SENTAL KULIT BERMASALAH DENGAN SEGOBUGO VANILLA COFFEE SCRUB

6.4.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

SENTAL KULIT BERMASALAH DENGAN SEGOBUGO VANILLA COFFEE SCRUB. Sapa kat sini ada 1001 masalah kulit. Contoh jerawat,parut jerawat,selulit,strechmark, berdaki bagai? Kalau korang antara pengidap masalah kulit macam tu sila baca entri ni dengan penuh minat. Sebab kalau baca sambil lewa korang takkan tahu apa benda yang mampu menyelesaikan masalah kulit korang.

Strechmark & selulit ni selalu terjadi kat tempat tempat yang tertutup di bahagian tubuh kita tapi permandangan dia memang cukup menyakitkan mata kasar & mata hati jugak. Mana tidaknya bila terpandang je terus jadi stress. Nak2 lagi kaum ibu yang dah beranak pinak ni. Takkan la nak jaga kulit sampai nak mandulkan diri pulak kan? Yelah takut jadi strechmark. Takut gemuk nanti lemak2 pecah kat kulit jadi selulit. Rasanya melampau sangat tu.


Setiap masalah ada penyelesaiannya. Tak perlu nak mandulkan diri bagai. Aku pun ada sikit selulit bahagian peha. Mungkin terjadi masa badan aku mengembang dengan jayanya sehingga berat badan cecah 45kg dulu. Terlampau lemak berkrim maka terhasilah selulit yang menyakitkan hati.

Maka di sebabkan selulit nak secoet tu aku try satu produk penjagaan kulit berasaskan coffee @ kopi. Pelik jugak la mula2 tu. Kopi pun boleh jadi skincare je. Ni kalau tenyeh tetiba rentung.. baru dayang senandung betul ni. Tapi aku yakin.. Sehitam hitam coffee @ kopi ni banyak khasiatnya. Tak pernah lagi aku dengar orang jadi hitam sebab minum kopi jadi mustahil la pakai produk berasaskan kopi menyebabkan orang melayu jadi kulit negro pulak kan.

Setelah di perkenalkan dengan produk Segobugo Vanilla coffee Scrub ni tanpa was was aku terus la cuba. Memula aku tenyeh kat muka dulu. Allah.. Bau dia rasa macam nak jilat muka sendiri. Sedap & wangi sangat bau gabungan coffee & Vanilla ni.. Aku tabah scrub muka aku dengan penuh sabar menelan air liur. Lepas scrub tunggu sekejab baru cuci. Kali pertama pakai.. rasa licin & bersih sangat muka. Lepas dua tiga kali pakai parut2 jerawat yang ada sikit2 lagi ni pun semakin pudar jugak.

kejadian ketika scrub muka dengan Segobugo Vanilla coffee scrub. Memang dayang senandung la sekejab tapi jangan terkejut lepas cuci muka dayang senandung jadi secantik dayang2 istana katanya. hahaha

Selain tu aku gunakan untuk hilang selulit di bahagian peha. Selepas tiga empat kali aku scrub pada selulit dah semakin kurang kesan selulit tu. Boleh nampak perbezaan walau tak ketara sangat sebab baru tiga empat kali scrub. Kalau consistent, Insya Allah dapat menghilangkan selulit. Nak tunjuk gambar testimoni selulit tu rasa tak sopan pulak kan nak tayang peha kat orang. Jadi cukup sekadar aku bagitau testimoni secara lisan macam ni


Satu lagi masalah elergik ke ezema aku dah tak sure sebab gatal gatal kat tangan aku ni memang setakat ni belum ada akhirnya. Aku syak elergik la sebab kalau salah makan jenuh jadi kera luku jugak la bergaru bagai nak rak. Try jugak la scrub dengan vanilla coffee scrub ni, Alhamdulillah sedikit sebanyak membantu mengurangkan rasa gatal. Yang best parut lepas garu kat tangan aku pun makin hilang. Dua dalam satu jugak la kebaikkan yang aku dapat masalah gatal pada tangan ni bila scrub guna vanillla coffee ni.


Selain parut jerawat & selulit.. fungsi Segobugo Vanilla Coffee Scrub ni jugak untuk mengatasi masalah seperti..

  • mencegah strechmark/selulit
  • kecutkan Jerawat
  • membuang sel kulit mati
  • membuang blackhead
  • gebu & licinkan kulit
  • menyental daki pada badan
  • melegakan gatal gatal pada badan
  • lembabkan badan.

Apapun aku masih guna Segobugo Vanilla Coffee scrub ni sebab best. Kesan dia setiap kali lepas scrub memang segar & wangi sangat badan dengan bau coffee tu.. Tak dapat nak gambarkan dengan kata kata macam mana feel lepas scrub dengan Vanilla coffee scrub ni. Setakat ni tak menyebabkan apa2 kesan buruk & memberi hasil yang memuaskan.

Jangan risau produk homemade ni selamat di gunakan kerana menggunakan bahan bahan semulajadi.


Sekiranya korang berminat selepas membaca kisah duka nestapa yang  berakhirnya dengan happy ending lepas guna Segobugo Vanilla Coffee Scrub ni, nak order boleh contact...

Facebook : Segobugo
Personal FB Seller : aime mokthars
Instagram : segobugo
Personal Ig Seller : aimie mokhtars
Blog : segobugo.blogspot.com
No tel : 014 5391470

Harga Rm30 untuk 150gram (free postage). Yang berminat nak jadi Agen/dropship Boleh contact number di atas yer. Keuntungan sebanyak 20% - 40%.

Kesimpulan yang aku boleh buat tentang produk ni adalah ia mampu menjadi penyelesaian masalah kulit dari hujung muka sampai hujung kaki. So, tak payah susun banyak produk sangat untuk kecantikkan kulit dari hujung muka sampai hujung kaki.

1 comment:

  1. Tengok muka jadi hitam lekat macam tu lawak pun ada, tapi bagus la boleh sental habis-habisan sel mati tu kan

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!