DAH PERNAH BUAT BENDA NI DENGAN PASANGAN ANDA?

27.4.16 Suria Lekatlekit 3 Comments

DAH PERNAH BUAT BENDA NI DENGAN PASANGAN ANDA? Hidup berpasangan ni tak kira la yang belum kahwin atau dah kahwin kalau setiap minggu asyik buat benda yang sama pun memang bosan. Kalau dating je setakat keluar makan,shopping,window shopping,tengok wayang, jalan2 kat tepi tasik/taman.. Jemu la. Sebab tu kita kena sentiasa cuba aktiviti baru atau buat sesuatu yang baru dengan pasangan kita barulah tak rasa hidup kita macam statik je. asyik buat benda yang sama.


Nak buat benda benda macam ni tak semestinya masa tengah mood honeymoon je. Boleh jadikan rutin mingguan tak kira la hari ahad ke khamis malam jumaat ke asal ada masa terluang je boleh buat. Hidup ni kalau asyik statik buat benda yang sama dengan gaya & style yang sama pun bosan jugak kan? Rasa macam kita robot yang dah setting pulak. Ahad sampai sabtu benda sama je kita rotate. Sekali sekala perlu ubah kebiasaan baru seronok. Benda ni penting untuk pastikan kita enjoy bersama dengan pasangan kita. Takde la kita rasa dia memboringkan sangat. Muka hesem/cantik sekalipun kalau asyik dok mengadap muka je lama2 rasa tak lalu jugak nak hadap kan. Macam dah tak ada benda lebih menghairahkan & menyeronokkan lagi ke boleh buat.

Kadang2 kita di kurniakan pasangan yang jenis kurang idea untuk buat benda benda yang menyeronokkan sampai kita jadi boring dengan dia tapi sebab sayang kita still la bersama dia. Jadi inilah masa kita mainkan peranan untuk mengubah suasana boring tu jadi lebih menarik. Banyak benda kita jarang buat & boleh cuba buat mulai sekarang bersama pasangan kita. Benda ni pun nampak sweet jugak tau. Nak tau buat apa meh tengok kat sini >> Bosan buat benda yang sama setiap minggu dengan pasangan, Ini perkara yang anda boleh cuba buat. Jangan hanya bersenam atas katil jer tau <<

Jadi jangan biarkan hubungan korang nampak lemau & kusam sebab takde aktiviti yang best & boleh mengeratkan kasih sayang boleh buat bersama. Kita yang kena corakkan hubungan tu agar lebih berwarna warni bukan tunggu orang membentuk hubungan kita. Kalau orang ketiga tolong bentuk alamatnya bermadu kasih la... hehehe

3 comments:

  1. Hahahha... jangan...jangan biarkan hubungan korang nampak kusam dan lemau ya...

    Sekali-sekala harus glow glow shine kans...

    ReplyDelete
  2. kalau ada banyak masa blh create aktiviti baru bersama mmg syok..akk kalau dpt g minum teh kat mamak berudua pun dah cukup best...hahahahahaa

    ReplyDelete
  3. tu laa...kena kembgkn otak cri idea aktiviti ape nk buat bersama...kdg buli suami buat benda kita minat pun apa salahnye..hihiih

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!