa semua. So, takde la semua perawat alhidayah kerek cuma yang tak best pengasas dia sendiri yang kerek.

Mula2 anak aku kena gangguan.. Pergi kat Alhidayah balik tu pun tak berapa progress sangat esok tu pergi kat Al Qayyum puas hati cara ustaz Al Qayyum merawat. Dia takde baca ayat2 Al Quran dalam hati, dia baca yang boleh kita dengar. Lepas dia rawat boleh nampak kesan pemulihan tu berbanding Alhidayah aku pun tak dengar apa dia baca semasa merawat. Tup tup siap jer. Darussyifa pun cara merawat sama macam Al Qayyum. Sebab katanya boleh merawat kanak kanak yang ada masalah speech delay macam anak aku tu aku bawak jugak pergi situ. Takpe la.. anak aku pun dah mula banyak words. dah boleh nyanyi pun. Takat Abc-Z 0ne-ten dah lama dia kenal & boleh baca. So, rasanya kalau setakat nak buat rawatan Islam lepas ni aku usung je ke Darussyifa je sambil buat terapi moden jugak.

Rasanya pusat rawatan Islam sebelum ni aku pernah pergi takde la sekerek tu.. Darussyifa yang berkonsepkan sedekah je pun bagi layanan yang kita puas hati. Bila kita perlukan pendapat, dia boleh spent time untuk kita. Kau jangan kejar sangat nak habiskan pesakit dengan cepat sampai apa orang tanya pun dah tak boleh nak jawab dengan baik. Tak tau la kot dia tengok aku kecik macam budak2, dia layan macam tu tapi dengan orang lain ok je layanan dia.

Moral of the story.. aku tak judge Hj Lokman untuk kali pertama even kali pertama pun aku rasa tak puas hati dengan cara dia menjawab bila kami laki bini cuba dapat kepastian.Sebab aku masih positif, aku anggap sebab dia penat. Tapi kalau kali kedua pun sama jugak, memang aku tak berapa suka la style dia. So, dari kali ketiga aku melabur untuk balik dengan rasa tak puas hati lepas tu kena dengar asben aku membebel cara layanan dia, takpe la aku survey tempat lain je la.

P/S : Aku selalu terapi anak aku kat Hospital Sg buloh,memang aku seorang mak yang banyak tanya pendapat seorang yang arif tentang masalah anak aku. Setakat ni rasa puas hati. Speech theraphy, Occ Theraphy, Paedeatrik Doktor semua boleh jawab soalan aku dengan mesra alam. Aku seorang mak, mesti la aku risau perkembangan anak aku bila ada yang terlewat. Ingat aku aktif kat blog, Fb bagai aku tak peduli ke pasal anak aku.

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

5 GEREJA PALING BERHANTU & SERAM DI DUNIA

21.4.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Semalam dok selongkar asrama berhantu kat Malaysia hari ni dapat tiket flight so marilah kita memburu tempat2 berhantu di serata dunia balik. Banyak sungguh tempat berhantu kat dunia ni kan.. Untuk episod seram lekat lekit hari ni kita akan menjelajah, mengopek dengan ngerinya gereja gereja yang di tuduh sebagai paling berhantu & menyeramkan.

Sumber Google

Gereja kita sedia maklum la.. tempat ibadat bagi yang beragama kristian. Tempat ibadat selalunya di anggap sebagai tempat paling selamat dari gangguan makhluk2 halus bernama hantu ni.. Tapi ada jugak rumah ibadat yang menyeramkan. Kat bawah ni senarai 5 gereja yang tercalon sebagai berhantu & seram

1. Gereja St. Botolph (Inggris)
Katanya gereja ni sangat terkenal dengan cerita seramnya. Gereja tu dah tak digunakan sejak tahun 1973. kini gereja ni selalu menjadi tempat untuk aktiviti paranormal yang memburu hantu & di jadikan tempat pemujaan syaitan. Menurut cerita orang, lalu je kat kawasan gereja ni memang dah rasa seram tapi takde pulak dia share kisah2 seram yang berlaku kat gereja ni. spoil betul. Ni nak naik hantu ni. hahahaha

2. Gereja Unitarian Beverly (Amerika)
 Ni pun katanya di iktiraf sebagai gereja paling berhantu & seram sebab para jemaah yang melakukan ibadat kat situ selalu je rasa sesuatu yang pelik terutamanya pada musim sejuk. Menurut cerita dari jemaah kat situ pernah nampak roh hantu orang yang dah mati pada tahun 1980. Hantu2 berupa nenek tua berpakaian merah jugak katanya selalu muncul bila ada acara pernikahan & ada juga hantu yang menjaga kebun belakang gereja. Yang ni banyak pulak hantu kan?

3. Gereja St. Michan (Irlandia)
Gereja ni pulak di katakan paling berhantu & seram di dunia sebab di kubah gereja ni telah di kuburkan satu jasad tak bernama yang telah di mumiakan. Katanya para jemaah kat gereja ni selalu di ganggu dengan suara2 seram & rambut mereka di tarik oleh sesuatu yang tak nampak. Ni hantu jenis main kasar ni. Kalau berani tunjuk la rupa kan.. apa barang main tarik2 rambut. hahahaha

4. Gereja Paroki, Kota Oistins (Barbados)
Katanya ada cerita seram pada abad ke-19 di mata keranda yang di simpan di dalam atas rak besi yang dah di kunci dalam almari, tiba2 keluar dengan sendirinya. Sampai sekarang katanya keranda tu masih ada kat situ & takde seorang pun berani ubah posisinya. Ni kena panggil david copperfield tolong alihkan sebab dia je boleh buat magic alihkan benda besar & berat. Kapal terbang boleh dia buat magic apalah sangat keranda berhantu tu kan. hehehehe

5. Gereja St. James Sag (Amerika)
di ceritakan pada tahun 1977, seorang polis pernah di datangi 9 paderi tapi kemudian hilang di pintu gerbang makam yang terletak di gereja tersebut. Birawati kat situ pun katanya pernah melihat kereta hantu & pengantin yang dah meninggal dunia yang bergerak sendiri ke arah gereja. Hantu pengantin gamaknya ni kan...

-sumber asal tapi bukan copypaste : Gudang ilmu-

Maaf gereja kat Malaysia semua masih aman & takde gangguan hantu yer sebab tak tersenarai. So, penganut kristian yang berada kat Malaysia tak payah takut. Perkongsian ni sekadar hiburan jer.. Tak payah ambil serius sangat. Sekadar santai2 petang katanya.

Moral of the story.. hantu sebenarnya adalah manusia sebab yang lebih menghantui kehidupan kita ni bukan jin tapi diri kita sendiri. Contoh dah kau tahu penakut sapa suruh layan cerita hantu, akibatnya nak kencing pun kena berteman even dah tua bangka. Hantu takde pun tapi dia yang rasa di hantui. hehehehe

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

RAKYAT MALAYSIA RAMAI YANG HIDUP SAMPAI 200 TAHUN

21.4.15 Suria Lekatlekit 10 Comments

Semalam tertengok berita kat TV isu pasal KWSP nak lanjutkan usia pengeluaran duit kwsp dari 55 tahun ke 60 tahun. Salah satu alasan & cadangan untuk melanjutkan bayaran dividen dari 75 tahun sehingga 100 tahun. Wah! ni lawak ke betul2 memang tercetus dari mereka yang bijak pandai di amanahkan menjaga duit caruman kwsp orang lain.


Jangan marah.. jangan panik.. Korang tak tahu ke yang Rakyat Malaysia dah tercalon dalam world record yang mempunyai umur paling panjang iatu 200 tahun ke atas. Sorang dua je rakyat malaysia yang mati di bawah usia 100 tahun. Yang lelain semua melepasi angka 200 tahun. Usaha kwsp cuba buat adalah untuk memastikan kesejahteraan hidup pencarum lepas pencen. Kalau pengeluaran di buat pada usia 55 tahun nanti tak sempat sampai 100 tahun duit dah habis di buang keluarga kan penuh rumah kebajikan masyarakat. Kerajaan jugak nak kena tanggung kos bela warga emas yang usia beratus tahun tu. So, apa yang kwsp buat adalah untuk kebaikkan jangkamasa panjang pencarum.

Tak baik lagi ke kerajaan pemerintah? Tak cukup baik ke cadangan pihak kwsp? Korang ni tak reti bersyukur. hek kau!!! Please la.. Tak payah dok tunjuk sangat bodoh tu untuk memperbodohkan orang awam ni. Berapa kerat sangat pencarum kwsp yang sempat hidup sampai 100 tahun? Kau bagi list sekarang?? Biar rakyat rasa cadangan korang tu berasaskan sikit. Duit orang kot.. 60 tahun tu pun ramai dah kembali kerahmatullah. Arwah ayah aku pun meninggal pada usia 56 tahun. Sempat merasa sikit jer duit kwsp dia. kau di amanahkan simpan je. Cukup la dengan syarat yang di persetujui.. tempoh pengeluaran wang kwsp pada usia 55 tahun yang nak sibuk sangat lanjutkan masa dengan alasan tak masuk akal dah kenapa?

Sumber Bernama

Sekarang nak suruh orang undi setuju atau tak dengan cadangan.. tak payah undi rasa pihak kwsp jelas dengan respond yang di beri. Tak payah buang masa!! Sudah2 la. dok cari alasan nak rolling duit orang. hasil titik peluh orang yang kau nak sangat, dah kenapa? Ingat semua pencarum kwsp tu bapak2 menteri ker.. banyak yang orang dari kecik sampai tua tak pernah merasa senang mengharap duit kwsp tu nak tunaikan hajat tertunggak.

Sudah la kwsp kalau korang pemegang amanah orang, jaga amanah tu. Tak perlu nak mereka cipta alasan yang tak logik untuk melambatkan orang lain merasa hasil titik peluh mereka. Depa pun tak harap sangat dividen tu.

Moral of the story untuk kwsp.. Jangan rasa diri tu cerdik sehingga terlupa rakyat malaysia bukan bodoh sangat. Tak pepasal kena troll. Memalukan Malaysia di mata dunia jer. Puih!!

P/S : Hope kwsp tak guna blogger pulak nak berkempen untuk cadangan macam ni. Yelah.. sekarang ni nak bersihkan persepsi negatif orang awam semua nak guna blogger padahal isu2 terpinggir pun masih tak selesai, cuma isu2 yang dapat publisiti jer di tonjolkan seolah2 'sedia berkhidmat dengan amanah, jujur untuk rakyat'.

10 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

KISAH KISAH SERAM ASRAMA BERHANTU DI MALAYSIA

20.4.15 Suria Lekatlekit 27 Comments

Dah abis sedunia aku jelajah cari cerita2 seram & hantu ni kini kita kembali ke Malaysia dengan menyelongkar kisah2 seram yang berlaku di asrama yang ada kat Malaysia. Nak tau asrama mana yang tercalon sebagai berhantu & ada kisah yang menyeramkan meh la baca dengan tanpa prejudis..

Sumber google

Asrama salah satu tempat yang memang sinonim dengan kisah seram. Dari sekolah sampai IPT.. cerita hantu & seram yang berlaku kat asrama sentiasa ada. Tak semua cerita tu di ada adakan.. Banyak yang memang ada gangguan mistik dari makhluk ghaib. Almaklum la asrama kan banyak gegadis baru berkembang.. Jin pun taste gadis sunti jugak tau. hehehehe.. Antara asrama yang mempunyai kisah seram adalah..

asrama Maktab Tentera Darat, Sungai Besi, Kuala Lumpur
Kisahnya bermula katanya ada seorang pelajar lelaki cuba ponteng solat Jumaat dengan bersembunyi dalam almari almari pakaian supaya tak dapat di kesan warden. Masa tempoh bersembunyi tu dia tertidur. Sedar je dah petang. Bila bangun je dia cuba keluar tapi terkunci dari luar.Maybe kengkawan dia la kot kunci sebab tak tau dia ada kat dalam. Dia cuba panggil kengkawan dia tapi malangnya sorang pun takde sebab hari tu hari terakhir persekolahan semua dah balik kampung. Akibat lemas sebab suhu panas & kurang udara pelajar tersebut mati. Akibat dari kejadian tu katanya sesiapa jer tidur atas katil arwah, akan nampak pelajar lelaki tu tidur kat sebelah dia. Di tambah seram lagi.. almari setiap tengah malam jumaat, akan dengar bunyi almari di ketuk dari dalam.

asrama Maktab Rendah Sains Mara di Perak
Kisah seram ni berlaku pada seorang pelajar ni kejutkan kawan dia pada satu malam sebab nak ke bilik air.  Dia pun cakap kat kawan dia.. dia takut sebab katanya tandas mereka berhantu tapi kawan dia tak respond just senyum je sambil menemani dia ke tandas. Lepas dah siap membuang.. dia keluar membasuh tangan kat sinki tapi terkejut sebab yang keluar dari paip bukan air tapi darah. Apa lagi menjerit la dia panggil kawan dia tapi menambah lagi takut bila suara yang menyahut sangat seram & garau. Dia yang panik terus ketuk pintu tandas yang dia sangka ada kawan dia.. tapi yang keluar lembaga berambut panjang, bermuka hodoh dan bermata merah. Apa lagi pengsan tanpa fikir panjang la dia. Tapi cerita ni entah kenapa aku rasa macam cerita drama. maybe drama adaptasi dari cerita ni kot. Wallahualam..

asrama puteri di Kelantan (tak tau asrama dari sekolah atau Institut pengajian mana)
Asrama ni terkenal dengan cerita seorang nenek suka bertenggek atas almari sambil goyang2 kaki. Nak jadikan kisah pada satu malam ada seorang pelajar asyik nyanyi sengsorang. tetiba dia dengar asa suara pelik ikut sama nyanyi dengan dia. katanya suara tu macam suara orang tua & suara tu buat meremang bulu roma. Sebab takut dia tarik selimut & cuba pejam mata tapi tetap tak boleh tidur. tetiba dengar lagi suara nenek tu berkata, Katil nombor dua dah tidur. Katil nombor tiga... pura-pura tidur! Antara berani & takut dia selak selimut & cuba tengok suara siapa.. yang dia nampak ada ada seorang nenek duduk di atas almari sambil menggoyang-goyangkan kaki dan memandang ke arahnya.


Iklan
Produk cabut segala bulu kat badan tak kira bulu roma,bulu ketiak,bulu kemaluan,misai.. Kelebihan menggunakan wax ni mampu melicinkan & melembutkan kulit di samping melambatkan proses bulu tumbuh semula. Berminat Whatsapp : 012 5254001. Clik pada gambar untuk paparan lebih jelas untuk membaca testimoni

Kampus UiTM sabah
rasanya ada yang pernah dengar kisah hantu melati kat kampus Uitm. Katanya Melati ni hantu daru jelmaan seorang pelajar yang mati membunuh diri. Yang mati tu tak jadi hantu tapi yang jadi hantu sebenarnya jin & syaitan nak menyesatkan manusia dengan menyerupai roh si mati untuk memesongkan akidah manusia. Katanya selalu ganggu pelajar time dekat nak exam. Hantu jeles la ni.. mesti dia tak sempat ambil exam kan? Pernah jadi histeria katanya dulu sampai terpaksa di pindahkan pelajar je blok lain. Katanya ada tandas di blok tertentu dulu tak di pasang cermin sebab ada pelajar nampak bayangan perempuan dalam cermin di tandas tu. Katanya pernah pelajar junior yang mempermainkan lagenda cerita seram melati ni di ganggu hantu melati pada malamnya. katanya hantu melati ni sampai sekarang masih menghantui kampus tu. Betul tak betul.. kena tanya student kat situ la kan.
Asrama  Di UUM, Sintok Kedah
Kisah ni di ceritakan oleh seorang cikgu matrikulasi katanya kisah teman sebilik seorang pelajar perempuan ni. Mula2 tinggal dia tak rasa pelik. Semua berjalan dengan normal sehinggalah pada satu malam dia minta kawan sebilik dia tutup lampu. Tak sengaja dia nampak tangan kawan dia ni memanjang sehingga ke suis lampu. Dah tengok camtu kau rasa nak tunggu lagi ke confirm la berdesup perginya dia lari keluar bilik. Pergi panggil kawan2 dari bilik lain. Bila kawan2 lain datang tengok dalam bilik tu memang takde sesapa tinggal malah katil yang kawan hantu dia tu kosong, almari kosong. Bila di periksa sebenarnya nama kawan yang tinggal sebilik dengan dia tak pernah wujud. Rupanya selama ni dia berkongsi bilik dengan jin yang menyerupai manusia.

cukup la tu wakil wakil asrama yang ada kisah hantu ni. Kang banyak2 pakat berhenti belajar pulak budak budak. hahaha.. Apapun mana2 asrama ni ada legenda kisah seram dia sendiri. Kalau bukan kisah turun temurun dari senior pasti ada jugak la kisah seram yang kadang2 cuma dari imaginasi takut budak2 yang terlalu di sogok dengan cerita seram bila tinggal kat asrama. Jin & syaitan yang selalu kita gelar hantu tu memang wujud.. Kita tak boleh nafikan cuma kita jangan melampau2 takut sampai ganggu emosi sendiri tu yang kadang2 jadi histeria tu. Diri sendiri yang menghantui diri sendiri.

Moral of the story.. hantu memang dah hantu dik.. Korang tu jangan jadi burung hantu sangat memalam dok berembun, berdating, berchatting bagai. Bebawak tidur awal kalau takde apa nak buat.

27 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

HANTU KOREA YANG BERJAYA DI TANGKAP DI AMPANG POINT

20.4.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

Jauh bebeno kan dari korea dia datang, kat Malaysia jugak dia kena tangkap. Hantu tanpa izin ke hapa ni. Macam mana la hantu korea ni masuk jerat.. Tak berapa hantu ke dia? Maybe skill kehantuan dia belum tahap hantu Malaysia kot, so buat dia mudah kena tangkap.

Sumber google

Kang ada yang mencebik.. dia ni kalau tak buat gimik tak boleh ke? amboi gurau sikit pun marah.. Dah lama tak memburu hantu katanya. Semalam pergi ke Ampang point semata mata nak beli dvd hantu je. Memang masuk mall tu pergi kat kedai dvd jer.. lepas rembat 2 filem seram korea terus balik. Maka dapat la 2 ekor hantu korea katanya. Cukup la buat bekalan minggu ni. hahahaha

Tapi tak banyak cerita yang menarik minat aku nak rembat. Thailand pun takde dah cerita best yang aku nak beli. Jepun pun sama.. Melayu, aku tak tergamak pulak nak beli kalau cerita tu dah memang aku dapat rasa kalau tengok mesti aku mencerca. Yang konsep documentary ni aku tak berapa minat. Pening aku filem2 camtu. Camera pun jadi kucar kacir.. orang sembang je banyak. So, aku tak beli la filem melayu. Cari filem Jengka maybe tak keluar lagi kot. Hantu mat saleh ni semua rega mahal2. Satu dvd dia boleh dapat 2 filem lain. Takpe la.. mahal sangat skip jer. hahahahaha.. Peminat hantu yang nak murah je katanya.

Bukan filem baru tapi di sebabkan takde filem hantu best2 aku nak beli, maka aku ambil je la hantu korea ni sebagai koleksi. Yelah.. korea belum ada lagi koleksi kan. Yang pasti klasifikasi mesti 18++.. sebab aku nak tengok yang seram bukan yang kelakar hahahaha

Harga.. semua dah naik. Semua dah include gst. Aku rasa GST lagi menyeramkan dari filem seram. Kat mana2 sahaja di hantui GST. Tapi sebab aku asyik dok menyanyi kat laki aku dengan lagu2 seram maka dia bawak jugak la aku pi beli dvd hantu. Yelah.. kang batu belah batu bertangkup pulak kan.

Review nanti akan menyusul selepas aku mentelaah dengan jayanya. So, are U ready hantu2 semua?? Tunggu jer ia bakal menghantui anda di blog lekat lekit ni.

Moral of the story.. hidup biar seram. motip?? hahahaha

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BLOGGER PENUH MISTERI

18.4.15 Suria Lekatlekit 9 Comments

Blogger ni tetiba jadi misteri.. Tak siapa tahu siapakah gerangan orangnya. Macam mana rupanya. Siapa dia? Anak sapa? Manusia ke jin? Perempuan ke lelaki? Hanya yang ada kata2 puaka.. hot & spicy. Seram, ganas, ngeri.. Amboi over sangat dah kot intro. sikit2 sudah la kau buat kontroversi katanya... hahahahaha

 Sumber google

Rupanya ramai tak kenal.. aku pun tak tahu. Ingat orang dah biasa nampak gambar2 dia pernah upload.. rupanya ramai tak perasan akan kewujudan gambar2 dia di media sosial. Nampak sangat la orang tak berapa kesah tapi kesah jugak pasal blogger ni.

Hari tu lepas keluar artikel pasal blogger melekit ni.. kat blog retis bro Framestone baru aku tau bukan je admin blog retis ni yang tak pernah tengok rupa Suria Lekatlekit malah ramai lagi tak tahu macam mana rupa blogger Lekatlekit ni. Dulu masa blog aku views tak berapa meriah, nama pun tak berapa jadi kontroversi, haters pun tak berapa banyak apatah lagi fans memang takde lah.. Aku memang rajin jugak jual muka kat blog & FB. Yang mana follow blog aku dari awal, depa memang pernah tengok gambar2 aku. Bila dah keluar produk penyambung keturunan.. aku mula slow slow... menghaibkan wajah aku di alam maya. Nak2 lagi aku semakin di kenali dengan penulisan berpuaka.. so, kena misteri sikit baru seram ye dak? kekekkekeke... tapi bukan la tu sebabnya aku mem private kan semua wajah2 seram aku ni. Bukan pasal takut di kecam sebab penulisan lantang aku, tapi memikirkan kebaikan & keburukkan yang terlalu banyak boleh berlaku maka takpe la.. Tak payah extreme sangat la tayang muka. Lagipun aku di dunia blog sekadar menjual ayat bukan menjual muka.

Bukanlah kata.. misteri sampai orang tak tahu manusia ke jin. Ada jugak la satu dua aku upload muka puaka aku kat IG & blog.. bergantung kepada keperluan. Ada yang sebab review yang maybe rasa perlu aku guna muka aku & takde pilihan lain, so aku guna la jugak even kadang2 ada terselindung la. Takde la 100% tayang sangat. Lagipun aku bukan tahap comel macam Yuyu Zulaikha.. nak jadikan muka sebagai pelaris blog kan. So, kelebihan aku bukan la kat rupa.. aku rasa kelebihan aku maybe pada penulisan je kot. So, aku pilih untuk lebih mengetengahkan penulisan aku dari rupa aku.

Pernah atau tak hangpa tengok muka berhantu aku ni.. Yang pasti aku bukan 'Fake'. Kewujudan aku bukan jenis manusia yang baling batu sorok tangan. Yang bukan jenis bertukar tukar identiti macam sesumpah bila rasa terancam. Aku tetap la aku.. kau suka ke, kau meluat ke, kau nak rasa apapun.. tetap la aku kat sini bersama blog melekat lekit aku ni. So, takde masalah aku nak privacykan wajah aku sebab aku buat buat tujuan nak menyusahkan orang pun. Aku buat untuk protect diri aku.

Lagipun dari awal berblog.. target aku adalah orang membaca apa yang aku tulis bukan setakat nak tengok muka aku je. Aku bukan menulis sekadar untuk syok sendiri. Itulah kepuasan aku bila menulis di blog bila ada orang yang baca. Aku tak nak hipokrit macam sesetengah blogger.. konon menulis untuk diri sendiri tapi kemain cari populariti. aku memang nak popularkan penulisan aku tapi bukan diri aku. Sebab tu aku tulis blog. kat luar aku lebih selesa orang tak kenal aku sebagai blogger.

Jadi.. Inilah cara berblog aku setakat ni. Akan datang mungkin berubah, aku tak berani nak cakap sombong sangat la. Untuk setakat ni, sememangnya aku lebih selesa jadi blogger macam ni. Cukup sekadar kau kenal penulisan di blog aku tak perlu kenal sangat la rupa aku atau kehidupan peribadi aku.

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com