SESUATU YANG TERBARU DI FACEBOOK MESTI ANDA TAHU

26.2.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

SESUATU YANG TERBARU DI FACEBOOK MESTI ANDA TAHU. facebook dah upgrade lagi satu fungsi yang memudahkan pengguna untuk menyatakan perasaan pada setiap status yang di update oleh rakan media sosial. Lepas ni lagi meriah la wall FB kan? Boleh tengok orang vote apa pada perkongsian kita di Facebook.


Benda baru la katanya.. Ramai la dok update pasal tu. Ramai jugak yang mula menggunakan fungsi baru kat FB ni. Aku pun tak lepaskan peluang jugak la. Harus la try test tengok walaupun bagi aku bukan ada apa yang best sangat pun cuma dah nama benda baru semua excited. Padahal sebelum ni benda2 tu ada je dalam icon kan. Cuma di permudahkan.. fungsi tu di buat dalam bentuk button.

Bagi yang tak tahu Button yang baru di release kat facebook sekarang meh sini tengok gambar kat bawah ni..

Yang guna mobile tak tau pulak macam mana nak guna fungsi baru FB ni hahaha

So lepas ni kalau korang suka pada perkongsian orang lain korang ada banyak pilihan sama ada nak tekan butang LIKE, LOVE atau beberapa emotion yang ada dalam fungsi baru FB. Bagi yang tak tahu macam mana nak guna.. letak cursor/mouse pada button like nanti dia keluar semua fungsi baru yang aku tunjuk kat atas. Just tekan je mana2 icon yang mewakili perasaan anda pada perkongsian rakan rakan di facebook. Senang kan? hehehe

Haritu punya kecoh facebook akan ada button unlike tapi sebab mungkin ia akan lebih menggugat keharmonian di alam maya maka button unlike tak jadi di adakan. Yelah.. benda tu kadang2 boleh menyebabkan pergaduhan jugak. Takde button unlike pun manusia sedia berperang di media sosial apatah lagi kalau di adakan.

Lepas ni kalau kita tak suka orang dok selfie & upload gambar muka itik macam ni  >> Asal Usul Selfie & Duckface Yang Ramai tak tahu >> walau takde button unlike kita boleh vote guna button angry hahahaha. Tips jahat sangat.

Selamat bersosial di media sosial Uolls. Jadilah pengguna media sosial yang bijak. Peace Yo!

2 comments:

  1. wow cam best je...akak ni nampak beno ketinggalan...jarang dah buka fesbuk skng ni...hahaha...ape pon tak bole :p

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!