KONON KAKI TRAVEL PADAHAL KAKI SELFIE JE YANG RAMAI

29.3.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

KONON KAKI TRAVEL PADAHAL KAKI SELFIE JE YANG RAMAI. Zaman camera atas tapak tangan di tambah dengan teknologi monopod bagai.. Macam satu acara wajib bagi manusia buat apa, pergi mana, sedih,suka, duka,tangis & tawa semua dia nak selfie. Pendek kata dalam apa juga keadaan selfie adalah perkara pertama dia akan ingat & buat. Sampai kadang2 rasa selfie benda paling penting dalam hidup seseorang..


Bohong la cakap aku ni tak suka langsung berselfie. Selfie jugak malah sebelum wujudnya istilah selfie aku memang antara golongan yang suka ambil gambar muka sendiri. Kat myspace dulu hari2 aku update gambar. Sebelum pergi opis, kat opis, dengan kawan opis & kat mana2 je la aku pergi aku mesti ambil gambar muka sendiri. Tu zaman moda rumaja peringkat pertengahan katanya. Yelah.. remaja aku masa belasan tahun mana merasa ada smartphone.. erkk.. aku pakai handphone masa umur 17 tahun tapi handphone masa tu takde camera. Memang tak ada istilah selfie la masa belasan tahun. Tapi meningkat umur ni berubah perlahan lahan. Nak2 lagi zaman sekarang zaman viral. Maka aktiviti selfie & upload muka sendiri di lakukan dengan berhati hati & jumlahnya di kurangkan. Gambar pulak melalui penapisan jugak. hahaha

Sebab trend selfie sekarang dah masuk tahap obses sampai dah jadi satu rutin wajib bagi sesetengah manusia kadang2 hidup dia hanya berkisahkan pasal nak selfie je. Dia buat apa, pergi mana.. semata mata untuk selfie bukan untuk enjoy sangat apa dia buat atau kemana dia pergi. Istilah bercuti & melancong tu bagi dia bukan untuk jenjalan tengok tempat orang atau mempelajari budaya sesuatu tempat tapi lebih kepada nak selfie. Sampai nak pergi majlis2 ilmu tak kira berbentuk duniawi atau Islamik pun dia pergi semata mata nak ada gambar selfie kat situ. Pengisian memang kosong. Pendek kata apa dia buat dengan niat nak selfie semata mata. Jangan kata tak ada.. Dah banyak manusia macam tu zaman sekarang cuma kadang - kadang tuan punya badan je tak sedar dia dah masuk kategori obses kepada selfie walaupun orang tengok dia macam rajin travel sana sini.. tapi sebenarnya niat dia travel tu semata mata nak dapatkan gambar selfie je. Walaupun dia rasa macam dia suka travel tapi sebenarnya yang lebih dia suka adalah selfie.

Belum tentu persepsi kita terhadap diri kita tu betul. Ramai yang sebenarnya keliru dengan apa dia suka & buat. Kalau korang pun jenis suka berselfie tahap tanpa sempadan & pada yang sama suka travel elok la korang try test kat sini samada betul korang kaki travel atau korang travel semata mata untuk selfie >> Ketahui Samada Anda Memang Suka Travel @ Bercuti Atau Anda Sekadar Suka Berselfie Kat Sini << Apa macam? Adakah anda seorang yang memang kaki travel atau sekadar kaki selfie?

Moral of the story.. jangan spoil percutian anda dengan menghabiskan masa selfie, buat live update sampai terlepas mengunjungi atau menikmati sesuatu yang menarik sepanjang percutian anda. Kadang2 nak selfie pun ambil masa lepas tu nak upload gambar lagi la perlukan masa yang lama sebab nak pilih yang terbaik. Alih2 masa nak jenjalan tu habis macam tu je. Ruginya pergi bercuti kalau sibuk dengan selfie & online.

1 comment:

  1. Setuju dgn entri ni. Kathy suka jgk selfie kalau pergi mana² tp mmg xda live update pnya sebab kathy mmg fokus 100% pd cuti atau travel tu dl. Hehehe.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!