BOGELKAN WAJAH DENGAN BIO ESSENCE MAKEUP REMOVER

21.5.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

BOGELKAN WAJAH DENGAN BIO ESSENCE MAKEUP REMOVER. Tu dia.. bogelkan wajah katanya. Confirm tak lepas nak ping entri ni kat babab.net nanti. Almaklum babab yang dulu di kenali sebagai Busuk ni dia punya penapis memang pelik siikit. Kadang2 aku tengok entri ala2 lucah kat popular post babab.net ni lepas pulak. Ni tajuk bogel2 macam ni confirm la.. entri anda mempunyai keywords atau tajuk yang tidak di benarkan.


tajuk macam 18SX sangat padahal nak cerita pasal makeup remover je kau! Over tau lekatlekit ni kalau buat tajuk entri. Tu memang trademark tajuk entri kat blog lekat lekit. So tak payah nak muncung2 & mengumpat sangat la. Ok la.. tanpa membebel bebal sampai orang meluat nak baca mukadimah entri review lekatlekit.com ni meh la kita ke tujuan sebenarnya.

Macam dok kata memang tak lepas ping kat babab.net ni. Asal bogel jer terus reject. Tak boleh guna metafora langsung hahaha

Sebelum ni aku ada guna satu jenama makeup remover sampai licin jugak la. Almaklum la aku kan jenis alah membeli menang memakai katanya. Harus la guna sampai ke titisan yang terakhir. Bila dah ketuk2 pun tak keluar apa2 cecair lagi dah.. Maka meronggeng la ke guardian cari makeup remover lain. Sebenarnya memang dah target nak beli Bio Essence Miracle Bio Water Jelly Makeup remover ni. Pun macam tu tetap ambil masa membelek makeup remover dari jenama lain jugak. Dasar perempuan macam tu la.. So, maafkan kami kaum perempuan yang selalu memanjangkan masa nak beli satu barang sampai dua tiga jam. Membelek tu salah satu terapi kaum wanita nak hilangkan penat & stress jugak

Dipendekkan cerita maka terembat la dengan sengaja lepas bayar Bio Essence Jelly Makeup remover ni. Dia ada juga jenis tau.. Satu untuk sensitive skin & satu lagi yang aku beli ada moisturizer & 2X cooling katanya. Sebabnya aku taknak kulit aku jadi kering so aku malas nak ambil yang sensitive skin sebab tak ada moisturizer.

Memang best guna bio essence makeup remover ni sebabnya tak perlu sental teruk teruk sangat. Aku suka pakai mascara yang waterproof kalau yang brand lama aku guna tu kena cuci dua tiga keping kapas jugak la sebab nak hilangkan kesan mascara yang waterproof tu tapi guna Bio Essence Miracle Bio Water Jelly Makeup remover ni.. senang sangat makeup tanggal. Walaupun kalau ikut direction kat botol dia just guna tangan je untuk gosok pada kesan makeup tapi aku dah biasa guna kapas so aku lebih selesa guna kapas muka tu. Kiranya dengan satu sapuan jer dah terbogel la makeup kat mata aku ni. Selalunya aku guna makeup remover untuk mencuci arang kat bahagian mata sebab kat bahagian mata la paling berwarna warni katanya. Untuk bahagian muka yang lain sental dengan cleanser pun dah bertelanjang semuanya. Tapi Bio essence Miracle bio water Jelly makeup remover ni boleh di gunakan di semua bahagian muka termasuk bibir.

Bio essence miracle bio water jelly makeup remover ni bagus untuk di gunakan pada kulit sebab dia tidak menyebabkan kerengsaan pada kulit. Bermakna tak menyebabkan apa2 kesan sampingan la. Bebas paraben,tiada sebarang pewarna & tidak berminyak tapi lembab & lembut bila di sapu pada kulit. Memang rasa selesa sangat. Yang penting tak perlu nak sental makeup kat muka macam sental bontot kuali.. hanya dengan sapuan penuh kelembutan mampu menanggal makeup. Memang deep clean katanya. Botol dia pun jenis pump. Jadi senang nak guna. Just picit pump tu atas tangan atau kapas je. Tak payan nak ketuk2 atau tuang2.


Jangan ambil mudah tau walau hanya makeup remover. Makeup remover jugak mampu memberi kesan buruk pada kulit wajah kita. Yang jenama bukan bukan tu better jangan guna. Kalau korang nak try Bio Essence Bio water Jelly Makeup remover ni sangat aku rekemen sebab aku dah gunakannya. Puas hati. Harga tak ada mahal sangat hanya RM35.61 include gst untuk 200ml. Ni tahan berbulan bulan jugak ni. Almaklum la makeup remover bukan nak pakai banyak sangat.

Bab jaga Muka dah selesai. Ni bab jodoh tak sampai sampai ni pun jadi masalah jugak.. kulit dah licin & gebu macam kapas, pickupline pun dah cukup power katanya tapi masih gagal mencari cinta katanya.. Mungkin ni sebab pickuplines anda sering gagal sebab benda ni korang tak jaga >> 7 Perkara Yang Menyebabkan ‘Pickuplines’ Canggih Korang Gagal…Kesian… << Jadi jangan hanya jaga muka tapi benda2 ni pun kena ada remover juga kalau tak bertempek la kecelaan di sekitarnya. Kalau benda ni tak jaga muka cantik pun orang nak muntah pandang kita.

Moral of the story.. Makeup selalu di gunakan untuk menutup cela tapi ingat makeup juga salah satu penyebab kulit wajah rosak jadi sangat penting untuk cuci makeup sehingga bersih sebelum tidur. Jangan tidur dengan makeup sebab tu salah satu punca muka kita cepat nampak tua & kulit mudah di jangkiti jerawat, jeragat & pelbagai masalah yang lain.

1 comment:

  1. tajuk sahaja memang mengetarkan jiwa saya tetapi saya faham apabila membaca ayat yang seteruskanya..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!