DATO VIDA SEOLAH OLAH CUBA MEMBELI MARUAH THE RED WARRIOR

2.1.16 Suria Lekatlekit 4 Comments

DATO VIDA SEOLAH OLAH CUBA MEMBELI MARUAH THE RED WARRIOR. Bersyukur wahai umat kita bukan di kalangan orang2 yang ada duit & harta berjuta juta sebab kita sedar level kita memang tak layak nak demand tinggi2 sangat. Kita tak berapa ada kepentingan pada orang lain. Kalau Allah uji kita macam Dato Vida pengasas produk kecantikkan & kesihatan popular yang glemer tu mungkin kita pun jadi lupa diri sekejab.


Aku dok baca jugak isu yang tengah Viral pasal syarat dia bagi untuk menaja pasukan bola sepak The red warrior.. salah satunya nak suruh tukar warna tema depa dari merah ke pink. Kalau tukar ke pink dah tak tagline The Red Warrior la.. kena tukar the pink warrior atau Tukar je Pasukan red warrior jadi pasukan Sailormoon je. Gila ke hapa Dato Vida ni bagi syarat yang tak berapa masuk akal. Tak payah budget gugirl sangat la Dato Vida sampai nak stadium pun warna pink. even tegang, ketat macam mana pun kalau dah tua tu buat la cara orang tua sikit. Benda2 serius macam ni dia bagi syarat macam budak2 baru akil baligh nak konsep warna bilik agar nampak remaja yang comel & sweet. Kang ada pulak kata.. Warna je kot takde isu besar sangat. yer.. warna je bukan isu. tapi ko agak2 la beb.. Pasukan The Red warrior tetiba stadium bola warna pink. Takkan nak tukar The Pink Warrior.. Kau ingat ni kumpulan Geng Maharajalawak ke hapa.

Aku bukan anti Dato vida.. Takde sebab dia over gila glemer tu aku boikot produk dia walau aku tak pernah guna pun tapi serius aku rasa dato Vida ni semakin hari semakin tak nampak profesional langsung. Ada duit kalau fikir macam budak2 baru belajar cukur bulu ketiak pun.. Alahai orang tua kot. Kalau kat Tv tu.. Cuma tengok tak terkata apa dah. Tak tau la dulu aku tengok dia tak over macam sekarang cuma aku perasan lepas trajedi Banglo asrama pekerja dia terbakar & mengorbankan 2 orang anak dia tu makin menjadi jadi pulak perangai pelik & gedik dia ni. Yelah.. Allah ambil balik 2 nyawa kesayangan dia & Allah gantikan dia dengan rezeki yang bagai air bah tapi dia pulak jadi gelabah sampai macam orang lupa diri.

Sumber BHOnline

Kang ada dok ungkit pasal pusat tahfiz la.. zakat dia bayar la.. duit dia derma la.. Benda2 macam tu aku tak pertikai. Cuma yang aku pelik.. dengan perangai tak masuk akal dia sekarang. agak2 la kau nak membeli pasukan bola sepak tu pun jangan la sampai macam nak beli maruah depa pulak. Ingat.. walaupun Dato Vida banyak duit orang lain pun ada prinsip & harga diri. Depa pemain pasukan bola sepak bukan bola jaring kot.. tak beragak la nak suruh tukar warna & nama pasukan tu. Yang main bola tu lelaki.. bukan pondan atau pengkid.

Aku harap jika Dato Vida bertegas dengan syarat dia.. Pasukan red Warrior tolak je sponsor dia tu. Jangan bagi dia rasa duit yang dia ada tu boleh beli segala galanya macam dia beli koleksi crown dia. Ada situasi lelaki memang nampak janggal dalam warna pink. Lelaki normally lebih nampak gagah & macho dalam warna2 macam ni jer >> Kita Tak Boleh Nafikan warna ini memang membuatkan lelaki nampak hero << So,warna juga mainkan peranan untuk lelaki lebih bersemangat ketika beraksi. Kalau warna yang buat depa hilang keyakinan diri & rasa janggal.. Kau bayang masa main bola confirm depa rasa macam orang gelakkan depa jer walaupun yang pink tu cuma stadium. Macam mana nak fokus ye dak?? dah tu nak nama produk dia ada dalam nama pasukan tu. Pamoga Qu Puteh The Red Warriors (TRW). Tak gila ke syarat tu. Cukup la sekadar letak nama penaja kat jersi kot.. tak perlu nak tukar nama pasukan bagai.

Moral of the story.. Dato Vida, harta ni pun bukan hak kita sebenarnya. Dalam rezeki kita tu sentiasa ada hak orang lain. Bila dah nama hak orang lain.. Kita ni sebagai perantaraan jer. Walaupun kita hanya perantaraan tapi benda tu bakal jadi penentu samada ada ia menjadi bekalan kita ke syurga atau negara. So, simpan sikit over tu yer. Peace!

4 comments:

  1. tu la rasa macam pelik pula... tak agak syarat dia... hmm... bila dah banyak duit...

    ReplyDelete
  2. Walaupun ibu ni peminat setia pink..
    Tp x patut rasanya identiti RED worrior disuruh tukaq jd PINK worrior kan..
    Itu namanya penindasan hak asasi tu..
    Hihihihi
    Mcm kalakau je bunyinya mummy oii..
    Pink?!!! Oh please!! Bola sepak PINK?! Huh!!

    ReplyDelete
  3. Kesusahan itu ujian...kemewahan juga dugaan...berpada padalah...biar sedikit bantuan..tapi tangan kiri tidak tahu..itu yang terbaik..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!