SI RABUN NAK BERPISAH DENGAN CERMIN MATA CUBALAH I-VITA

11.4.16 Suria Lekatlekit 5 Comments

SI RABUN NAK BERPISAH DENGAN CERMIN MATA CUBALAH I-VITA. Rabun paling tak best nak2 lagi bagi kaum wanita yang suka makeup ni. Memang la boleh tukar cermin mata dengan contact lens. Tapi tetap benda tu ada risiko pada pemakai. Risiko contact lens ni jauh lebih tinggi berbanding cermin mata. Kalau tak di jaga & di pakai dengan cara betul boleh memberi kesan bahaya pada mata. Silap haribulan boleh buta sebab nak cantik je. Sebab tu ramai yang masih memilih cermin mata dari contact lens walau contact lens lagi cantik dari cermin mata.



Tapi tu la bila pakai cermin mata.. solekkan kat mata tak nampak & tak cantik. Ada yang merungut mascara melekat kat cermin mata bagai. Nak pakai mascara yang waterproof katanya susah pulak nak cuci bila nak solat kat luar. Kesimpulannya korang yang pakai cermin mata tu.. Tak payah bermascara la. Hahahaha. Sedih kan? Teringin jugak la nak bulu mata melentik macam che ta tapi sebab ada masalah rabun terpaksa pakai cermin mata, fungsi mascara tu dah tak nampak sebab terlindung dengan cermin mata.

Kesian dengan golongan si rabun.. Tak pakai cermin mata kang tak nampak pulak jodoh melambai lambai dari jauh katanya. Nak pakai contact lens risiko tinggi & nak jaga pun agak remeh. Nak pergi buat rawatan laser kat prof Muhaya mahal giler beb! Golongan ada ada je mampu. Setakat golongan ada dalam tiada ni tak payah berangan la nak buat rawatan laser bagai. Pakai je la spek tu. Jangan nak demand di luar kemampuan katanya.


Tapi ada produk yang mampu milik membantu masalah rabun anda. Iatu I-vita (eye vitamin). Yang ada masalah rabun, silau boleh la cuba. Sebab produk ni ada khasiat yang membantu mencerahkan penglihatan mata & mempunyai kandungan antioksida yang sangat tinggi. Antioksida ni berfungsi menjaga kesihatan mata & dapat mengelak berlaku masalah penglihatan. Jadi vitamin ni jugak sesuai untuk mereka yang nak jaga mata agar tak rabun & rosak selain membantu mengurangkan kadar rabun bagi yang ada masalah rabun. Banyak lagi khasiat i-vita ni korang boleh baca pada lampiran gambar di bawah ni...

Selain Rabun & silau i-Vita juga membantu anda yang mempunyai masalah mata seperti yang tertulis dalam gambar. So kalau korang ada masalah mata seperti yang tertulis kat atas tu boleh cuba i-vita

Aku ada masalah silau.. Dia effect jugak la dengan kecantikkan mata aku ni. Kadang2 jadi merah kalau terdedah dengan cuaca panas. Kalau tak sebab cuaca panas pun kadang2 timbul urat2 merah dalam mata tu. Permandangan pun memang tak selesa bila jadi silau ni. Nampak macam ada satu garis cahaya bila memandang. Kadang2 effect sakit kepala jugak. Dulu sebab silau mata aku agak tinggi, mata sampai nampak kuning. Sakit kepala rasa macam ada yang tekan tekan je. Dah macam baby demam kuning pulak aku rasa.

Jadi aku try seminggu i-vita.. Alhamdulillah.. Mata aku dah nampak jernih. Urat2 merah kat mata pun tak timbul. Mata pun rasa terang je bila memandang. Sekarang Alhamdulillah tahap silau tu dah tak teruk sangat. Nak main main mata dengan asben pun rasa confident katanya. Hahahaha.. Yelah sekali sekala kena jugak jeling2 manja. Baru mengembalikan nostalgia zaman kali pertama bertentang mata masa first day kerja & meeting kat opis. Kemain dia usya sampai tak berkelip mata, so meh kita usya dia balik macam tu supaya dia tau apa perasaan kita time tu. Hahaha

Rasa i-Vita ni sedap sebab kandungan bahan dalam produk ni menggunakan lutien, DHA,ekstrak brokoli,ekstrak lobak merah,ekstrak tomato,ekstrak billberry,ekstrak biji bunga matahari,ekstrak elderberry, ekstrak epal,kunyit,halia,daun zaitun,,boswelia,benih anggur,delima & probiotic. So tak perlu risau untuk kita ambil produk ni sebab ia di hasilkan dari bahan semulajadi & extrak buah buahan.

Bahan & khasiat yang terdapat dalam produk i-vita. Jangan risau i-vita banyak menggunakan ekstrak buah & bahan semulajadi. Bukan sahaja dapat membantu masalah yang berkaitan mata anda malah ia selamat di ambil

Cara pengambilan dia pun senang. Kalau korang ada masalah rabun yang tak tinggi dalam 300 kebawah boleh ambil 1 sudu pagi & 1 sudu malam. Kalau yang rabun tu agak tinggi melebihi 300 keatas boleh ambil 2 sudu pagi & 2 sudu malam. Bila korang ambil produk ni kena kurang minuman berkafien macam kopi, teh & nescafe & banyakkan minum air kosong.

Apapun produk cuma satu ikhtiar menyembuh atau menyelesaikan masalah yang kita hadapi, selebihnya Allah yang berkuasa memberi kesembuhan tu. Maka selain berusaha, banyak banyak la memohon kepada Allah tapi jangan hanya tadah tangan tapi takde usaha langsung. Jadi pada yang ada masalah rabun, silau & masalah lain lain berkaitan mata anda boleh la try I-vita sebagai supplement untuk kurangkan masalah yang mata anda hadapi.

Harga produk ni pun tak la mahal mana RM45 (sm) & RM55(ss). Masih kategori mampu milik la. Memang susah la nak jumpa harga supplement yang lebih murah dari harga macam ni zaman sekarang. Kalayu 45 55 tu rate biasa apa2 supplement pun.

Sekiranya berminat untuk cuba produk ni boleh hubungi
Facebook : I-Vita HQ
Instagram : ivita_sayangmata
No tel : 019-5004098

Moral of the story.. Dari mata turun ke hati tapi kalau rabun tak nampak macam mana nak sampai ke hati ye dak?? Jadi penting untuk jaga kesihatan & kecantikkan mata..

5 comments:

  1. Wah.. kathy macam nak try lak sis..

    ReplyDelete
  2. Boleh cuba ni Mummy...
    Mana tau dgn izin Allah swt..
    Kan?!
    TQ mummy sharing is caring.. Muahx!!

    ReplyDelete
  3. Wah penuh dengan khasiat antioksidan untuk kesihatan mata

    ReplyDelete
  4. untuk mata sihat selalu2 juga rehat lepas beberapa jam bekerja

    ReplyDelete
  5. Kebetulan pulak akak datang membaca hari ni. Ni entri bukan menuju secara tak langsung pada akak, kan? Akak ni memanglah rabun teruk tapi bab membaca aje. Kalau setakat nak jeling-jeling manja dari kejauhan, akak nampak jelas lagi okey!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!