KENAPA DATO SERI NAJIB TAK TERSENARAI DALAM 11 HERO NI?

3.1.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

KENAPA DATO SERI NAJIB TAK TERSENARAI DALAM 11 HERO NI? Sementara nak tunggu nak siap2 pergi berjimbara sekejab lagi aku memang suka baca artikel2 best kat online ni. Almaklum la blogger katanya.. Membaca salah satu cara mencari idea untuk update blog. Malas membaca kurang info bila kurang info kurang idea.. bila kurang idea.. kurang la update blog katanya.. Jadi nak jadi blogger bukan je kena rajin menaip entri malah kena rajin membaca. Tu salah satu tips dari blogger terpinggir macam aku. hahaha...


Terbaca la story pasal 11 hero Malaysia sepanjang tahun 2015 yang pernah menjadi Viral atas keberanian & kebaikkan mereka lakukan. Dalam banyak2 hero ni aku dok cari jugak mana Hero BR1M ni.. Takde pun nama & kisah dia di catatkan.. Kan dia hero. Hero yang berani pegang jawatan walau di hentam kiri kanan depan belakang tapi tetap teguh berdiri dengan jawatan perdana menteri. Langsung tak gentar dengan suara majoriti rakyat.. Biarpun aku yakin dia sendiri tahu sokongan terhadap dia dah semakin kurang tapi semangat & keberanian untuk terus pegang jawatan PM di samping terus menaikkan harga barang kat Malaysia ni tanpa rasa was was memang aku salute. Sepatutnya dia jugak tersenarai antara 11 Hero kat Malaysia sepanjang tahun 2015 macam mereka mereka ni >> 11 Kisah Hero Malaysia Sepanjang 2015 Yang Mesti Anda Baca <<

Apa tak hero ke Dato Seri Najib? Hero la tu.. Hero kan sinonim dengan berani.. Bagi aku DS Najib seorang yang berani. Berani tak letak jawatan sampai sekarang walau rakyat dah bersuara.hahahaha

Memang salute la dengan Pakcik Najib ni. Salah satu sifat yang kita boleh contohi.. adalah sifat over confident & tidak mudah mengalah dia. Kalau kat negara lain rasanya PM dorang dah lama pencen & berehat2 kat rumah kalau gagal mentadbir negara dengan baik sehingga menyusahkan rakyat tapi kat Malaysia.. PM sekarang lebih suka menyusahkan rakyat dari menyusahkan diri sendiri.

Moral of the story.. Marilah kita berdoa semoga Allah memberi petunjuk & hidayah kepada Dato Seri Najib. Moga dengan hidayah yang diberi dia terus insaf nak jadi PM lagi.

1 comment:

  1. Dalam banyak yang tak suka pada PM ada juga yang suka. Kalau tak suka nanti BR1M ditarik balik, lagi susah dorang.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!