PENTING! YANG RAKYAT MALAYSIA KENA BUAT SEPANJANG 2016

29.1.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

PENTING! YANG RAKYAT MALAYSIA KENA BUAT SEPANJANG 2016. Ramai yang update dah dapat BR1M.. ada juga yang update status permohonan tak berjaya. Takpe yang mana dapat ucapkanlah Alhamdulillah. Yang tak dapat mungkin bukan rezeki korang tahun ni. Sila kemaskini borang BR1M yer.. Tahun ni maybe anda tak cukup syarat lagi nak jadi penerima BR1M manatau tahun depan tanggungan bertambah mencukupkan syarat jadi penerima BR1M.


Zaman serba mahal & gaji ciput ni masing2 mengeluh.. Dulu mungkin seminggu sekali je masak kat rumah sekarang seminggu sekali pun belum tentu dapat makan kat luar. Sebab nak cut budget punya pasal. sekarang ni pun kita boleh nampak ramai mak mak sediakn bento untuk anak ke sekolah sebab harga makanan kat kantin sekolah dah tahap tak masuk akal punya mahal. Budak sekolah kot.. Berapa ringgit sangat sehari dia bawak. Jadi untuk save budget maka terpaksa mak mak bangun lebih awal dari biasa untuk sediakan bekal.

Bukan je anak2 kena bawak bekal.. Malah mak bapak yang bekerja pun kena bawa bekal jugak. Memang kos sara hidup kat malaysia ni meningkat dengan jayanya. Dapat PM pun duit derma berbillion dah bagi balik kat penderma.. Kalau dah tak tau nak buat apa sangat gunakan la untuk mengurangkan bebanan rakyat ni. Dah elok2 orang derma.. Memang drama sungguh.

Di sebab kan Pemerintah sekarang ni degil tak mau lepaskan jawatan dia walaupun rasanya tak payah tunggu next PRU sekarang pun nampaknya dia makin kalah dari segi sokongan maka kita rakyat la kena bersabar sikit sampai PRU akan datang. Jadi untuk menjamin kita tak menjadi gelendangan atau terpaksa berkhemah tengah padang maka ini yang perlu kita buat mulai sekarang >> Penting! Rakyat Malaysia Kena Buat Sepanjang 2016 ni <<

Nak buat macam mana sekarang kita memang tak ada pilihan selain menerima jugak perdana menteri yang akan terus menerus membebankan kita sebagai Rakyat Malaysia. Merungut memang tak akan selesaikan masalah maka kita kena bermula dengan tindakkan untuk backup diri sendiri & keluarga.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!