JANGAN KE GUANGZHOU SEBELUM ANDA TAHU PERKARA NI

24.2.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

JANGAN KE GUANGZHOU SEBELUM ANDA TAHU PERKARA NI. Sejak dua menjak ni aku ala2 traveler Blogger pulak walau tiap minggu aku hanya mengukur mall2 kat kawasan jajahan jer. Jangankan keluar negara.. keluar negeri pun tidak tahun ni. Tapi tetap tu nak bagi tips bagai orang nak travel. Apa salahnya berkongsi bahan bacaan dengan orang lain. At least aku rajin jelajah dunia dengan hujung jari katanya... hahahaha


Sapa sini suka melancong ke negara china? Ok.. Ok.. turunkan tangan tu. Kalau ketiak bau tengik jangan angkat tangan lama lama sangat. Mesti la suka kan boleh melancong ke negara orang. Kot2 la hangpa tengah dok buat planning nak melawat china tahun ni.. Nak2 yang memang hala tuju ke Guangzhou. Elok la anda baca entri ni sehingga ke titik yang terakhir. Mungkin ia sangat berguna pada korang nanti.

Bukan apa kalau main terjah je takut percutian yang sepatutnya jadi percutian yang indah lagi bahagia terus bertukar menjadi malapetaka pulak. Tak best la kan macam tu. Sebab tu kita perlu tahu buruk baik sesuatu tempat yang kita nak pergi terutama memang dengan tujuan nak melancong. Adakah mempunyai tempat2 yang memang taste kita untuk di lawati. Supaya tak tersilap pilih destinasi percutian.

Aku bukan nak halang sapa2 pergi ke Guangzhou walau aku masih tak mampu nak sampai sana tapi cuma nak ingatkan. Kalau korang nak ke Guangzhou, please tolong baca ni dulu >> Sebelum Memilih GuangZhou Sebagai Destinasi Percutian Ini Yang Perlu Anda Tahu << Bukan apa untuk persediaan awal. So, takde la kena culture shock sangat kan bila sampai sana. Takut turun flight terus jadi macam rusa masuk bandar.

Jadi yang mana dah plan percutian untuk cuti sekolah bulan march nanti, plan la ke tempat yang sesuai kalau nak bawak anak anak. Agar semua yang join holiday tu dapat enjoy tanpa sebarang perasaan tak puas hati.

2 comments:

  1. memacam gak tempat cantik2 kat sana ek..taman bunga depan hotel tu paling win...cantik gilos kot... ~_^

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com