PERLUKAN BANTUAN CUMA HASHTAG ALIFF SYUKRI TERLAJAK LARIS

25.1.16 Suria Lekatlekit 18 Comments

PERLUKAN BANTUAN CUMA HASHTAG ALIFF SYUKRI TERLAJAK LARIS. Aku cuma buat post  khidmat masyarakat jer. Tolong mem war war kan benda baik. Manalah tau ada antara pembaca blog yang memerlukan pertolongan kewangan atau apa2 bantuan untuk hidup & belajar. Kita tak tahu zaman internet ni walau kita tengok dia ada account FB pun belum tentu dia cukup makan pakai.. Nak2 lagi student. Ada yang sampai usus terkoyak sebab terpaksa ikat perut tak cukup budget nak makan. Ada orang susah yang terpaksa bayar jugak bill internet sebab nak meniaga. Itu je yang termampu dia buat dalam kudrat dia yang tak sekuat kita yang sihat macam Kak Alia Haryani. ramai orang susah di sekeliling kita tak kira alam maya atau luar alam maya.


Jadi.. dengan cara Dato aliff Syukri cuba mencari orang susah untuk di bantu melalui media sosial bagi aku satu usaha yang bagus jugak. Kalau anda memerlukan bantuan atau mengetahui sesiapa sahaja yang memerlukan bantuan cuma perlu hashtag #abangterlajaktolong & aliffsyukriterlajaklaris. Kalau ada rezeki anda di pilih sebagai seseorang yang menerima bantuan dari Dato Aliff Syukri, Alhamdulillah. Kang ada yang pertikai pulak.. Nak tolong pun kena hashtag bagai.. Kita positif sudah la. Mungkin senang dia nak search denga hashtag tu nanti kat media sosial. Apa?? Ingat hashtag tu sesaja ke? Nak tahu fungsi hashtag sila search kat FB tengok..  Apa saja post yang ada hashtag tu akan keluar..


Kalau tak tau macam mana nak hashtag kat facebook.. sebagai contoh aku attach komen2 yang nak minta bantuan dari Dato terlajak laris ni...


Lebih kurang macam tu la cara nak minta pertolongan dari beliau. Bagitau apa masalah & pertolongan yang macam mana di perlukan kemudian hashtag la apa yang beliau suruh. Bukan susah sangat pun permintaan beliau. Dia tak suruh pun pakai serba pink buat posse dua jari tepi pipi dengan muka duck face. Cuma hashtag je kot.

Tu la kan.. sesiapa sahaja boleh jadi hero penyelamat tak kira orang kaya atau orang miskin yang penting dalam hati ada niat ikhlas untuk membantu sesama makhluk macam individu ni >> Apa yang 6 Hero ni lakukan untuk menyelamatkan haiwan belum tentu semua orang sanggup lakukan << . Jadi tak semestinya kita perlu jadi jutawan dulu untuk melakukan kerja menyelamat bak superhero.

Moral of the story.. Biarlah apa niat sekalipun tangan yang memberi tu tapi apa yang penting tangan yang menerima dapat manafaat dari pertolongan tangan yang memberi. Niat & tujuan seseorang membantu tu biarlah Allah yang menilainya. Kita hanya manusia.. Mustahil mampu membaca niat di hati seseorang.

18 comments:

  1. Moga hasrat murni DSTL ni di permudah Allah.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan salam sejahtera

    Saya perlukan pertolongan dari datuk aliff syukri.

    Saya student malaysia yg sedang melanjutkan pengajian saya di medan indonesia dlm bidang syariah islamiyah,saya tidak menerima apa2 biasiswa,tajaan mahupun pinjaman

    Saya berharap agar datuk aliff syukri dapat membantu saya dalam melancarkan proses menamatkan pengajian saya di sini

    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukri
    #helpme
    0196135660

    ReplyDelete
  3. Saya memrlukan pertolongan untuk bil hospital anak saya..saya seorang ibu tunggal, suami meninggal banyak hutang kepada saya

    normi - 0196786385

    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukri

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum
    Saya perlukan bantuan pinjaman untuk selesai kan loan bank Rakyat ...

    ReplyDelete
  5. Saya perlukan pekerjaan bagi menampung segala kos kehidupan yg semakin meningkat. Saya tiada pekerjaan semenjak setahun lebih kerana syarikat telah ditutup dan selama itu saya mencuba mencari namun kesukaran. Saya mempunyai pengalaman selama hampir 20 tahun. Saya mempunyai tiga anak kecil. Saya hanya perlukan pekerjaan. Diharap Dato' dapat membantu saya sekeluarga.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum dato'..saya ada masalah pinjaman along,saya pinjam sebab buat duit kahwin..sekarang saya dah ada anak sorang berumur 2 bulan,saya tak dapat nak pusing duit perbelanjaan saya sekeluarga di sebabkan pinjaman along,bantu lah saya dato'..saya tak ada cara lain lagi nak selesaikan masalah ni.Saya sanggup kerja dengan dato' demi selesaikan masalah saya ni.

    #BantulahKeluargaSaya
    #0107178467

    ReplyDelete
  7. Assalam alikom Dato’,
    I’m Ghaleb SS AlQrinawi from Gaza, Palestine.
    Now, I continue my study of Executive Bachelor of Business Management (PJJ) at Pendidikan Luar Kampus Batu Kawah Township, Kuching Sarawak. This course under International Islamic University.
    I already applied for financial assist from PCOM (Palestine Cultural Organization -Malaysia) but no reply until now. I also applied to Al-Aqsa organization in Malaysia and they could not be able to help me. Then, last two years in Januari 2015, Aman Palestine Malaysia paid my second semester fees but then no financial aid from them after that. Here, in Kuching I hv no work and job. I applied too many jobs in Kuching but they said the vacancies are for local people not a foreigner like me.
    My family in Gaza need my help here Coz they hope when I came to Malaysia, I can find a job. But I failed.
    My family in Gaza live in bad condition. I do not want to make them feel more stress with my problem in Malaysia. So, I really hope Dato’ Aliff could help me to settle my universities fees as Dato’ already offered. I wish I will be one of the lucky person to be selected.
    I pray that Dato’ will grant by Allah SWT with a blessed life, increase your wealth and give you more barakah in duniya wal akhirah… Aamiin Ya Rabb.
    Contact no. 0128452121

    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukriterlajaklaris

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum dato'
    Saya berhasrat memohon bantuan sedikit modal untuk meneruskan perniagaan kedai bundle yang saya uruskan sejak 2 tahun yang lalu.. saya seorang graduan ttapi susah utk dpt kerja tetap .. jadi saya memilih untuk berniaga..
    Sangat berharap sekiranya ada rezeki bantuan daripada dato'. Dapat menambah modal pusingan perniagaan saya..
    Yayaqeef shop enterprise
    Kuantan pahang
    01116321061
    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukri
    #bantuan

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum dato. bismillahhirohmanirohim.
    sy mempunyai masalah untuk mendapatkan pekerjaan walaupon sudah 5 tahun graduat. sehingga kini sy masih tidak mempunyai pekerjaan disebabkan persaingan yang terlalu tinggi walaupun sy sudah berrusaha. hutang ptptn pun masih belum berbayar lagi. sy berminat untuk berniaga, baru2 ni saya telah membuat 1 produk rambut sendiri dengan harapan dapat menampung kos sara hidup yang tinggi. sy berhasrat untuk memohon bantuan sedikit modal untuk memajukan perniagaan ini. alhamdulillah ada sambutan tapi masih lagi kurang .sy berhasrat untuk menambah lagi produk jenama saya tapi terhenti disebabkan tiada modal. kekangan modal membuatkan perniagaan produk saya sukar untuk maju. ini sahaja punca rezeki saya sekarang yang tanpa pekerjaan tetap. saya berharap sekiranya ada rezeki bantuan dari dato dapat membantu usahawan kecil seperti saya, akan maju seperti dato dan dapat membantu insan lain. jika sudi dato boleh lihat page fb sy www.facebook.com/rumaxgold

    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukriterlajaklaris
    #Bantuan

    ReplyDelete
  10. Bismillahirahmanirahiim..Assalamualaikum dato..
    Sy ingin memohon bantuan kewangan untuk kos perubatan dialysis suami sy. Skrg ini suami sy berada di Hospital Sultanah Aminah jb. Sejak setahun yg lalu suami sy sudah tidak mampu bekerja kerana masalah kesihatan. Dia mempunyai penyakit kencing manis, darah tinggi dan lemah jantung. Skrg penyakit yg terbaru adalah penyakit buah pinggang yg memerlukan kos yg tinggi utk rawatan. Sedangkan kami sudah tidak mempunyai simpanan lg. Sy memerlukan bantuan ini dgn kadar yg segera. Jika kami tidak mampu membayar kos rawatan dialysis...besar kemungkinan nyawa suami sy dlm keadaan bahaya. Sekiranya dato atau ada insan lain yg sudi membantu, sy ucapkan jutaan terima kasih yg tidak terhingga. Semoga Allah membalasnya dgn kebaikkan yg berlipat ganda. Aamiin...
    Hubungi sy di no.tel. 0105050724 puan linda.
    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukriterlajaklaris
    #bantuan

    ReplyDelete
  11. Seorang lelaki asnaf fakir miskin yang sangat susah bernama Adila bin Suboh. Dia berasal dari Melaka. Dia berada dalam keadaan daif dan hidup dalam serba kekurangan. Sesiapa yang ingin menghulurkan sumbangan wang secara ikhlas, boleh derma ke akaun maybank 151089317354 Adila Bin Suboh. Terima kasih.

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum dato,saya Adam... saya pernah menulis Dan mengirim surat kepada dato... tak pasti sama ada sampai atau tidak.... saya amat memerlukan bantuan dato...saya Dan 3 anak kecil saya dlm kesusahan sgt... jika dato atau sesiapa saja yg sudi mendengar keluhan saya...ini contact saya 0174232621....insyaallah

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum dato...saya Adam.. saya pernah mengirim surat kepada dato, entah sampai atau tidak...saya amat memerlukan bantuan dato.. saya dan 3 anak kecil saya dlm kesusahan sgt... jika dato atau sesiapa ingin membantu atau mendengar keluhan saya,ini nombor saya 0174232621.....insyaallah

    ReplyDelete
  14. salam dato....saya mirul dari kepala batas saya memohon pertolongan kewangan dari dato,saya menpunyai 2orang anak 1 orang isteri..saya sekarang susah mendapat pekerjaan dan masalah untuk menbayar hutang pun tak dapat nak diselesaikan...saya mohan pertolongan sekiranya dato dapat menbantu saya yg sekarang nie buntu untuk menbayar hutang..sekiranya dato sudi menolong saya hubungilah sy 0174964303.insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello,
            Kami mendapat e-mel anda baik-baik saja, kami gembira untuk mengalu-alukan anda untuk kami
      syarikat, dan kami juga mahu anda tahu bahawa kita boleh memberi pinjaman anda apa-apa amaun
      anda perlu sebagai pinjaman, semua yang perlu anda lakukan adalah untuk anda untuk mengisi pinjaman
      borang permohonan dan kembali kepada kami sekarang kerana ini adalah langkah pertama dalam
      memperoleh pinjaman dari syarikat ini.
       
      DATA PEMINJAM'S
       
      1) Nama Penuh: .......................................................
      2) Negara: ......................................................... ..
      3) Alamat: ..........................................................
      4) Negeri: ............................................................ ..
      5) Seks: ................................................................
      6) Status Perkahwinan: .................................................
      7) Umur ............................................... .........................
      8) Pekerjaan: ................................................... ..
      9) Nombor Telefon: ................................................
      10) Kedudukan masa ini di tempat kerja: .....................
      11) Pendapatan Bulanan: .............................................
      12) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .....................................
      13) Pinjaman Tempoh: ................................................
      14) Tujuan pinjaman: .......................................... ..
      15) Adakah anda memohon sebelum .................................
       
      Regards
      Clara.
      Ketua Admin.
      Roberthalffinance Institution.
      E-mel: Robertfinance616@gmail.com

      Delete
    2. Adakah anda memerlukan pinjaman segera?
      Sila hubungi kami dengan e-mel kami di bawah.
      E-mel: Robertfinance616@gmail.com
      Kami memproses dan meluluskan PINJAMAN UNTUK PELANGGAN KAMI tanpa meminta bayaran pendahuluan,
      CAJ ATAU CUKAI, itulah yang membuat kita berbeza dari LENDERS.WE lain telah dalam aktiviti pemberian pinjaman untuk terakhir 22years.
      Perkhidmatan tambahan KAMI termasuk pinjaman berikut peribadi, pinjaman perniagaan, pinjaman kereta, pinjaman perumahan, pinjaman pelajar dan lain-lain Jumlah pinjaman KAMI dan euro dolar paun ialah 2000 kepada 500,000 untuk ORANG DAN 500,000 1,000,000 untuk PERNIAGAAN. Dan kadar faedah kami adalah lebih murah kerana 2%
      HUBUNGI HARI INI KAMI UNTUK PERMOHONAN
      NOTA: tiada bayaran atau yuran terlebih dahulu.

      Salam.
      CLARA.
      KETUA ADMIN.
      Robertfinance.
      E-mel: Robertfinance616@gmail.com

      Delete
  15. AKHIR TAHUN LOAN OFFER !!! AKHIR TAHUN LOAN OFFER !!!
    Memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan baru? Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi? Kami menawarkan semua jenis pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2%. Hubungi kami hari ini di email: (buttinirominaloan@gmail.com)

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Doto Aliff syukri saya juga memerlukan pertolongan untuk persekolahan ank2 tahun 2017..
    Saya juga baru lepas bersalin dan baby baru nak masuk 3bln..
    Saya mempunyai masalah kewangan utk membuat persiapan persekolahan ank2..
    Ank sy lelaki thn depan darjah 4 sekolah rendah dan sekolah agama ,ank perempuan pra sekolah..
    Harap ada rezeki ank2 ..
    #Abgterlajaklaris
    #Aliffsyukritelajaklaris
    #Mohon bantuan persekolahan ank2
    #sekoga di permudahkan dan ada rezeki Amin..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!