INILAH RESEPI & CARA BUAT KARIPAP PALING SHORTCUT

21.5.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

INILAH RESEPI & CARA BUAT KARIPAP PALING SHORTCUT. Aku suka jugak makan karipap tapi seumur hidup tak pernah aku try buat karipap sendiri. Entahlah kuih muih ni jari jemari aku kurang berbakat katanya. hahaha.. Padahal tak pernah try buat. Paling2 cekodok je la aku selalu buat. Insya Allah.. Memang ada niat nak try buat kuih muih &kek. Mungkin Ramadan kali ni mengubah aku jadi seorang pemasak kuih muih pulak.


Sebenarnya bukan malas ke hapa.. Tapi yelah yang nak makan pun paling ramai 2 orang tapi kalau tak kena taste mungkin aku je hadap sorang. Tu yang semangat nak buat kuih selalu tak sampai ke level rajin. Tapi aku rasa nak jugak buat karipap la lepas ni sebab dah ada cara paling senang guna shorcut. Tak payah nak uli2 tepung, kelim2 bagai sangat dah.

Almaklum la zaman sekarang. Semua orang sibuk memenuhi tuntutan duniawi di luar rumah. Jadi masa2 nak menguli tepung, mengelim tepi2 karipap pun macam tak ada masa. Nak2 lagi lagi menjelang puasa esok.. Tapi sekali sekala anak & suami nak jugak makan dari air tangan seorang ibu & isteri kan. Jadi korang boleh la try guna resepi karipap paling shortcut ni >> Inilah cara paling shortcut buat karipap << Ni orang tak pernah pegang senduk pun boleh buat apatah lagi yang memang hari2 kerja dia memasak macam aku ni. Hahahha

Sekarang ni bukan jalan je ada shortcut tapi resepi nak masak pun ada shortcut jugak. Almaklum la manusia sekarang semakin rasa 24jam terlalu pendek untuk mereka menyelesaikan tuntutan duniawi. Masa sekarang pun memang sekejab jer berlalu. Tup tup.. dah nak sampai pertengahan tahun pun.

1 comment:

  1. pakai roti kan?
    MG pun rasa nak try
    tak perlu la nak sukat2 tepung nk uli2 bagai kan ? hehe



    JOM TRY SABUN BOLEH PUTIHKAN BAJU2 LAMA :)
    http://melangkaugarisan.blogspot.my/2016/05/sabun-champaca-cara-mudah-hilangkan.html

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com