GAMBAR YANG MUNGKIN BUAT DARAH ANDA TURUN KE KAKI

19.1.16 Suria Lekatlekit 4 Comments

GAMBAR YANG MUNGKIN BUAT DARAH ANDA TURUN KE KAKI. Terbaca satu artikel ni berkaitan tentang Ayah. Yelah.. zaman sekarang ni banyak sangat anak kadang2 hanya respect ibu tapi tak pedulikan ayah. Ayah ni biasa la sikap dia kadang2 yang tak reti tunjuk kasih sayang buat anak salah faham.. Padahal walau dia tak pernah cakap sayang pun dia tetap berusaha untuk pastikan anak bini dia cukup makan pakai walaupun dia terpaksa tampal kasut, seluar koyak..


Bila cakap pasal ayah ni.. Sebak pulak. 24 April 2016 akan datang genaplah 6 tahun arwah Ayah pergi mengadap Ilahi.. Memang pemergian ayah aku ni bagi kesan sangat dalam hidup aku. Yelah.. time tu kan aku tengah buat preparation nak kawen. Nak2 lagi kali pertama ayah nak timang menantu. Excited dia.. Memang jelas nyata. Kerap sangat call aku time tu. Takut sangat aku tak jadi kawen. Macam2 perancangan dia buat walaupun.. ada yang tak kesampaian sebab dia pergi dulu. Apa yang paling menyedihkan dia pergi lepas habis isi borang nikah aku.. Ya Allah kau ampuni dosa2 Ayah. Tempatkan dia bersama orang2 yang kau kasihi.

Tu kisah Ayah aku.. Ayah yang sebenarnya tak banyak cakap sangat. Dia sebenarnya tak reti nak garang2 pun dengan anak2 sebab dia dulu anak bongsu & family dia memang jenis trick anak anak dengan belaian manja giler. So, bila dia jadi Ayah pun dia tak reti sangat la nak pukul anak2 ni. Tugas membiratkan kaki tangan anak anak.. mak aku la take over sebab dia membesar dengan bapak yang garang. Allah pertemukan jodoh mereka berdua memang saling melengkapi. hehehehe

kasihnya Ayah.. Kadang2 sebab sayang dia terpaksa angkat tangan & kadang2 sebab sayang jugak dia tak sampai hati nak jentik sekalipun. Kasih sayang seorang ayah bukan setakat tu jer... Kalau korang tengok foto bergerak ala video pendek dalam format gif ni.. Serius darah korang boleh turun sampai ke kaki. Memang suspend giler tengok aksi seorang ayah ambil tindakkan pantas menyelamatkan anak dia selepas motor di langgar dari belakang. Macam nak meletop jantung aku tengok gambar ni. Tak caya korang tengok la sendiri kat sini >> 13 Gambar Bagaimana seorang Ayah Cuba Menyelamatkan Anak mereka. Memang mendebarkan <<

Moral of the story.. Kasihnya ibu membawa ke syurga.. kasihnya ayah sanggup bersusah. Pada bapak2 di luar sana, jaga la anak tu sebaik mungkin, Insya Allah jika anak dia jaga & di didik dengan baik bila ayah2 dah tua.. anak akan layan ayah2 dengan baik. Jangan sekadar setakat bagi hidup jer.. Lepas tu lantak la. Pandai2 la nak hidup.. kalau macam tu tak terkejut la tetiba keluar muka depan harian metro bapak kena buang dengan anak kat bus stop..

4 comments:

  1. Abah akak baru setahun meninggal Suria..
    Rindu kepalang hati akak ni..
    Apa lagi suria .. dah 6 tahun kehilangan..
    Lepas tu tak sempat pulak nak nikah suria..
    Memang lagi sadis lah kan..

    Takut pulak akak nak tengok video tu suria..
    Takut hilang semua darah akak karang :)

    ReplyDelete
  2. betul tu..sorang kena garang sorang kena lembut baru la lengkap sempurna.Part timang menantu tu tak tahan...hahahah...

    ReplyDelete
  3. tanpa ayah siapalah kita..marah sebab sayang. kalau dia tak sayang, dibiarkan saja kita ni

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!