ISU DATO ALIFF SYUKRI MAKAN DURIAN DI KLIA, PEGAWAI KESELAMATAN SAHKAN TAK SALAH NAK MAKAN DURIAN

30.5.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

ISU DATO ALIFF SYUKRI MAKAN DURIAN DI KLIA, PEGAWAI KESELAMATAN SAHKAN TAK SALAH NAK MAKAN DURIAN. Sebab isu makan durian jadi hot & spicy issue di media sosial & aku pun ada tulis pasal isu tu sebelum ni (boleh rujuk entri ni MAKAN DURIAN DI KLIA, DATO ALIFF SYUKRI TAK HORMAT PERATURAN & ORANG AWAM) jadi hot issue kat blog lagi. Kiranya aku lebih awal tulis isu tu berbanding Rotikaya & mynewshub la. Aku tulis sekadar nak kritik & bagi pandangan aku je.. Memang tak jangka isu tu akan jadi hot issue pun nak2 lagi setakat blog lekatlekit.com yang up story tu. Impak dia tak besar mana pun sebab aku bukan ramai sangat follower pun. Tapi kalau dah keluar Rotikaya & Mynewshub tu nampak isu tu agak serius la.


Sebab aku ada tulis pasal isu tu rasanya aku perlu adil la terhadap orang yang aku kritik. Mula2 memang dia macam rasa kritikan tu satu umpatan. So aku anggap dia rasa perbuatan dia makan durian kat airport dalam kawasan tertutup & ber aircon tu tak salah la. Mungkin penggemar durian bau durian tu sedap tapi bagi yang tak suka durian boleh menganggu jugak dengan bau bauan macam tu. Nak terbang jauh tu.. Tak payah la nak mengidam durian sangat. Insya Allah ada umur.. Balik Malaysia melantak la se dusun durian sekalipun.


Walaupun ramai yang membetulkan perbuatan Pengasas produk popular yang bergelar jutawan tu.. Sampai ada yang mengaku dia pengawai keselamatan kat KLIA komen katanya nak makan tak salah kat situ. Make sure tak halang laluan orang tapi tak sebut secara jelas boleh makan ke tak durian kat dalam kawasan menunggu di KLIA tu... cuma dalam isu tu sebab pasal durian maka aku ambil sebagai boleh makan durian la. Jadi sapa2 nak berkelah kat KLIA makan durian pergi la beramai ramai. Kalau kena halau korang tunjuk je princtscreen ni. Bagitau ia kenyataan dari salah seorang pengawai keselamatan KLIA. Tapi make sure korang siasat dulu la betul ke tidak dia petugas di KLIA. buatnya sembang lebih.. statement dia tak valid jugak hahahaha.

Jadi kalau korang nak makan durian kat KLIA tak payah malu2 yer.. duduk bersila & makan tanpa was was. Jangan lupa pelawa petugas keselamatan kat situ sekali. hehehe

Tapi Dato aliff syukri dah buat kenyataan maaf kat FB Page dia selepas isu tu di up kat blog rotikaya. Kena blog yang ada nama besar jugak tegur kan.. Setakat blog lekatlekit.com ni dia tak heran sangat. Almaklum la.. blog tepian longkang. Nak menegur pun kena ada ramai pengaruh baru terkesan. Takkan level2 blog lekatlekit.com.. hujung kuku pun depa tak terkesan katanya.


Almaklum la kita ni kan orang kebanyakkan je.. Angka dalam account bank kita tak sama macam orang kaya. Title pun berbeza apa nak pelik layanan pun tak sama ye dak. Depa nak pi bercuti kat obersi anytime boleh kita ni jenuh menabung nak ke sana. Tu yang terpaksa jugak belajar tip hacking macam ni >> Inilah cara hack paling selamat untuk dapat tiket penerbangan percuma << Kita memang berbeza dengan mereka. Walau yang kata layanan di beri sama rata percayalah manusia ni masih mengamalkan kasta kat mana2 saja.

Antara komen2 yang terdapat kat status makan durian kat KLIA. Selebihnya kalau korang rajin baca la sendiri semua komen kat sini >> Makan durian di KLIA <<

Apapun dia dah minta maaf kita anggap dia nak mengaku kesalahan dia la. Ikhlas tak ikhlas tu bukan kerja kita nak menilai. Almaklum la keikhlasan ni umpama semut hitam di malam yang gelap gelita.. Jadi apa yang kita tak nampak kita biarlah Allah je buat kerja dia.

P/S : Ada yang gelakkan dia pasal tersilap Auckland swezeland korang kena tahu Dato Aliff seorang disleksia. Kadang2 ejaan dia pun typo jadi tak pelik la dia tersilap sebut nama tempat tu.. Jadi kesilapan2 macam tu memang akan berlaku kepada seorang disleksia. Tu memang anugerah Allah pada dia. So, jangan la gelakkan dia.. Dia nyanyi pun selalu salah lirik. hehehe

2 comments:

  1. Durian..? Ok.. bukan buah pilihan.. saya tak suka baunya..

    ReplyDelete
  2. Oh, baru tahu dia disleksia rupanya...!

    Akak pun baru hari ni terbaca kat BN, nampak jugalah komen Suria tu! Yalah, nak humble macam orang kampung tak salah tapi kenalah ambil tahu juga perkara macam ni. Kita suka durian, bau sepelaung pun kita tak kisah. Orang yang tak suka, merana weyh nak menahan rasa loya. Buatnya Dato' Aliff ni sendawa dalam kapalterbang, menangis rasanya penumpang lain!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!