BILA BERPERANGAI MACAM NI,ITULAH TANDA DAH JADI MAKCIK

9.1.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

BILA BERPERANGAI MACAM NI,ITULAH TANDA DAH JADI MAKCIK. Rasanya tipikal perangai makcik2 ni tak kira la hari perayaan ke, dalam majlis apa2 ke asalkan berkumpul ramai ramai mesti akan berlaku perkara macam ni. Setakat soalan makcik tanya anak dara & teruna bila nak kawen, pada pasangan baru kawen nak ada anak atau yang baru beranak sorang dua tanya bila nak tambah anak tu dah biasa. Malas nak buat isu sangat la.


Bila depa muda perangai depa ni lain tau tapi bila masuk zon makcik makcik terus auto perangai jadi macam tu. Mungkin faktor usia & faktor warisan turun temurun jugak kot. Yelah.. yang muda asyik dok hadap perangai makcik macam tu bila dah tua auto dia pun terikut jugak perangai makcik2 dia dulu. Jadi tradisi perangai macam tu di warisi setiap generasi walau dunia dah semakin moden katanya perangai makcik2 ni tetap la sama. hahahaha

tak mengumpat lebih2 pun kang bila kita berada dalam zon umur depa kita pulak jadi macam tu ye dak.. dari tadi dok cerita perangai manusia bila masuk zon makcik ni tapi tak bagitau jugak perangai macam mana.. Perangai tipikal makcik2 ni bukan satu dua.. tapi banyak. Perangai yang macam mana tu gamaknya.

Perangai yang macam ni >> 15 Perangai Tipikal Makcik Makcik Bila Berkumpul Di Hari Perayaan << Yang mana nak tau samada dia dah masuk zon makcik tu cuba check.. korang ada ke ciri2 macam ni. Kalau dah ada ketahuilah anda dah melepasi garisan usia makcik makcik. hahahaha

Apapun tak semua golongan makcik tu bila berkumpul buat kita rasa Annoying sangat. Ada yang buat suasana jadi happening dengan perangai tipikal depa tu. Kita yang moda rumaja ni katanya.. (statement tak sedar diri hahaha) kalau sikit2 tu tak payah nak tacing sampai ke tulang sumsum sangat la. Makcik gurau sikit tacing sampai ke tulang sumsum tengok anak teruna/dara makcik elok je bergetar tulang rusuk bagai. Kalau dah tanya soalan sensitif sikit pun nak terasa macam mana nak jadi menantu makcik ye dak?hehehee

2 comments:

  1. Tapi ada juga yang makcik makcik jenis tak pernah ada rasa bersalah bila buat silap...bahaya juga tahap begini...kumpul musuh senyap2..

    ReplyDelete
  2. Eh, tak, tak! Akak tak berperangai makcik-makcik lagi. Akak ni lambat akil baligh nak jadi makcik. Kalau berkumpul ramai-ramai, akak join together-together group anak-anak saudara yang muda belia remaja instead of kakak-kakak dan makcik-makcik akak sendiri sebabnya akak terasalah yang akak ni memang macam forever muda belia remaja!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!