SESUATU SEDANG BERLAKU DI MALAYSIA BERKAITAN PANDA

23.1.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

SESUATU SEDANG BERLAKU DI MALAYSIA BERKAITAN PANDA. Malaysia dah buktikan panda boleh hidup & beranak pinak kat Malaysia cuma tu la juta2 jugak la kena sediakan budget untuk spesis panda kalau kita nak dia membiak di Malaysia. Almaklum la Malaysia sangat bijak menjadikan panda sebagai simbol diplomatik antara china & malaysia alih2.. Zoo negara terpaksa jugak tutup setiap selasa kerana tak dapat menampung kos nak bayar pekerja zoo negara. Ingat panda dah ada kat Zoo negara ramai la orang datang ke zoo sebab dah keluar budget juta2 nak bawa masuk panda hope keuntungan dia mampu la menampung semua kos kat zoo tapi tak jugak. Dah la Panda tu pun sewa jer.. Sampai masa kena bagi balik kat tuan dia..


Sapa la nak pergi zoo negara selalu.. Tiket mahal nak mampus. Nak masuk dah kena tiket.. nak tengok panda kena beli tiket lagi. Tak masuk makan minum & naik train dalam tu.. Semuanya nak kena bayar. Setakat loving couple tengah bercinta atau baru kawen nak jenjalan kat Zoo negara ok lagi sebab berdua jer... Yang beranak pinak memang tercabut butang calculator kira budget nak masuk zoo negara ni. Yelah.. normally tempat2 macam tu memang yang beranak pinak la suka pergi. Tapi kalau dah mahal macam nak beli emas.. Sapa je yang mampu. Dah la sekarang dengan GST bagai.. haus poket seluar dok korek cari duit tak jumpa. hahaha

Cakap pasal panda ni.. kebetulan sekarang sedang berlaku sesuatu kat negara kita berkaitan panda jugak. Korang takkan sangka panda yang sekor ni boleh buat semua ni kat Malaysia >> Inilah Yang sedang Berlaku Di Malaysia Sekarang Melibatkan Seekor Panda << . Mungkin Panda ni Lebih attractive dari panda kat zoo negara & mungkin mampu memberi keuntungan besar pada negara. Sebab Panda ni tak payah kurung dia di bawa berkeliaran kat serata tempat.

Pemerintah sekarang aku pun tak faham.. Kenapa dia suka sangat menyusahkan rakyat & buat benda2 yang merugikan negara. Aku rasa dia patut berehat dah.. Tapi tu la orang yang over confident dia pandai ni susah nak ajar. Kita doakan dia dapat hidayah & dia sendiri letak jawatan dengan senyuman. hehehehe

1 comment:

  1. Owh yeke...timbul masalah lain pulak ya...mungkin dengan mengurangkan harga tiket akan menarik lebih ramai pengunjung ke zoo...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!