INI YANG BERLAKU BILA LELAKI MAKEUP KAN PEREMPUAN

23.3.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

INI YANG BERLAKU BILA LELAKI MAKEUP KAN PEREMPUAN. Perempuan & make up memang sinonim walau masih ada perempuan yang memang tak suka makeup, malas makeup atau tak reti makeup macam aku. Aku ni suka makeup tapi tak la pandai pun sampai sekarang tapi tetap confident nak menconteng arang ke muka sendiri katanya. Kalau tak kaler2 muka aku ni rasa tak confident nak melangkah keluar rumah. Paling2 pun mesti pakai bedak eyeliner & lipgloss.. Tu kira paling basic kena pakai jugak la kalau tak sempat nak touch up lebih lebih.



Ada jugak perempuan muka sampai kepam punya dia tak kisah dengan rupa & kulit dia. Jangankan nak berhias nak jadi kesihatan & kecantikkan kulit wajah pun dua malas. Yang tu rasanya tak elok sangat di pratikkan. Kalau yang dah ada pasangan ni.. Bukan la suruh makeup 24jam.. at least jaga la sikit muka tu kan. Jangan la kepam sangat. Tak makeup pun tak jadi masalah selagi ada rasa nak jaga kulit muka walaupun kulit tu bermasalah.

Perempuan kan terkenal dengan sikap sukakan kecantikkan pada diri dia berbanding lelaki dia lebih suka lihat kecantikkan pada wanita. Pun macam tu tetap suka komplen kalau perempuan lambat bersiap. Nak cantik mesti la ambil masa sikit kan.. Konon tak perlu ambil masa lama kot setakat nak pakai foundation,bedak,eye shadow, eyeliner,mascara,lipstik bagai tu. Cuba suruh depa tolong make up kan tengok.. Jadi apa. Ada yang tetiba kena parkinson, menggigil pegang alat make up. Baru depa tau kenapa perempuan selalu lambat bila bersiap. Tapi korang takkan sangka hasilnya jadi macam ni bila lelaki kerjakan muka perempuan dengan makeup >> > Ini Yang Berlaku Bila lelaki Yang Pertama Kali Makeup kan Perempuan <<

Moral of the story.. Ingat senang ke perempuan nak nampak cantik dengan teknik makeup walaupun ramai yang kata suka tengok perempuan natural beauty tapi bila perempuan tu keluar dengan muka bogel je mula la judge perempuan tu pemalas. Ye ye.. tahu laki orang tak kisah korang makeup ke tidak.. laki aku pun tak pernah komplen aku tak makeup ke nak makeup tapi aku memang buat untuk kepuasan diri aku.

2 comments:

  1. "keluar dgn muka bogel"..? hehe suka dgn term ni haha

    ReplyDelete
  2. akk teringin sangat nak muka akk flawless tanpa secalit bedak dan makeup..huwaaaa..macam susah je nak dapat

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!