PERLUKAN BANTUAN CUMA HASHTAG ALIFF SYUKRI TERLAJAK LARIS

25.1.16 Suria Lekatlekit 27 Comments

PERLUKAN BANTUAN CUMA HASHTAG ALIFF SYUKRI TERLAJAK LARIS. Aku cuma buat post  khidmat masyarakat jer. Tolong mem war war kan benda baik. Manalah tau ada antara pembaca blog yang memerlukan pertolongan kewangan atau apa2 bantuan untuk hidup & belajar. Kita tak tahu zaman internet ni walau kita tengok dia ada account FB pun belum tentu dia cukup makan pakai.. Nak2 lagi student. Ada yang sampai usus terkoyak sebab terpaksa ikat perut tak cukup budget nak makan. Ada orang susah yang terpaksa bayar jugak bill internet sebab nak meniaga. Itu je yang termampu dia buat dalam kudrat dia yang tak sekuat kita yang sihat macam Kak Alia Haryani. ramai orang susah di sekeliling kita tak kira alam maya atau luar alam maya.


Jadi.. dengan cara Dato aliff Syukri cuba mencari orang susah untuk di bantu melalui media sosial bagi aku satu usaha yang bagus jugak. Kalau anda memerlukan bantuan atau mengetahui sesiapa sahaja yang memerlukan bantuan cuma perlu hashtag #abangterlajaktolong & aliffsyukriterlajaklaris. Kalau ada rezeki anda di pilih sebagai seseorang yang menerima bantuan dari Dato Aliff Syukri, Alhamdulillah. Kang ada yang pertikai pulak.. Nak tolong pun kena hashtag bagai.. Kita positif sudah la. Mungkin senang dia nak search denga hashtag tu nanti kat media sosial. Apa?? Ingat hashtag tu sesaja ke? Nak tahu fungsi hashtag sila search kat FB tengok..  Apa saja post yang ada hashtag tu akan keluar..


Kalau tak tau macam mana nak hashtag kat facebook.. sebagai contoh aku attach komen2 yang nak minta bantuan dari Dato terlajak laris ni...


Lebih kurang macam tu la cara nak minta pertolongan dari beliau. Bagitau apa masalah & pertolongan yang macam mana di perlukan kemudian hashtag la apa yang beliau suruh. Bukan susah sangat pun permintaan beliau. Dia tak suruh pun pakai serba pink buat posse dua jari tepi pipi dengan muka duck face. Cuma hashtag je kot.

Tu la kan.. sesiapa sahaja boleh jadi hero penyelamat tak kira orang kaya atau orang miskin yang penting dalam hati ada niat ikhlas untuk membantu sesama makhluk. Jadi tak semestinya kita perlu jadi jutawan dulu untuk melakukan kerja menyelamat bak superhero.

Moral of the story.. Biarlah apa niat sekalipun tangan yang memberi tu tapi apa yang penting tangan yang menerima dapat manafaat dari pertolongan tangan yang memberi. Niat & tujuan seseorang membantu tu biarlah Allah yang menilainya. Kita hanya manusia.. Mustahil mampu membaca niat di hati seseorang.

27 comments:

  1. Moga hasrat murni DSTL ni di permudah Allah.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan salam sejahtera

    Saya perlukan pertolongan dari datuk aliff syukri.

    Saya student malaysia yg sedang melanjutkan pengajian saya di medan indonesia dlm bidang syariah islamiyah,saya tidak menerima apa2 biasiswa,tajaan mahupun pinjaman

    Saya berharap agar datuk aliff syukri dapat membantu saya dalam melancarkan proses menamatkan pengajian saya di sini

    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukri
    #helpme
    0196135660

    ReplyDelete
  3. Saya memrlukan pertolongan untuk bil hospital anak saya..saya seorang ibu tunggal, suami meninggal banyak hutang kepada saya

    normi - 0196786385

    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukri

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum
    Saya perlukan bantuan pinjaman untuk selesai kan loan bank Rakyat ...

    ReplyDelete
  5. Saya perlukan pekerjaan bagi menampung segala kos kehidupan yg semakin meningkat. Saya tiada pekerjaan semenjak setahun lebih kerana syarikat telah ditutup dan selama itu saya mencuba mencari namun kesukaran. Saya mempunyai pengalaman selama hampir 20 tahun. Saya mempunyai tiga anak kecil. Saya hanya perlukan pekerjaan. Diharap Dato' dapat membantu saya sekeluarga.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum dato'..saya ada masalah pinjaman along,saya pinjam sebab buat duit kahwin..sekarang saya dah ada anak sorang berumur 2 bulan,saya tak dapat nak pusing duit perbelanjaan saya sekeluarga di sebabkan pinjaman along,bantu lah saya dato'..saya tak ada cara lain lagi nak selesaikan masalah ni.Saya sanggup kerja dengan dato' demi selesaikan masalah saya ni.

    #BantulahKeluargaSaya
    #0107178467

    ReplyDelete
  7. Assalam alikom Dato’,
    I’m Ghaleb SS AlQrinawi from Gaza, Palestine.
    Now, I continue my study of Executive Bachelor of Business Management (PJJ) at Pendidikan Luar Kampus Batu Kawah Township, Kuching Sarawak. This course under International Islamic University.
    I already applied for financial assist from PCOM (Palestine Cultural Organization -Malaysia) but no reply until now. I also applied to Al-Aqsa organization in Malaysia and they could not be able to help me. Then, last two years in Januari 2015, Aman Palestine Malaysia paid my second semester fees but then no financial aid from them after that. Here, in Kuching I hv no work and job. I applied too many jobs in Kuching but they said the vacancies are for local people not a foreigner like me.
    My family in Gaza need my help here Coz they hope when I came to Malaysia, I can find a job. But I failed.
    My family in Gaza live in bad condition. I do not want to make them feel more stress with my problem in Malaysia. So, I really hope Dato’ Aliff could help me to settle my universities fees as Dato’ already offered. I wish I will be one of the lucky person to be selected.
    I pray that Dato’ will grant by Allah SWT with a blessed life, increase your wealth and give you more barakah in duniya wal akhirah… Aamiin Ya Rabb.
    Contact no. 0128452121

    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukriterlajaklaris

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum dato'
    Saya berhasrat memohon bantuan sedikit modal untuk meneruskan perniagaan kedai bundle yang saya uruskan sejak 2 tahun yang lalu.. saya seorang graduan ttapi susah utk dpt kerja tetap .. jadi saya memilih untuk berniaga..
    Sangat berharap sekiranya ada rezeki bantuan daripada dato'. Dapat menambah modal pusingan perniagaan saya..
    Yayaqeef shop enterprise
    Kuantan pahang
    01116321061
    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukri
    #bantuan

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum dato. bismillahhirohmanirohim.
    sy mempunyai masalah untuk mendapatkan pekerjaan walaupon sudah 5 tahun graduat. sehingga kini sy masih tidak mempunyai pekerjaan disebabkan persaingan yang terlalu tinggi walaupun sy sudah berrusaha. hutang ptptn pun masih belum berbayar lagi. sy berminat untuk berniaga, baru2 ni saya telah membuat 1 produk rambut sendiri dengan harapan dapat menampung kos sara hidup yang tinggi. sy berhasrat untuk memohon bantuan sedikit modal untuk memajukan perniagaan ini. alhamdulillah ada sambutan tapi masih lagi kurang .sy berhasrat untuk menambah lagi produk jenama saya tapi terhenti disebabkan tiada modal. kekangan modal membuatkan perniagaan produk saya sukar untuk maju. ini sahaja punca rezeki saya sekarang yang tanpa pekerjaan tetap. saya berharap sekiranya ada rezeki bantuan dari dato dapat membantu usahawan kecil seperti saya, akan maju seperti dato dan dapat membantu insan lain. jika sudi dato boleh lihat page fb sy www.facebook.com/rumaxgold

    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukriterlajaklaris
    #Bantuan

    ReplyDelete
  10. Bismillahirahmanirahiim..Assalamualaikum dato..
    Sy ingin memohon bantuan kewangan untuk kos perubatan dialysis suami sy. Skrg ini suami sy berada di Hospital Sultanah Aminah jb. Sejak setahun yg lalu suami sy sudah tidak mampu bekerja kerana masalah kesihatan. Dia mempunyai penyakit kencing manis, darah tinggi dan lemah jantung. Skrg penyakit yg terbaru adalah penyakit buah pinggang yg memerlukan kos yg tinggi utk rawatan. Sedangkan kami sudah tidak mempunyai simpanan lg. Sy memerlukan bantuan ini dgn kadar yg segera. Jika kami tidak mampu membayar kos rawatan dialysis...besar kemungkinan nyawa suami sy dlm keadaan bahaya. Sekiranya dato atau ada insan lain yg sudi membantu, sy ucapkan jutaan terima kasih yg tidak terhingga. Semoga Allah membalasnya dgn kebaikkan yg berlipat ganda. Aamiin...
    Hubungi sy di no.tel. 0105050724 puan linda.
    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukriterlajaklaris
    #bantuan

    ReplyDelete
  11. Seorang lelaki asnaf fakir miskin yang sangat susah bernama Adila bin Suboh. Dia berasal dari Melaka. Dia berada dalam keadaan daif dan hidup dalam serba kekurangan. Sesiapa yang ingin menghulurkan sumbangan wang secara ikhlas, boleh derma ke akaun maybank 151089317354 Adila Bin Suboh. Terima kasih.

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum dato,saya Adam... saya pernah menulis Dan mengirim surat kepada dato... tak pasti sama ada sampai atau tidak.... saya amat memerlukan bantuan dato...saya Dan 3 anak kecil saya dlm kesusahan sgt... jika dato atau sesiapa saja yg sudi mendengar keluhan saya...ini contact saya 0174232621....insyaallah

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum dato...saya Adam.. saya pernah mengirim surat kepada dato, entah sampai atau tidak...saya amat memerlukan bantuan dato.. saya dan 3 anak kecil saya dlm kesusahan sgt... jika dato atau sesiapa ingin membantu atau mendengar keluhan saya,ini nombor saya 0174232621.....insyaallah

    ReplyDelete
  14. salam dato....saya mirul dari kepala batas saya memohon pertolongan kewangan dari dato,saya menpunyai 2orang anak 1 orang isteri..saya sekarang susah mendapat pekerjaan dan masalah untuk menbayar hutang pun tak dapat nak diselesaikan...saya mohan pertolongan sekiranya dato dapat menbantu saya yg sekarang nie buntu untuk menbayar hutang..sekiranya dato sudi menolong saya hubungilah sy 0174964303.insyaallah

    ReplyDelete
  15. AKHIR TAHUN LOAN OFFER !!! AKHIR TAHUN LOAN OFFER !!!
    Memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan baru? Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi? Kami menawarkan semua jenis pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2%. Hubungi kami hari ini di email: (buttinirominaloan@gmail.com)

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Doto Aliff syukri saya juga memerlukan pertolongan untuk persekolahan ank2 tahun 2017..
    Saya juga baru lepas bersalin dan baby baru nak masuk 3bln..
    Saya mempunyai masalah kewangan utk membuat persiapan persekolahan ank2..
    Ank sy lelaki thn depan darjah 4 sekolah rendah dan sekolah agama ,ank perempuan pra sekolah..
    Harap ada rezeki ank2 ..
    #Abgterlajaklaris
    #Aliffsyukritelajaklaris
    #Mohon bantuan persekolahan ank2
    #sekoga di permudahkan dan ada rezeki Amin..

    ReplyDelete
  17. Assalammualaikum dato..sya betoi2 prlukan bntuan dato..suami sya pnjawat awam..sya ada 7 org ank,3 ank tiri dan 4 ank sndri,gji suami sya bla dtolak gan pinjaman cuma tgl 9 rtus lbh je dlm slip..oleh krna mslh kwangan suami tlg bt pnjaman along..kad bank along pegang,tolak duit along,tggl brsh di tngan cuma 3ratus lbh..mn nk byr umh sewa lg,mkn pkai ank2 lg..mmg betoi2 mslh..jd sya tpksa la bantu gan mbuat nasi lemak ltk di kedai..nk niaga sndri modal xckup..thn 2017..suami plk dpt twran bljar untuk up kan lg gji..ank2 plk 5 org sekolah..mmg truk la dato gan gji bnyk tu..buku sek ank pun kena bli skit2..yuran ank pun x byr lg..sorg sja dh 2rtus lbh tmsuk buku..suami pun kena byr yuran gak,kemarin p dftar je dh rm500..xtmsuk duit lain lg..api air dh 2bln ttunggak..tlg la dato,sya dh xtau nk mntk tlg gan sapa lg,sya hrp dato dpt tlg sya,klau dato nk smua bukti,sya blh bg..tlg la dato,sya betoi2 ttekan gan mslah idup sya,apa yg ank nak smua sya xmampu nk beli..tlg la selesaikan mslah sya dato...sya perlukan bantuan dgn segera

    ReplyDelete
  18. salam.. nak tanya... ad positif respo tak..kalau ada,saya pon nak mntak prtolongan..

    ReplyDelete
  19. salam dato...saya nk mntk tolong dengan kadar segera..saya nak pkai duit hari ahad 8/1/2017..saya ada hutang dengan money leader(along) tadi petang along to call lagi... saya harap dato dapat tlong.. kalay saya tak dapat bayar hari ahad nanti,mereka akan buat sesuatu yg buruk kepada mak,ayah dan adik saya... saya dah mintk tolong dngn semua orang... tpi masih tk ada jalan... tolong saya dato.. saya perlukan wang sebanyak RM4K (4 RIBU ) saya harap sangat dato tolong saya..ini no fone saya 0148499894...

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum.. Dato,saya prlkn prtlongn.. Saya cuma mampu cakap yg saya ada masa cuma 2 hari lagi untl selesaikn hutang along sebanyk 4 RIBU.. Saya risau kalau apa2 terjadi kepada mak ayah saya... Tolong saya dato... Ini no saya 0148499894...

    #JasamuDikenang
    #abangterlajaklaris
    #datoAliffSyukri
    #Dherbs
    #aliffsyukriterlajaklaris

    ReplyDelete
  21. Nor Zarimah TaslimJanuary 12, 2017 at 5:37 PM

    As salam Dato'
    Sy Ema dari Kuala Selangor tergolong dlm asnaf. Sy cuma ingin bantuan menambahbaik rumah kediamaan dan pendidikan . Rumah sy tidak berplaster bhgn luar, lantai tidak berlapik, tidak bersiling dan bumbung yg telah karat (perlu ditukar ganti).Pendidikan utk 6 org anak. Mohon bantuan dr pihak Dato'. Sudilah kiranya menghubungi sy di talian 019-2747331

    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukriterlajaklaris

    ReplyDelete
  22. As salam dato aliff syukri

    saya memerlukan bantuan nak setelkan along dalam 7k...
    saya ada tempoh dalam masa 2 hari je lagi
    saya da cuba banyak pinjaman peribadi tapi tak lulus sebab tak ada payslip..
    habis semua motor dengan kereta saya da jual.. tak dapat nak selesaikan hutang along
    saya keje bawak grabcar..
    jikalau dato boleh tolong saya akan bayar balik setiap bulan..
    Nombor 0133102278.. Mirul
    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukriterlajaklaris

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum Dato' Aliff,

    Semoga luahan saya mendapat perhatian dari Dato'.


    Sy seorang suami dan juga ayah kepada 3 anak yg comel kurniaan Allah. Sy telah diberhentikan kerja hampir 2 tahun dan ketika ini hanya mengharapkan kerja sambilan sahaja. Agak sukar bg sy utk mendptkn pekerjaan dlm keadaan ekonomi yg tidak stabil ini.
    Yg bekerja hanya isteri sy. Semenjak kesukaran hidup yg kami lalui seperti rumah, kenderaan, bil-bil, hutang yg menimbun, keperluan kesihatan anak2 yg paling utama serta persekolahan mereka.
    Sy amat sedih melihat kehidupan kami sekeluarga serba kekurangan tidak seperti sebelum ini semasa sy masih mempunyai pekerjaan tetap.
    Sy cuma mengharapkan bantuan dari segi peluang niaga atau kerja dari sebarang sumber yg diredhai Allah. Semoga terbuka pintu rezeki sy dan Dato' seluas2nya.

    Raja Harizal 0187934903

    #abangterlajaktolong
    #aliffsyukriterlajaklaris

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum.sy ingn minta bntuan dato.sy minat menjadi broker. dari zaman sekolah. untk pengetaiuan dato sy berumur22. sy ditpu oleh org ats urusan jual beli kereta dan sy di prtangungjwb gnti rugi sebgai org tgh.dan sy minta bntuan alog utk slsaikn mslh duit si pembeli.dan sekarang sy d cri alg.mnta bntuan dato dan sy sggp berkerja dgn dato.bg ap perkrjaan sy akn lakukan. 0166193272
    #abgterlajaktolong
    #aliffsyukriterlajaklaris

    ReplyDelete
  25. Assalammualaikumm .. Dato' saya memohon bantuan daripada Dato' . saya baru berumur23 tahun dan sudah berkahwin dikurniakan seorang anak beumur 1 tahun 5 bulan .. saya perlukan bantuan untuk memulakan perniagaan dan sedikit pembaikan rumah yang telah 6 tahun ditinggalkan di salah satu bukit di Langkawi ..

    0174386904-lya
    (ellyajais@gmail.com)

    ReplyDelete
  26. Salam Dato' Aliff,

    Saya ada 7 orang anak dan salah seorang anak oku (kecacatan mental) disebabkan kecuaian babysitter semasa kecil. Suami saya diberhentikan kerja kerana mempunyai anak oku dan kerap membuat lawatan di hospital. Sekarang husband saya menjaga kesemua anak-anak termasuk hantar ke sekolah ulangalik termasuk anak oku.
    Saya dah emel pada pembantu Dato' berkenaan perkara ini.

    Sejak suami saya menggalas tanggungjawab di rumah dan saya seorang sahaja yang bekerja kehidupan dan kewangan kami terus drop dan ditimpa kesusahan sehingga sekarang.
    Saya mendapat tawaran sebidang tanah untuk membuat rumah tetapi tiada duit untuk membayar sejumlah premium. Sekiranya tiada pihak yang menghulurkan bantuan mengenai pemilikan ini hidup kami bagai gelandangan terpaksa berpindah sana sini.

    Saya berharap Dato' hubungi saya di talian 017-2410736/019-2358293 rafidah.

    Sekian, harapan menggunung tinggi.

    rafidah

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!