SERAM! KENALI SIAPA SEM CABECA HANTU WANITA TANPA KEPALA

13.4.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

SERAM! KENALI SIAPA SEM CABECA HANTU WANITA TANPA KEPALA. Berderet deret pulak entri pasal kisah seram hari ni kan? Nak buat macam mana kalau datang mood nak momokkan orang dengan entri seram.. Idea puaka macam mencurah curah pulak. Takpe la.. Sementara aku masih ber mood nak tulis cerita seram korang baca je la. Sampai satu ketika mood tu akan berlalu bagaikan hantu di usir pawang. Masa tu korang akan rasa betapa rindunya nak baca cerita hantu di blog lekat lekit.


Malam ni maaf la hantu2 tempatan.. Korang rehat dulu yer. Bagi laluan kat hantu brazil pulak nak take over segmen seram serik lekat lekit. Korang selalu dah dapat publisiti kan.. So, bagi la change hantu lain nak merasa di sebut sebut dalam blog lekatlekit ni. Jangan gila glemer sangat yer hantu hantu Malaysia. Kang terlebih gila glemer habis semua kena paksa hashtag kelabhantuMalaysia pulak. mana tak hashtag akan di buang dari kelabhantuMalaysia.. op's terlebih sudah. hahaha

Kat mana2 negara pun dalam dunia ni mesti ada kisah lagenda seram yang depa ceritakan dari satu generasi ke genarasi termasuk la Brazil. Kalau kat Brazil ada satu hantu paling legend yang di gelar Sem Cabeca. Sem Cabeca ni di gambarkan seorang hantu wanita yang sering muncul tanpa kepala. Gamaknya apa kisah di sebalik kepala dia yang hilang tu yer...

Menurut cerita dari mulut ke mulut katanya hantu wanita tanpa kepala paling legend kat Brazil ni boleh mengeluarkan api melalui leher dia. Kisahnya bermula dari seorang wanita yang juga berstatus isteri pada seorang petani di sebuah kampung yang tiba2 hilang tanpa jejak kemudian bertukar menjadi hantu sem cabeca. Katanya sem cabeca boleh menjelma sebagai manusia selepas minum darah manusia. Ni hantu kurang darah ke hapa? hahahhaa.. Puan hantu kalau kurang darah pergi spital la. Apa kes bunuh bunuh orang lepas minum darah orang pulak.

Alahai tak best langsung kan kisah lagenda seram brazil ni. Tipikal sangat. Hantu takde kepala kemudian minum darah manusia. Zaman aku berhingus tak kering kering dulu boleh la kau momok cerita2 hantu hisap darah orang bagai. Zaman sekarang hantu minum air sirap 3 layer beb!

Kalau setakat hantu macam tu.. tak bergetar langsung tulang rusuk aku ni. Jadi kalau korang ada impian nak ke brazil cuba siasat betul ke ada kisah legend pasal hantu sem cabeca ni? Amboi ke brazil katanya.. nak langkawi pun ada yang masih tak mampu inikan nak ke brazil. Sapa kata orang kaya je boleh pergi brazil. Kita orang kebanyakkan ni pun boleh pergi brazil tanpa perlu keluar budget ok! Bukan kita je dapat pergi malah 9 lagi ahli keluarga kita pun di sponsor sekali. Nak tau macam mana nak ke brazil tanpa pening pasal budget meh tengok kat sini >> Siapa Yang Akan Korang Bawa Jika Dapat Free Holiday Ke Brazil Untuk 9 Orang? << Macam tak percaya tapi percayalahhhh... Ini bukan dugaan.. ini betul betul punya!

Moral of the story.. Kalau takut di sakat hantu sam cabeca jangan brazil kau nak duga. Ingat mat saleh yang urban tu tak percaya ke benda2 mistik. hahahaha

1 comment:

  1. Glamor juga nama hantu perempuan Brazil ni. Tapi memang tak jeng,jeng,jeng langsunglah hantu takda kepala lepas tu kerja hisap darah aje nak jadi manusia balik. Siap ada keluar api tu lagi berapi-api aje membacanya. Ni hantu ke apa ni? Lebih baik kawan dengan Ultraman Gaia ajelah!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!