GAMBAR ASYRAFF MUSLIM DUKUNG ANAK BERSAMA 2 ISTERI MAKAN DI LUAR

7.5.16 Suria Lekatlekit 3 Comments

GAMBAR ASYRAFF MUSLIM DUKUNG ANAK BERSAMA 2 ISTERI MAKAN DI LUAR. Sejuk hati bila kita tengok mereka yang berpoligami hidup macam tu. Isteri - isteri boleh duduk semeja.. boleh keluar beriadah sama sama sebab bukan semua mereka yang mengamalkan poligami mampu buat semua tu. Ada yang berpoligami berpuluh tahun tapi tak mampu nak menyatukan isteri isteri dia. Jangankan nak tengok muka.. hidu bau madu pun dia dah naik angin.


Semalam pun aku tengok wanita hari ini, tajuk topik tak ingat tapi isu bermadu jugak la. Panel jemputan tu seorang yang di madukan tanpa rela. Di madukan bertahun tahun tanpa pengetahuan. Bila dah tahu of course la bini mana tak mengamuk. Nak2 lagi dia tahu dari mulut madu dia sendiri yang datang jumpa dia bawa anak & mengaku sebagai isteri kedua si suami. Kalau aku pun rasa kaki tak jejak kat lantai dah time tu. Sampai sekarang dia tak ada hati nak berbaik dengan mana2 madu dia. Sebab selepas tu suami dia akan kahwin lagi. Kira 3 bini la suami dia ada. Perempuan tu cakap dia lebih selesa masing2 buat hal sendiri. Kalau kata nak berbaik2 macam para isteri Asyraff muslim ni memang mustahil.

Tu la bukan semua orang layak berpoligami. Jangan ingat harta banyak mampu tanggung tiga empat bini dah cukup syarat. Kalau diri sendiri pun tak terdidik jangan berangan nak didik dua tiga bini. Yang sorang pun kau tak mampu nak didik untuk jadi isteri solehah, ada hati nak kahwin 4. Bila tengok gambar yang mula di viralkan di media sosial keluarga Asyraff Muslim ni rasa alahai.. sweet sangat tau. Tapi bukan bermakna aku pun tetiba teringin nak ada madu pulak. Buat masa sekarang tak terdetik langsung keinginan macam tu. Sesungguhnya aku bukan wanita hebat ok! Hati aku cuma sekeping hati perempuan yang masih tamak bab suami ni. hahahaha

Kalau rasa nak poligami kelayakkan pertama kena ada mesti mampu buat bini bini anda mampu duduk semeja macam ni. Kalau tak mampu kau berbini banyak dalam mimpi sudah. hahaha

Tapi tu la perjalanan hidup kita ni kadang2 apa yang berlaku sememangnya dah tertulis sejak azali & ada perkara bukan salah takdir. Kita sendiri yang mencari maka itulah yang datang dalam hidup kita. kalau boleh elak terjebak dengan suami orang ni elakkan. Jangan dah tau laki orang tetap kau nak menyendeng. lepas terkawen laki orang sesenang kau letak benda tu pada takdir Allah. Kau sendiri tak ada usaha nak mengelak.. Jangan berani kau salahkan takdir Allah walau jodoh pertemuan Ajal maut Allah yang tentukan tapi sebagai manusia Allah dah bagi kita pilihan & jalan. Kalau dah elak tapi terbabas jugak dengan laki orang, lain cerita la.

Untuk Lelaki yang ada angan angan nak berpoligami ni bukan ayat pick up line je kena  power. Kalau mengayat je sweet like kencing manis tapi 7 perkara ni tak jaga memang gagal la. Jangankan nak berbini dua.. nak dapat sorang bini pun belum tentu lagi. jadi para lelaki bujang mahupun bujang 3 kalau rasa nak nak cari calon bini pastikan korang elakkan berlaku 7 perkara memalukan ni ketika sesi mengayat >> 7 Perkara Yang Mampu Mengaibkan Lelaki Depan Perempuan <<

Moral of the story.. Poligami memang di halalkan dalam Islam tapi kena ingat ada syarat yang membolehkan seseorang lelaki itu layak memiliki lebih dari seorang isteri. Lelaki.. sila sedar diri & pasang cermin besar besar sikit supaya boleh nilai samada layak ke tidak nak berbini banyak. Tapi banyak kes orang kahwin lebih dari satu ni adalah golongan tak sedar diri.. Tu yang rumahtangga jadi huru hara. Contoh orang layak berpoligami macam Asyraff Muslim. Alolo.. sweet sampai rasa macam kena potong kaki. hehehehe

3 comments:

  1. Alhamdulillah..jarang sebenarnya kita dapat lihat wanita yang ada madu dan suami yang berpoligami boleh duduk semeja..syukur..biar pun jauh disudut hati terluka dek kerana sayang dididik hati untuk terima..itulah wanita..tidak semua wanita mampu melakukannya..tahniah kepada pasangan ini..moga syurga destinasi mereka yang terakhir..

    ReplyDelete
  2. he..he..sampai tak terkata nak komen apa..so lebih baik semoga perkahwinan begini membawa ke Jannah

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...moga happy sampai jannah

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!