10 RAHSIA SEJUKKAN BADAN DI MUSIM PANAS TANPA GUNA AIRCON

7.4.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

10 RAHSIA SEJUKKAN BADAN DI MUSIM PANAS TANPA GUNA AIRCON. Sekarang ni musim panas.. Bukan panas biasa tapi panas El nino panas yang sampai boleh menyebabkan orang kena strok haba & mati. Jangan pandang el nino sebelah mata ok.. Kalau kurang air & terlalu terdedah dengan panas boleh mengundang maut jugak. aku sendiri pun sekarang ni tak dedahkan sangat anak aku dengan outdoor.. even seminggu sekali je budak lala tu dapat main kat playground tapi aku make sure nak pergi playground pun dalam pukul 6 sebab time tu tak berapa panas sangat. So, dia dapat main sekejab je la sebab sebelum maghrib dah kena balik.


Bila musim panas macam ni bill elektrik pun mencanak naik jugak la. Nak2 lagi yang ada aircon. Tapi rumah aku takde aircon ada kipas & air cooler je. Jadi la bagi menyejukkan kami anak beranak ni. Setiap hari pun memang nak tidur akan pasang kipas syiling, stand fan & air cooler. El nino punya pasal la. Aku setakat tu je la mampu buat untuk sejukkan badan selain mandi. Anak aku selain mandi dia berendam dalam baldi.. aku nak jugak berendam tapi tak muat pulak nak berendam dalam baldi tu. Kalau tak boleh join budak lala berendam tiap kali balik sekolah. hahaha

Bila panas melampau ni manusia kadang2 otak pun dah tak fikir banyak sangat. Asal mampu hilangkan kepanasan dia akan buat je walau idea2 macam ni nampak agak gila & tak semua orang sanggup buat tapi memang jimat bill elektrik la sebab tak payah pasang aircon. Nak tau cara paling jimat nak sejukkan badan meh tengok kat sini >> 10 rahsia sejukkan badan di musim panas tanpa guna aircon << Kalau nak pasang aircon siang malam.. mendidih jugak nak bayar bill.

Jadi korang boleh la try walau idea ni agak gila tapi rasanya boleh jadi gila kalau terlampau panas. Asalkan dapat elak terkena strok haba katanya.. hehehe

Nak renew roadtax & insurance secara PJJ clik banner di bawah

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!