YANG MENJADI TREND PERCUTIAN RAKYAT MALAYSIA SEPANJANG 2015

24.1.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

YANG MENJADI TREND PERCUTIAN RAKYAT MALAYSIA SEPANJANG 2015. Nak bercuti pun ada trend ke? Ada.. sapa kata tak ada. Sebab zaman mengubah cara percutian seseorang. Kalau dulu nak pergi bercuti kemana mana mungkin kita tak buat semua benda ni yang orang sekarang buat maka ia di namakan trend.. Sebab berubah ikut peredaran zaman. ye dak?


Contoh orang dulu mana ada buat live update bila pergi bercuti zaman sekarang dengan kecanggihan teknologi walau masih di tempat percutian dia dah boleh share semua tempat dia pergi sepanjang percutian dia. Dulu kalau nak share gambar pun kena tunggu balik rumah.. bawa pergi kedai gambar & cuci dulu. Lepas tu letak dalam album. Kalau orang datang rumah baru dapat tengok gambar tu.. Zaman sekarang takde snap & share jer kat media sosial. Semua orang boleh tau on the spot.

Tu termasuk dalam trend percutian zaman sekarang la jugak. Tapi masih ada orang yang dia rasa macam dia dah cukup trendy & ikut arus perederan zaman bila pergi bercuti tapi sebenarnya dia tak cukup up to date lagi. Kalau nak tahu tempat & trend rakyat malaysia bercuti sepanjang 2015 meh tengok kat sini >> Inilah Trend Percutian Rakyat Malaysia Sepanjang 2015 <<

Zaman sekarang kalau terlampau ikut trend & budaya bercuti orang2 zaman Internet ni kadang2 tak enjoy jugak sebab nikmat percutian tu macam kurang feel sebab masing2 sibuk dengan gadget berbanding dulu.. Paling2 kalau pergi bercuti pun 1 gadget jer bawak iatu camera. Zaman sekarang masing2 ada smartphone bercamera. Masing2 sibuk nak berselfie.. kalau dalam satu family ada 10 orang.. masa ambil gambar jer dah berapa minit so masa melawat tempat2 menarik pun jadi pendek.

Moral of the story.. Kadang2 trend boleh merosakkan suasana jugak. Bukan semua benda ikut trend tu stylo milo sangat kadang2 terlampau ikut trend sangat pun nampak jahiliah balik.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!