AKSI PENGANTIN MELAYU SEMAKIN TAK SENONOH

22.3.16 Suria Lekatlekit 14 Comments

AKSI PENGANTIN MELAYU SEMAKIN TAK SENONOH. Masing2 nak tunjuk yang depa tu open minded, hipster, jahiliah bla.. bla.. bagai maka akan muncul la macam2 aksi yang kebanyakkan orang akan nampak macam tak senonoh. Kalau dulu pengantin ni orang suruh posse pegang tangan pun punya la malu.. Tapi sekarang setakat pegang tangan takde hal la.. lebih dari pegang tangan pun depa boleh buat.

Antara Gaya possing hipster pengantin zaman sekarang. Aku sendiri tak tau apa yang tersurat & tersirat di sebalik posse macam ni. Mungkin mengambarkan betapa tak sabar mereka nak tempuh malam pertama. hahaha

Terbaru dok tengah viral pasal 1 foto pasangan pengantin ni dalam gaya ala2 sandwich gitu. Yang lelaki di bawah perempuan di atas. Gaya bersilang. Yang perempuan kepala dia menghala ke kaki lelaki.. yang lelaki kepala dia mehanam kaki perempuan. Dah la pakai heel.. buatnya silap teknik.. jatuh tercucuk kepala laki kau dengan tumit heels tu tak pepasal dapat title janda berhias. Hahaha

Ni yang tengah jadi Viral sekarang. Ni namanya derhaka di hari pertama jadi bini. Awal2 lagi dah kakikan kepala laki camna tu hahaha

Dulu ada jugak terrrrrrrrrrrrrr... nampak sepasang pengantin 'tet' ni Yang lelaki tu ok la.. posse takde la mencucuk biji mata tetiba si perempuan pula angkat jari tengah. Pakai makeup bertudung litup dah cantik. Tu la tetiba spoil tang situ. Dah tu macam bangga pulak dia dengan posse macam tu sebab dia upload jugak kat satu medium media sosial. Kat mana tak payah di sebut sebut..

Alahai.. ni baru zaman 2016.. zaman anak2 kita kahwin esok tak tau la macam mana pulak yer. Harap anak2 kita di jauhi la dari termelakukan perkara perkara macam tu. Risau pulak nak hadap masa depan. Baru 2016 pun dah macam2 benda pelik manusia buat, tak tau la zaman 3000an nanti. Gamaknya pengantin posse dengan gaya berjimak pulak.. siapa tahu. Na'uzubillah.. hope tak jadi kenyataan la benda2 macam tu.

Mak bapak zaman sekarang pun ramai yang sporting pot tin dah.. Depa dah tak rasa gaya2 hipster tu melanggar adat & budaya. Sebab tu la.. pengantin dah berani posse dengan gaya pelik2. Setiap zaman ada trend dia tersendiri cuma berpada pada la kalau kita nak follow nak2 lagi di hari bersejarah macam tu. Tapi tu la masing2 nak jadi 'rare' kan.. maka apa orang tak buat itulah yang mereka akan buat.

Apapun yang mana bakal jadi pengantin baru jadikan Viral gambar posse hipster pasangan tu sebagai pengajaran. Tak payah nak buat pelik2 sangat takut terlampau pelik secara tak sengaja mengaibkan diri sendiri. Dari dok bazir bayar photographer untuk ambil gambar konon hipster macam tu ada lagi bagus simpan duit tu pergi honeymoon kat sini >> Inilah Destinasi Percutian Paling Budget & lari dari tipikal & klise di Luar Negara. Confirm Korang Tak Caya Harga Tiket Flight dia << Lagi berbaloi. At least dapat spent time dengan pasangan sambil bercuti tanpa perlu mengeluarkan belanja yang banyak

14 comments:

  1. Hadoiii, cantik nau ke pose mcm tu? Iols dulu dorang suruh pose cium dahi pon dah malu tahap gila punya :P

    ReplyDelete
  2. Nauzubillah... Dah la.pakai tudung plak tu... Yg lelaki awal2 dah dpt title suami dayus...

    ReplyDelete
  3. Jahanam bangsa..memalukan betul la..

    ReplyDelete
  4. tak senonoh langsung lah..macam tu...kalau ya pun nak sangat benda tu..tunggu je masuk bilik..jangan kasi orang tengok..berdua je.

    ReplyDelete
  5. Kesian pun adee dengan perangai zaman sekarang ni

    ReplyDelete
  6. yg gambar no.2 tu, position workout. tak pelik pun position tu sbb kt gym atau kaki2 workout dah biasa tgk dah.. yg pelik posing kat tempat tak betul.. tu yang pelik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pelik kalau dalam gym.. tapi bukan tak pelik perlakuan macam tu setiap masa. masa & keadaan tak sesuai membuatkan benda tu nampak janggal di mata masyarakat

      Delete
  7. Apa tak senonohnya pengantin sekarang ni kan, dah tak da maruah kot...opss!

    ReplyDelete
  8. Apa pesen? Tu dah tersebar tak malu ke?

    ReplyDelete
  9. aksi tak kena tempat. acah2 hipster kot ya

    ReplyDelete
  10. bapak ar...diorang ni mental ke hape ni??? kalau la panjang umur dapat tengok anak2 akak kawen akan datang...berani la diorang nak bergambo bebukan camni...aku simpah petrol terus rentung la ko laki bini dalam bilik...hahaha

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!