DATO SERI VIDA SAHKAN CONTEST SHARE POST BEG LV ADALAH PALSU

14.4.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

DATO SERI VIDA SAHKAN CONTEST SHARE POST BEG LV ADALAH PALSU. Penuh Timelines Fb aku pagi tadi orang dok share pasal contest share & win yang kononnya di anjurkan oleh Pengasas produk kesihatan & kecantikkan paling kontroversi DS Vida. Sapa tak nak kalau dah offer beg LV. Kononnya dah lama beli tak pakai so nak bagi la kepada mereka yang bertuah share post tu. Beg tu tak silap aku mahal. Ribu Riban jugak.. erkk.. aku pun tak tau sangat harga beg2 branded ni. Almaklum la aku kan golongan kebanyakkan je mana mampu pakai beg mahal2 macam tu. Beg aku pakai sekarang pun beli kat lazada jer. hehehe


Penuh la kaum wanita share post tu dengan harapan manalah tau tuah dapat Beg LV. Mujur la aku ni tak berapa minat sangat dengan handbag bagai. Aku cukup dengan 1 handbag pun dah ok. Sebab aku tak suka nak tukar2 beg tiap kali nak keluar sebab confirm ada barang tertinggal nanti. Almaklum la.. Remaja lanjut usia ni tak boleh berpisah dengan penyakit lupa katanya.

Paling kesian sampai sekarang masih ada yang dok share post contest share & Win Bag LV tu walau DS Vida dah keluarkan kenyataan melalui account media sosial dia bahawa bukan dia yang anjurkan contest tu. Account tu account palsu yang menggunakan nama dia. Maybe nak menaikkan rating page la kot. Almaklum la fanpage sekarang memang ada harga. Kumpul likers banyak2 kemudian jual. So, orang sanggup buat apa sahaja nak menaikkan jumlah like & rating.


Pada yang masih berharapan nak menang beg LV pun cukup la. Kembali ke alam nyata. Kalau teringin sangat menabung la dari sekarang Insya Allah, ada rezeki korang boleh beli sendiri. Tak payah hadap sangat tuah tuah ni. Guna kudrat yang ada untuk memiliki sesuatu yang kita ingini. Betul.. tak salah mencuba tapi jangan sampai orang ambil kesempatan atas keinginan kita yang melampaui kemampuan tu.

Sesapa yang dah share mohon delete post tu. Jangan support si penipu ok! Contest tu memang terang terang menipu tapi yang ni Confirm tak tipu. Tak payah share & win korang boleh dapat free chicken Nando's. Macam mana nak dapat meh tengok kat sini >> Free Chicken Nando's untuk Anda. Jemput la Ambil << dari dok kejar sangat beg LV tu bukan kenyang pun. hahaha

Moral of the story.. pada penipu macam tu bawak2 la insaf. hasil menipu ni bukan berkat mana pun. Tak boleh buat harta pun. Carilah sumber rezeki yang halal.

2 comments:

  1. Hahhaaa... itulah ramai rakan FB Mrs. A yang shared kesian berharap.

    Pada yang tipu tak ingat dosa ke??

    Free-free aje dapat dosa berantai dah tu pulak selagi ada orang yang shared benda itu selagi itulah dosa terkumpul Nauzubillah.

    Semoga dijauhkan.

    ReplyDelete
  2. bgn pg td check fb ramai betul yg share pasal benda nie.. tup2 td ade org share ckp benda nie tipu.. sape punye keja laa nie kan..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!