KOLEKSI SAKA YANG BERJAYA DI TANGKAP DI WANGSA WALK

11.4.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

KOLEKSI SAKA YANG BERJAYA DI TANGKAP DI WANGSA WALK. Mungkin ada yang tak tahu aku ni memang pengumpul koleksi seram. Kiranya koleksi2 seram aku tu macam saka aku jugak la. Saka aku ni takpe dia tak syirik atau khurafat di dampingi atau di simpan. Bela dia pun senang.. cuma bayar sekali je boleh simpan selamanya. Tak payah nak asap kemenyan.. Tak payah bagi makan telur, pulut kuning, ayam panggang,hisap darah kat ibu jari kaki bagai.. Pendek kata senang la nak membela saka saka aku ni. Sebab tu aku suka kumpul banyak banyak.

Gambar sekadar hiasan ehsan google

Dah lama rasanya aku tak update koleksi saka aku ni.. Tapi last week aku ada beli saka yang berjuduh Dark Place tapi tak boleh play pulak. Mungkin saka tu dah tamat riawayat kot.. Jadi nak pergi la tukar. Malangnya stok saka tu masih belum sampai.. Dia suruh tukar dengan saka lain. Kebetulan memang ada saka baru.. Apalagi tangkap la dua ekor yang bertajuk Tag-Along yang kononnya seram sangat. Sebab katanya cerita ni base on true pengalaman aktiviti paranormal dari lagenda seram seorang gadis misteri dalam pakaian serba merah. Aku kalau dengar cerita base on true story ni memang excited sangat la nak tengok. Yelah berdasarkan kisah benar katanya.. Normally aku nak beli saka seram ni.. Jarang nak berpandukan review sangat. Berpandukan rasa hati aku je. hahaha


Saka kedua berjudul The Noise. Tak dapat nak baca sinopsis cerita kat cover dia sebab bahasa mandarin. Tapi sebab ada subtitle english & malay so takde masalah la kalau nak tengok ye dak. Dua2 pun aku belum telaah. Almaklum masih baru keluar dari Gua wangsa Walk Mall katanya. Senang je kan nak buru hantu sekarang ni.. Kat wangsa walk pun boleh hahahahaa. Kalau korang nak cari saka jugak boleh singgah kat kedai dvd Classic world entertaiment. Dia kat ground floor je dengan restoran The Manhattan Fish Market.

Jangan la marah aku gelarkan koleksi dvd filem seram aku sebagai Saka.. Almaklum la nak bagi nampak identiti peminat cerita seram katanya. Macam orang suka kucing dia anggap kucing macam anak.. Aku suka cerita seram aku anggap koleksi dvd seram aku sebagai saka la kan. Hahahaha. Apapun akan muncul review 2 filem ni di blog lekatlekit.com selepas aku selesai berparanormal dengan 2 cerita ni nanti.

Itulah salah satu entertainment aku sebagai surirumah ni. Dulu masa bujang memang takde nak buat koleksi dvd filem seram ni sebab nak tengok wayang anytime boleh. Tapi sejak ada anak susah sikit. Baru2 ni je dapat tengok wayang tu pun filem Boboiboy. Yelah.. gugurlgirl aku ni peminat tegar Boboiboy so saja nak bagi dia enjoy tengok kat big screen. Dapat la mak bapak dia merasa tengok wayang balik selepas 4 tahun tak jejak kaki. Tapi kalau korang jenis tak minat tengok movie mesti tak minat nak kumpul koleksi dvd filem ni macam aku. Takpe yang mana berlainan genre minat dengan aku korang tapi suka entertainment lain maybe akan teruja dengan benda ni >> Nak tahu apa berlaku 13 april ni,, jom tengok << Almaklum minat setiap orang bukan sama ye dak.

Moral of the story.. Biar hidup di selubungi misteri jangan hidup di semburi maki. Peace yo!

1 comment:

  1. Hah, saka dah mai baliklah ni! Lama tak dengar cerita saka yang disimpan dalam DVD tu ya atau akak yang lama tak menyelinap masuk blog ni?

    Tengok tajuk Dark Place tu macam dah pernah menonton filemnya tapi sebab sinopsis tak disertakan, maka tak boleh ingatlah. Maybe penyakit tua dah sampai, hilang sikit-sikit ingatan lepas kena BP ni!

    Kalau based on true story ke, true event ke, memang menggebu-gebu semangat nak tengokkan sebab rasa macam benar belaka yang diceritakan dalam filem tu. Bab kena tokok tambah jadi sedap cerita tu kita abaikan ajelah. Thrill yang menusuk kalbu tu yang penting sampai terkujat-kujat ketakutan kononnya!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!