INI YANG PERLU ANDA BUAT PADA KERETA ANDA MENJELANG 2016

12.1.16 Suria Lekatlekit 5 Comments

INI YANG PERLU ANDA BUAT PADA KERETA ANDA MENJELANG 2016Tak kira lelaki atau perempuan ramai dah miliki kereta sendiri sekarang ni cuma aku rakyat malaysia yang masih setia dengan kereta remote control je. Kereta kena pegang stereng ni aku belum cukup matang untuk miliki katanya. Almaklum la.. bawah 18 tahun mana boleh apply lesen kereta kan. hahahaha... statement minta kena cubit beramai ramai.


Tapi kesian jugak la kan masuk 2016 semua dah naik termasuk kos maintenance kereta. Nak tak nak terpaksa hadap.. cukup tak cukup terpaksa bayar untuk memastikan kereta tu sentiasa boleh bergerak bila di perlukan. Kita memang dah takde pilihan selain hadap. Macam2 tips orang bagi untuk pastikan kita dalam jimat kos untuk kereta ada yang effective ada yang sebenarnya takde apa2 kesan pun.

Semua orang rasa apa yang anda rasa sekarang. tapi masih ada cara macam mana anda nak pastikan kereta anda tak selalu sangat minta di belai dengan duit. Dan anda kena lakukan perkara ni bila dah masuk tahun 2016. Dah tak boleh sambil lewa lagi nak buat benda ni. Kena buat secara consistent. Nak tau apa yang anda kena buat pada kereta anda bermula dari sekarang meh baca kat sini >> 6 Cara Anda Kena Mula Partikkan Pada Kereta Anda Mulai Sekarang <<

Jangan malas.. jangan tunggu2.. jangan bagi banyak alasan sebab setiap hari harga barang semua semakin naik tak ada yang turun kecuali hujan. Jadi buat persediaan awal supaya anda tak perlu keluar kos yang banyak bila kereta meragam.

5 comments:

  1. Pakai kereta sorong jela lepas nie.. huhu

    ReplyDelete
  2. huhu.. itulah y harus ditempuhi dlm keadaan ekonomi skarang/

    ReplyDelete
  3. ko ada driver ok la wei .... cam aku ni ..jawabnye anak aku tak balik sekolah la ....

    ReplyDelete
  4. Kekallah guna remote control car tu, Suria. Kalau tidak, memang macam-macam bajet nak kena sediakan. Kereta ni kalau minta dibelai, jangan buat main-main. Semuanya high maintenance tak kiralah jenama apa!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!