TAK PAYAH JADI MACAM CHE TA ASYIK BERCUTI KAT LONDON JE

11.4.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

TAK PAYAH JADI MACAM CHE TA ASYIK BERCUTI KAT LONDON JE. Ni agak2 che ta siap lawyer tak nak saman? Amboi berani hang dok guna nama che ta noh.. Yalah.. che ta memang rajin ke london apa. Tapi tak pa la che ta duit dia berkepuk kepuk sampai tak tahu nak buat apa dah. Macam kita duit tak sempat nak buat apa dah habis bayar tu bayar ni alih2 tak boleh buat apa bila duit habis . hahahaha


Setiap orang rezeki dia tak sama.. Rezeki che ta sampai boleh berumahtangga kat london.. erkk.. rezeki kita mungkin rumahtangga kat Malaysia jugak. Bukan nak jadi macam che ta katanya.. sekali sekala nak merasa jugak jalan tempat orang. Asyik bertapa kat tempat sendiri sampai naik cemuih (bosan).

Nak pi mana.. buat apa boleh ja. Nak pi sampai hujung dunia pun tak salah apatah lagi setakat sebulan sekali nak pi london macam che ta boleh ja.. tapi mampu ka? Cuba tanya diri sendiri. Kalau tak mampu takut mampus je hahaha..

Kalau kita tak mampu ke london atau mana2 negara eropah tapi nak merasa macam jenjalan kat negara eropah.. boleh je dengan budget yang ciput. Nak tau tang mana kita boleh pi sambil feelling macam kat negara eropah.. mai tengok sini cepat >> Teringin nak travel ke Eropah tapi tak cukup modal? Tengok tempat ni, macam lagi best je! <<

Amacam?? Kreatif tak?? So, kalau budget tak ada nak holiday ke negara eropah kita boleh pilih destinasi yang lebih budget. Asalkan boleh jalan tempat orang, cukup la. Jangan demand benda yang melebihi kemampuan nanti merana diri beb!

Moral of the story.. Tak payah jadi macam che ta yang manjang pergi london sangat la kalau nak simpan RM1000 sebulan pun tak mampu. Nampak sangat la pendapatan kita tu bukan sampai level orang yang layak ke london melainkan percutian tu di taja 100% atau menang contest. Simpan duit pergi mekah lagi bagus.

1 comment:

  1. Simpan seribu sebulan pun belum tentu boleh tiap-tiap bulan pergi London. Lebih baiklah kita jenjalan tengok gambar aje cukuplah. Tak sampai pun takpa, janji dalam mimpi dah sampai ke bulan. Hahaha!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!