ORANG ISLAM PERLU TAHU PERKARA NI SEBELUM KE KOREA

18.4.16 Suria Lekatlekit 4 Comments

ORANG ISLAM PERLU TAHU PERKARA NI SEBELUM KE KOREA. Dulu jarang nak dengar orang Malaysia pilih korea sebagai destinasi pelancongan. Mungkin masa tu kpop belum berleluasa di Malaysia tapi sejak Kpop & korean drama mula masuk ke Malaysia.. Rakyat Malaysia mula berpusu pusu menempah tiket penerbangan ke korea untuk bercuti katanya.


Kita sedia maklum korea bukan negara Islam jadi mungkin sebelum kesana ada beberapa perkara yang perlu kita tahu untuk memudahkan kita sepanjang percutian. Taknak la tetiba balik Malaysia termakan kat restoran tak halal bagai kan.. Jadi sebelum korang menempah tiket flight ini yang perlu korang perlu tahu banyak perkara. Tanpa panduan kita boleh hilang arah katanya.. Jadi panduan ni mungkin membantu sedikit sebanyak anda semasa di korea.

Bagi yang muslim bukan jer panduan perjalanan malah banyak perkara lagi korang kena ambil tahu. Yelah.. kang nak makan kat mana, nak solat di mana, tempat apa yang boleh & tidak korang lawati. Semua tu berkaitan dengan kehidupan kita seorang muslim. Bukan main redah jer.. Jangan sampai orang bukan Islam salah faham dengan islam sebab kita membawa nama agama tu dengan cara salah.. ye dak? Jadi bagi membantu orang Muslim yang nak ke korea, maka korang kena baca ni >> 8 Perkara Setiap Muslim Perlu Tahu Sebelum 'Travel' Ke Korea Selatan << Penting ok korang tahu benda ni sebelum ke korea. Jadi jangan malas baca. Jangan hanya tau nak cari info tempat2 cantik yang korang dok tengok kat dalam drama korea jer.

Jadi pada yang plan nak ke korea tu hope alert la dengan perkara perkara tu yer. Jangan nak bagi alasan darurat & tak tahu pulak lepas ni. Sekarang kemudahan hujung jari. Korang dok dalam rumah pun boleh jelajah 1 dunia dengan hujung jari jadi tak ada alasan tak tahu, terbuat tak sengaja, tertinggal tak sengaja. Kalau reti login Facebook takkan tak reti nak cari info pasal benda lain kot. hehehe

4 comments:

  1. Huh....takde maknanya nak ke Korea.....nak je Langkawi naik flight pun tak lepas lepas ni haha..

    ReplyDelete
  2. korea tempat yang menarik dan berharap suatu hari nanti dapat pergi ke sana

    ReplyDelete
  3. teringin nak pi korea tapi ntah bila la gamaknye...mana tau 1 hari nanti ada rezeki Allah kasi dapat le jejak sana kan...hehehe

    ReplyDelete
  4. teringin jgk nk pegi..tp pusing malaysia pun xabes lg nii..ngee

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com