SORANG LAGI SPESIS AZWAN ALI NAK TUNGGU ORANG KAT PADANG MASYAR

16.2.16 Suria Lekatlekit 9 Comments

SORANG LAGI SPESIS AZWAN ALI NAK TUNGGU ORANG KAT PADANG MASYAR. Dalam sedar tak sedar kuat jugak pengaruh Amran fans ni kan? admin tak payah nak tayang muka bagai.. Cuma dengan status2 mencengkam jiwa dia boleh mengumpul pengikut yang banyak & setiap kenyataan dia ada pengaruhnya tersendiri sampai anak menteri merangkap icon belia negara pun cuak bila Amran Fans sentuh pasal depa. Aku ingat jenis set set macam tu tak layan sangat Amran fans.. Rupanya tergugat jugak. Hai.. Icon belia sepatutnya ramai penyokong terutama belia. Kalau tak apa guna di angkat menjadi icon kan.. Dengan Amran Fans pun kau melatah jugak.


Amran ada muat turun status berkenaan isu 1.5 juta warga bangladesh yang katanya bakal di bawa masuk ke Malaysia memenuhi permintaan majikan yang konon tak cukup pekerja. Almaklum la isu tu berkaitan dengan seorang menteri merangkap bapak kepada icon belia tersebut maka tempias jugak dua beranak tu sebab dua2 ada mengulas pasal isu tu.

Maybe sentap kot dengan Amran.. Siap buat statement katanya nanti Amran Fans carilah dia kat Padang Masyar nak minta maaf. Ni set set Azwan Ali dah mula membiak di alam nyata. Sikit2 see u in padang masyar macam la kat padang masyar nanti dia duduk je tunggu orang cari dia. Macam perfect sangat dah tak pernah buat dosa dengan orang lain. hahahaha

Mungkin trend kot nak mencuak kan orang dengan statement 'Tunggu kat padang Masyar' tu. Pencetusnya Azwan Ali la. Padahal tak check diri sendiri dulu.. Orang cakap pasal perkara berpunca dari apa & siapa. Jangan nanti kau rasa dia seorang kena merangkak cari kau kat Padang Masyar.. Kau kena merangkak cari berjuta rakyat Malaysia kat Padang Masyar pulak. Aku rasa isu macam ni bukan isu perlu cakap secara personal. Isu ni rakyat kena bersuara secara terbuka untuk menentang apa yang kita rasa kerajaan buat tak betul. Nak cakap bisik2 macam orang bercinta naik tanduk la pak2 menteri berjoget suka ria boleh buat apa saja untuk tekak sendiri. Sebab dia boleh guna alasan.. Rakyat tak cakap apapun. Tak dengar pun rungutan atau bantahan. Dalam kita ramai2 dok pung pang pung pang pun dia masih rasa kebal inikan kita semua bersifat malu2 kucing dalam menyuarakan bantahan. Lu fikir la sendiri beb!

Kalau jadi la 1.5 juta warga bangladesh masuk.. Aku rasa bukan bau bau macam ni je paling busuk >> 15 Bau ni Hanya Kaum Lelaki Je Boleh Tahan Hidup dengannya << Kita terpaksa tahan bau bawang mat bangla bila bersesak kat tempat2 awam atau naik transport awam lepas ni. Bukan nak hina.. aku sendiri tak tau kenapa warga bangla ni bau badan depa semacam je. Kalau naik lift tu dah keluar pun bau melekat dalam lift beb! Mungkin sebab depa ni makan bawang macam makan sayur jer... Tu faktor bau badan depa lain macam je baunya.

Moral of the story.. Pada icon belia negara.. Yelah, bapak kau kan. Memang la kau akan pertahankan apa yang dia buat tapi dia bukan bapak kami & apa yang bakal depa (menteri2 Malaysia) buat bakal menyusahkan lagi rakyat Malaysia So aku sokong tentangan melalui suara secara terbuka. Tak payah nak tunggu kat Padang Masyar sangat.. esok2 masuk 1.5 juta bangla.. Kat Malaysia ni nak cari Sedara sendiri hilang kat Jalan TAR pun belum tentu jumpa dah. Renung renungkan. Selamat berkawad kat padang Masyar nanti.

9 comments:

  1. hehehehe..semua popular dah ayat tu kan ?

    ReplyDelete
  2. Kalau dia bukan title "anak Zahid", orang tak kenal pun dia siapa..

    ReplyDelete
  3. Sangat pelik, macam dia dah tau esok kat padang mahsyar tu orang akan cari dia minta maaf..konfiden je kan

    ReplyDelete
  4. akak ada follow pompuan kat IG..akak peratikan yang dok sokong dia mesti budak2 yang belajar lagi yang duit pun mak ayah kasi..sokong membabi buta je..yang takut nak bangkang sebab nanti kena block..hahah..

    Ayat merangkak nak cari kat padang masyar ni memang selalunya orang salah akan guna bila kena hentam kat laman sosial..heheh

    ReplyDelete
  5. Tapi kalau betul dibawa masuk seramai tu, tapisan keselamatan betul2 terjamin ke? Penularan penyakit macam mana pulak..? Betul2 dipantau ke..?

    ReplyDelete
  6. suruh dia sendiri pi buat bangunan, dia sanggup dak? cakap tak guna akai

    ReplyDelete
  7. Cari kat padang mahsyar? Hahaha, rasa nak gelak aje. Inilah jadinya bila seseorang fikir dialah yang terbaik, orang lain semuanya tak baik. Sikit-sikit buat dosa, suruh cari kat padang mahsyar. Dia fikir padang mahsyar tu macam padang bola ke? Kalau berjuta orang suruh dia mencari mereka di padang mahsyar pulak, apa dia nak jawab?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!