POPULAR BOOKSTORE DAH JADI PORT SERAM

1.2.16 Suria Lekatlekit 6 Comments

POPULAR BOOKSTORE DAH JADI PORT SERAM. Mentang2 minat cerita seram.. macam boleh hidu je kat mana ada benda benda seram ni. Mungkin sebab minat yang mendalam maka secara tak sengaja ada bakat mengesan perkara perkara seram kat sesatu tempat tu. Alkisah ni pasal semalam.. Alang2 sang suami nak ambil barang yang dia beli kat Cheras, maka tersinggah la Aeon Cheras. Manusia macam semut. Almaklum la Chinese New Year dah nak dekat. Maka saka2 sale pun menghantui la Mall2 seluruh negara. Masing2 jadi histeria kalau tengok Mall atau pasaraya time2 nak dekat hari perayaan ni.


Aku tengok counter cashier semua panjang2 rasa macam malas pulak nak join sama merebut sale yang ada walau keinginan tu ada. Tapi maybe sebab cuaca panas, orang ramai sampai bercium bontot sesama sendiri nafsu tak berapa membuak buak sangat. Tapi sebab anak aku suka buku singgah la jugak Popular Bookstore. Aku pun konon2 nak tengok jugak novel2..  Kot2 la hati terpaut nak berhobikan baca novel pulak kan. Tapi tengah tengok2 buku, asben aku pulak bagitau. Tu ada DVD filem seram...

Yang konon nak tengok novel tadi tinggal konon je la.. Nampaknya 2016 ni mungkin aku masih dengan hobi yang sama kumpul dvd filem seram je la. Tak banyak sangat koleksi kat situ. Yang filem cina semua tak ada subtitle.. Paling2 Ada english Subtitle pun ok la boleh jugak faham. Ni memang bahasa mandrin tak gigih sangat la aku nak beli walau nampak macam best.

Sebab Tak nak balik dengan tangan kosong rembat jugak english horror movie bertajuk Visions ni. Yang ni ada english, Malay & Chinese subtitle. Filem ni klasifikasi 18. Katanya filem ni dari penerbit yang pernah terbitkan filem Insidious & paranormal activity. AKu baca kat cover dvd ni je. Tak tengok lagi pun. Tapi dari sinopsis yang aku baca mengisahkan seorang wanita yang mengandung & suaminya berpindah dari kehidupan di bandar ke sebuah rumah di kebun anggur. Wanita tu katanya sering mendengar suara suara halus yang suruh dia buat benda bukan bukan. Suami pulak rasa macam bini dia ni dah tak berapa waras jadi bagi membuktikan dia tak gila dia cuba  membongkar kisah seram yang pernah berlaku kat ladang anggur tersebut.


Nak tau cerita selanjutnya kena khatam dulu la filem ni. Tunggu la aku ada masa nak mentelaah. almaklum la.. semakin jelita semakin sibuk pula aku sekarang ni. dah tu malam2 sekarang tak mampu nak menongkat kelopak mata sampai tengah malam dah sekarang ni. kalau yang minat cerita seram boleh la pergi cari dvd ni & tengok sendiri tapi bagi yang tak minat cerita seram & minat cerita aksi apa kata try tengok filem ni >> The Revenant: Left for Dead, Back for Vengeance << Pun mendebarkan jugak. Filem2 macam ni pun kadang2 boleh rasa macam nak gugur jantung tau. Sebab tu orang yang berjiwa kental & berani je boleh tengok filem2 macam ni.

Masuk kedai buku dengan niat nak cari buku tapi keluar bawa balik filem seram. Tak sangka pulak kedai buku Popular ni boleh jadi port aku berseram seraman. aku bukan boleh jumpa sekali.. Confirm lain kali aku nampak Popular BookStore ni aku akan mencuba nasib lagi. hahahaha

6 comments:

  1. macam2 paranormal dah sekarang ni

    ReplyDelete
  2. cerita hantu cina sekarang macam banyak dah tiru hantu jepun..hujung2 bagi penonton pening..hantu omputih ok lagi la..boleh paham hujung pangkal..

    ReplyDelete
  3. Wah.. jgn lupa review ye sis.. macam best lak dgrnya.

    ReplyDelete
  4. best jah tajuk hihihihi nanti review ekin xtengok cerita seram

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!