TAJA PASUKAN SELANGOR SEKADAR GIMIK DATO VIDA NAK DAPAT PUBLISITI

5.1.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

TAJA PASUKAN SELANGOR SEKADAR GIMIK DATO VIDA NAK DAPAT PUBLISITI. Aku bukan anti Dato Vida.. serius! Aku nak mention awal awal. Tapi semua boleh tengok bagaimana dia sanggup buat apa saja termasuk buat kontroversi semata mata nak produk dia orang kenal. Semalam ada la baca pasal kononnya kalau Pasukan The Red Warrior tak setuju dengan syarat tajaan dia.. dia akan taja pasukan bola sepak selangor tapi rupanya dia saja je cakap.. Takde pun sebarang offer atau perjanjian tentang perkara tu dengan pihak pasukan bola sepak selangor. Maybe nak bagitau kalau TRW taknak ada orang lain yang menunggu.


Alahai dah jutawan pun masih perlukan publisiti murahan ke? memang orang yang suka jadikan kontroversi sebagai tangga untuk dia naik ke puncak sudah semestinya seseorang yang berjiwa kental. Bukan calang2 orang mampu hadap kritikkan bertubi tubi tanpa ada rasa apa dia buat sangat Annoying walaupun Annoying pada pandangan ramai orang. Bab tu aku salute jugak la dengan dato Vida ni. Sebab tu dia boleh berjaya & glemer macam sekarang. Apa dia buat mesti mencetuskan kontroversi. Samada dia sengaja atau kebetulan.. Wallahualam.. Tapi kalau asyik cetuskan kontroversi kita nak positif fikir berlaku secara tak sengaja pun rasa  macam menipu diri sendiri pulak kan.


Bila cakap orang kata dengki.. Tapi kalau over sangat kita yang tengok memang nak tercakap jugak la kan. Takpe la.. Bila aku tulis kat blog selain mengkritik aku pun penyumbang pada publisiti yang dia nak tu. Memang motif dia nak publisiti pun. So kalau publisiti macam ni dia maka meh kita bagi. hehehe.. Dato Vida tak mau minta blogger pulak ke promosi produk dato? Bak Mai la stock qu puteh 3 bulan nak try nanti boleh review dengan tajuk entri penuh kontroversi katanya hahahaha.

Pun macam tu katanya pasukan bola sepak selangor ada prinsip mereka sendiri. Mereka takkan gadaikan prinsip semata mata untuk dapat tajaan. Well.. Dato Vida pengajaran buat anda. tak semua orang boleh di beli dengan kekayaan yang Allah pinjamkan untuk anda yer..


Apapun Dato Vida.. Anda sememangnya seorang berjaya dari segala sudut termasuk berjaya menjadi pengasas produk paling kontroversi. Tahniah atas semua kejayaan anda.. Peace No war!

Moral of the story.. Tak semestinya perlukan kontroversi untuk kita lebih berjaya & di kenali. Tak semestinya dengan menjadi orang yang terkenal sahaja boleh berjaya. Contoh macam wanita ni.. Bukan orang kenal sangat pun berbanding Dato Vida.. Tanpa kontroversi pun dia buktikan dia masih boleh dapat title orang kaya >> Pernah di anggap Gila sanggup berhenti kerja yang stabil semata mata untuk buat perkara ni << Jadi.. Kita boleh pilih samada berjaya dengan cara bermaruah atau sebaliknya. peace no war.

2 comments:

  1. Dua hari lepas terdengar perbualan dia dengan Dato' Aznil Hj Nawawi tak pasti slot apa itupun tumpang dengar dari Hp husband DA tanya dia Dato' ada berapa biji rumah kat Ipoh ni pastu dia jawab 17 katanya fuyyo... banyaknya rumah. Nak buat apalah agaknya bebanyak ek?

    ReplyDelete
  2. strategi marketing dia sangat menjadi, jualan dia brp agaknya ya?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!